December

December

tisdag 21 juni 2016

kaffe och muffins

Jag sitter och pustar ut med lite kaffe och muffins. Har hållit i gång rejält i flera timmar här på jobbet.

Det började med att jag hämtade massa varor som jag sen fick be knoll och tott hjälpa mig bära in. Och det ska då pustas och stönas. Det är våran vaktmästare och en praktikant. Som får mig att bli mer grå i håret än nödvändigt genom att det ska vara sååååååååååå jobbigt.

MEN!

Alltid detta men - dom vet att vi har tävling och det är mycket som ska roddas till detta och då får dom ju också dra sitt strå till stacken stora starka karlar som dom ska utge sig för att vara.

Ja ja, fick in varorna som består av xx antal drickor i olika sorter och imorgon blir det mer hämtning. Hamburgare, bullar och korv med bröd och då klarar dom sig från att bära och klaga för då är dom inte här.

Sen har jag fixat med pengar, skyltar, etiketter, presentkort och en massa annat. Innan jag nu kände att jag kan sätta mig och fika och göra detta.

Det är kul det jag gör men det är också lite slitigt. I morgon så har jag ju som alltid ansvar för kiosken och jag har 2 till min hjälp så när allt är klart gör jag inte så mycket - det får dom ta hand om och jag är mest där för att ha koll att allt funkar.

Nu ber vi till högre makter att vädret ska vara bra - det är så beroende av bra väder om vi ska få åskådare eller inte. Förra året  var det dåligt och det var kallt och regnigt och i år är det ju i alla fall varmare men det finns ju risk för regn. Idag är det sol, moln och uppehåll så det kan vi väl få behålla till i morgon tycker jag.

Lämnade jobbet lite tidigare igår - sonen ringde och hade kompat ut - ibland är dom för många på bandet och får göra det om man vill och eftersom sonen var lite krasslig så gjorde han det och så hämtade jag upp honom i stan och så stannade vi på köpcentrat innan vi kom hem. Jag ville in på indiska och köpa en klänning jag såg där dagen innan men som inte finns på nätet och den är i "min" modell - eller mammatyp som dottern säger. Jag fick tag i en och köpte oprovad för jag vet nu att den modellen passar i just den storleken och jag provade hemma och båda ungdomarna gav tummen upp för att det var "min" klänning både i färg och form.

Sen var jag på hemtex och köpte 2 plastmattor som jag ska ha på uteplatsen och så besökte vi systemet så sonen fick handlat till midsommar. Han ska iväg och grilla hemma hos en kompis som nu hade gjort en inbjudan på fb till sina vänner och som annars pluggar på annan ort och dom har inte träffats på ett år nästan. Så det blir kul och inte långt hemifrån heller - bra för min skull. Dottern ska också iväg och ha grillkväll hemma hos en kompis - inte heller långt bort och det blir lugnt för på midsommardagen ska hon på Bruce Springsteen.

Hemma så åt vi soppa jag och dottern och sonen åt lite senare det han skulle ha ätit på jobbet. Och sen blev det en promenad och vi hann hem precis innan regnet kom.

Och så ska vi till indiska idag också. Jag såg en väska som jag tyckte skulle passa dottern när vi var där i söndags och hon sa ja och så tänkte jag att jag skulle ha köpt den igår men blev osäker på om hon bara sa ja för ja-sägandets skull eller om hon verkligen ville ha och det var det senare och hon har pengar som hon skulle växla in för dom är äldre sedlar som hon haft i ett kuvert länge - födelsedagspengar och jag sa - unna dig väskan då för dom. 500:- och grön mocka. Och det är hennes gröna färg så - det blir en tur idag också :)

Och det kan bli något mer till mamman också - nu när vi kommer vara i butiken lite längre än vad vi orkade med i söndags och som jag fick lov att vara igår när sonen var med. Han tycker ju det är jättetråkigt att vara därinne.

Det är ju rea!

Och så ska jag köpa en ny vattenslang - en sån som krymper ihop när man inte har använder den och när man vattnar så kan den bli jättelång - den jag har nu är av lite sämre sort så den är så hård i plasten och går inte att snurra ihop bra utan blir då liggandes och tar plats och irriterar. Tänkte på att jag skulle göra det igår när jag åkte in men sen var det helt borta. Visste att jag skulle in på en affär och kolla men inte efter vad men kom på det när jag kom hem.

Ska också in på ica och handla. Och här slåss man mellan butikerna om billigaste färskpotatisen. 0.01 öre på en och 0.00 öre på en annan beroende på vilken summa man i övrigt handlar för och det var 100:- och 200:- och det kommer man ju snabbt upp i.

Och nu säger jag morsning och god bye

Må Gott

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar