December

December

måndag 27 juni 2016

Många dagar har gått sen sist.

Nästan en vecka sen jag skrev här på bloggen (i tisdags) och jag har inte haft tid.

Onsdag - ja den dagen började med det vanliga besöket på vc för injektion. Åkte hem för att äta och göra annat innan jag åkte och hämtade varor för dagens begivenhet på jobbet. Och sen höll det igång och jag var inte hemma förrän närmare halv 11. Och så slut jag var. Det tar på krafterna att inte göra så mycket men jag stod upp i många timmar och när jag la mig så hade jag bultande värk på ett sånt konstigt ställe som - insidan låren och ner mot knä. Var ont och obehagligt och jag fick ta till det tunga artelleriet när jag skulle försöka somna men det var en så där natt.

Torsdag - vaknade vid 10 och gjorde mig bara klar för att åka till jobbet. Skulle sluta tidigare så då får man börja tidigare också. Dottern skulle jag hämta 2 och då slutade jag också. Fick städat undan och fixat med lite papper innan jag kunde lämna.

Sen åkte vi och handlade lite jag och dottern för det var den tid vi hade om vi skulle ha lite saker till midsommarfirandet. Jordgubbar hos en underbar vägförsäljare som står i grannbyn varje år. Dom går igenom varje gubbe man vill köpa. Dom vänder på asken och plockar bort det som är lite skadade och dåliga och tog 40:- för svenska jordgubbar och ask - inte alls dyrt för jag ser många andra ställen som tar minst lika mycket och mer vid vägenkanten.

Sen var det fix och piff för oss alla tre för sen klockan 19:00 skulle vi vara i stan och träffa min bror och hans familj och min mor vid en restaurang - Sjöbaren i Haga. Hon har fyllt 70 i mars och nu fick han tid att åka ner och fira henne och ville att vi skulle vara med och det kunde vi, sonen tog ledigt från sitt jobb och dottern bytte pass.

Ni som följer mig vet ju att jag inte har någon kontakt med min mor i övrigt och det var som det brukar vara de få gånger vi träffas numera. Då alltid ihop med min bror - vi säger hej och hej då men inte mycket mer. Och vi satt på varsin om ett långbord. Men det var på det hela en trevlig kväll med mycket god mat. Vi parkerade vid Pustervik och det regnade hela kvällen och innan vi åkte hade jag stått i trädgården och grävt. En liten ek-planta som jag trodde blivit till av frö uppifrån men det var ett rotskott så jag fick ta i. Den skulle min svägerska få för hon vill ha en ek så jag hoppas den tar sig där i norr. Och min bror som inte är allt för hemma i Göteborg hittade rätt till sist och hade även hittat min bil på parkeringen så vi fick sällskap tillbaka till parkeringen allihopa.

Maten - ja den var god men jag kan ångra att jag inte tog en annan varmrätt även om det var gott så var det inte något wow.


Sparriscappuccino med smörfriterad brödpudding, sallad på rökta Vikentomater och sparris samt bränt hö och parmesan


Sotad röding med löjrom och rökt gräddfil serveras med inkokt morot, örtvierge samt dill & citronkrokett


Gott alkoholfritt vitt vin!

Till efterrätt tog jag några tryfflar varav jag bara åt en av dom och vanligt kaffe till. Dottern som inte äter fisk åt vegetarisk rakt igenom och var väldigt nöjd och alla andra var det också - så denna restaurang kan jag rekommendera om man vill äta gott och fisk. http://www.sjobaren.se/haga/meny/

Vi kom hem vid 11 och då gick dottern direkt i säng och jag tog en sängfösare för att varva ner - en whisky - den svenska Makmyra blev det ett litet glas av och sen blev det sängen.

Så vaknade man då sen upp till midsommarafton. Dottern jobbade morgon och hade kunnat åka dit med buss som gick - tack och lov. Vaknade upp vid 10-tiden och låg en stund innan jag väckte sonen. Han skulle bli upphämtad av en kompis och jag hämtade dottern vid hennes jobb halv 2 och när vi kom hem hade han lämnat boet. Dottern gjorde sig klar och jag satt mest och pustade för det var så varmt, kvavt och kvalmigt. Sen körde jag henne till sitt firande och åkte själv sen in på ica och handlade lite. Hittade det vita alkoholfria vinet som jag köpte hem och så blev det potatissallad och rostbiff som jag åt sen. Och resten av dagen blev väldigt lugn. Men det kliade i fingrarna att klippa gräsmattan för den var så lång på sina ställen men jag besinnade mig. Vill ju inte verka mer tokig än jag är som stod i regnet dagen innan och vattnade :)

Men jag höll på lite - jag skördade rabarber och det var fullt med myror i pallkragen där dom växer så jag fick letat fram en burk med pellets som jag fått från grannens - vars pappa jobbar på anticimex. Strödde ut dom tillsammans med snigelfritt för jag hittade också 2 sniglar och sen har jag inte sett några myror eller sniglar men det är heller ingen rabarber kvar. Det blev 1,5 kg som jag skar i bitar och hade ihop med citron i en kastrull och så fick det stå i 24 timmar innan jag kokade saft på det.

Jag fick ju leta efter myrburken så jag har också städat i några lådor och hittat kvitton också som jag visste fanns där men inte orkat ta tag i - bland annat till mina glasögon. Dom har fått en smäll då hunden jagade katten så skalmarna är sneda och glas repigt så jag behöver nog få dom utbytta.

Och allt detta medan jag lyssnade på bok och sen kunde jag lägga mig i sängen och vänta på att mammataxin skulle jobba.

Vid 1 var det dags och båda barnen hämtades hem. 

Midsommardagen - sonen höll sig hemma, trött men nöjd efter en lång dag med midsommarfirandet och lsnapsande :)

Vi sov länge men dottern hade ställt klockan för hon skulle iväg igen. Möta upp kompisar för att äta pizza och sen skulle dom till Ullevie och Bruce.

Det blev pizza hos oss också men först så tog jag tag i gräsmattan och fick den klippt och jag fick också städat och piffat på uteplatsen. Spolade av och kunde sen lägga på plastmattorna jag köpt. Jag blev riktigt nöjd.

Saften skulle sen kokas upp med socker och hällas på flaskor. Hade precis 1 kg socker så den blev inte så söt men god.

La mig för att vila och vänta och somna innan dottern ringde och var redo för hemresa. Hon tog taxi med en kompis halvvägs i alla fall. Tågen - ja dom gick inte för det var ju röd dag. Konstigt när det är aktiviteter i stan. Bruce höll på i 4 timmar och sen var dom ute och fortsatte festa lite till.

På midsommardagen gjorde jag också en jordgubbstårta som vi hann med och fika ihop innan vi skildes åt. 

Söndag - en slö dag. Jag sov länge och så åt vi frukost ihop och löste melodikrysset jag och dottern. Sen fick jag lägga mig igen och vila och somnade.

Det blev en liten krasch och vaknade till liv för att fixa middagen. Det blev sill och tillbehör eftersom vi inte hunnit med det tidigare under helgen. Gott! Sen fick jag åka och handla för det var slut på smör och bröd och lite annat.

Men först hade jag vilat en timme mellan middag och handla.

Hade piggnat till lite mer när kvällen kom och jag var ute och planterade blommor. Köpt lite mer eftersom jag tyckte rabatten behövde något som inte blommat ut och så tog jag mig ett glas rosé och satt ute och njöt av att jag nu är nöjd med min trädgård även om det finns fler idéer.

Där jag grävde upp eken har jag nu planterat ett prydnadsgräs och det ligger i anslutning till mina lupiner och annat och där skulle jag kunna göra en plantering - stenparti. 

Och nu är det då måndag igen. Vardagen är här och jag har nu tre veckor innan jag har semester. Imorgon kommer jag jobba hemifrån för vi håller på att byta ut golv på jobbet och det ska flytspacklas.

Det är mulet och det kom lite småskvätt när jag gick till jobbet. Det har inte kommit någon urladdning hos mig vilket jag trott hela helgen men andra ställen har fått sin del av åska. Det var väl länge sen det var så varmt på midsommar. Upp mot 30 grader.

Och så har jag tagit lite bilder med kamera och inte mobil som jag ska bjuda på här.
Må Gott

Så här ser det ut på dagtid med mina bollar och ljus

Och på kvällen blir det väldigt mysigt att sitta därunder



Tre hängande lampor!



Lite på håll  och den nedre hänger över min staket plantering


Blir nog fin när alla knopparna börjar blomma



Min skogsbacke som nog kommer få bli en liten stenplantering vad det lider men en början :)










En avocade som jag satte för länge sen och det tog ett bra tag innan den började gro men nu växer den som attan :)


Och mitt "staket" blommar 







En annan vybild på min favoritplats ute - så nöjd med den efter att vi köpt det runda bordet




Klart missen ska vara med på bild också - här ligger han gärna och spanar.








Och en massa mer från rabatten och nedan. Fick sätta baljan med tagetes under parasoll ifall det skulle börja regna i natt och min fjärillslavendel tronar på bordet samt ett glas rosé :)




2 kommentarer:

  1. En massa härliga bilder. Och va mysigt du har. 😀
    Kram

    SvaraRadera
  2. Så fint du har det i din trädgård! Jag har också haft massor av myror vid min rabarber. Satte en myrdosa och sen försvann dom. Hade någon ohyra på mina rädisor också. Dom åt upp bladet, så jag drog upp alla rädisor och sådde nya, som jag hoppas slipper att bli uppätna av samma skit. Ha det bra! Kram.

    SvaraRadera