December

December

tisdag 7 juni 2016

Att vara den man är.

Det finns mycket som definierar hur man är som människa och person.

Och det finns ju också olika sätt att se det på. Att ha måttstock som framgång i både yrkesliv och hemmaroll är ju en, att ha hög lön och dyra bilar en annan, Att ha sommarhus och lyxbåt en tredje.

Tyvärr finns det ju dom som tror att livet är enbart detta. Att det är det som spelar någon roll men fråga den som sitter där vid livets slut vad som var viktigt - ja då är det annat som spelar den stora rollen och det där jagandet efter status är något man ångrar.

Sen är vi ju också så olika i hur vi ser på saker och ting, vad man tycker om eller inte. Det någon tycker är fint, tycker en annan inte alls om. Den boken som var bra - eller filmen - tycker någon annan var helt underbar och den tredje inte alls om.

Och så är det ju med allt. Och det är väl bra även om den där jakten på status och lycka som man ändå inte hinner med borde varit något man upplyst om tidigare än vid slutet av livet.

Funderingar på livet i stort och smått kan ju komma till en och jag kan ju bara recensera mitt eget liv och att det kan sammanfattas av ett ord.brokig
 1. som består av disparata färger, oftast i oregelbunden blandning
  Synonymer: färgrik
 2. (överfört) som består av starkt lysande färger som avsticker från varandra
  Synonymer: mångskiftande
 3. (bildligt) som är oordnad och oenhetlig

Alla har väl sin stil och jag har ingen enhetlig stil - om man pratar om kläder.

Ibland är jag sportig i min utstyrsel.

Ibland är jag "skogsmulle"

Ibland är jag dov och svart

Ibland är jag färgrik

Ibland sofistikerad

Ibland modern

Ibland något helt annat.

Så jag är rätt brokig.När det gäller mitt hem så har jag nog alltid haft min egna stil och den kan ju också benämnas rörig. Mycket pryttlar och saker och möbler och ................... ja annat.

Det jag idag inte har är bokhyllor med porslinsfigurer och annat som man förr hade och visade upp. Det var vaser, skålar, fina glas och en massa prydnadssaker. Viss jag har prydnadssaker idag också men inte alls av den kalibern som det var där ett tag.

Böcker - ja jag har haft bokhyllor fyllda med dom också - nu har jag också böcker men inte så många. Även om den kategorin växer också.

Gardiner - ja där är väl modet något man följt med allt från dessa puffgardiner med metervis av tyg som man sen fick stoppa papper i för att få rätta puffet, Det har varit cafégardiner och annat och nu är det enkla längder och inte gardiner i alla fönster - utan mer enkelt.

Och idag har jag udda möbler, färg och blandar modernt med arvegods. Köket är fullbelamrat av prylar och burkar och likaså övriga gemensamma rum.

Sonen har det mest avskalat och dottern är lite som mig - "bra gener där".

Vi blandar och har för mycket men jag tror faktiskt inte det varit så mycket annorlunda om vi haft fler rum och mer utrymme. Det som kunnat ändrats är väl att det varit mer luft mellan sakerna. Och att det kanske varit mindre rörigt av kläder men i övrig så hade hemmet varit brokigt.

Och även min trädgård går nu i samma täcken. Tänkte på det idag när jag var ut. Vi har vår lilla hörna utanför fönstret med det nya runda bordet men ute i trädgården står den gamla träsoffan och stolar och bord och blommor och............

Min rabatt är jag nu klar med - för i år - tror jag. Även den är brokig. Har inte det där rätta ögat för att plantera efter viss mall förmodligen. Jag har satt lite här och där och försökt ändå att få någon sorts struktur på det hela. Men det är ju inte lätt om man är jag.

Var på studentfirande i fredags - vilken värme - det var! (parantes) - deras trädgård är så fin och välplanerad och enhetlig. Deras hem är också det. Allt är planerat in i minsta detalj och skulle platsa i vilken heminredningstidning som helst. Och min älskade svägerska har också det. Kan med avund känna att jag vill också ha det så. Enhetlig, en färgskala och lugnt intryck men jag vet också att jag inte skulle trivas fullt ut för då hade jag haft det så.

Detta var mina funderingar - bara sådär.

Helgen har varit underbar med rejäl värme. Och den började då med studentfirande av barnens kusin på pappans sida. Det var god buffé, trevliga timmar och varmt :) träffade personer jag inte träffat på flera år - gamla ingifta släkten så det var kul. Min fd svärmor hade blivit rejält gammal tycker jag.

Vi blev kvar där i flera timmar och studentskan var nöjd med presenter och uppvaktning och skulle vidare på kvällen som sig bör en sån dag.

Vi kom hem och jag gick ut med vovven och sen satt jag ute i den ljumma sommarkvällen och njöt av tillvaron innan jag gick till sängs.

Lördag och det var en del att göra. Vi skulle iväg till den bonden som vi handlar av. Först hade jag tänkt att vi skulle göra det i anslutning till dotterns jobb men det skulle bli för lång väntetid så vi for iväg och kunde också på sätt göra mat och äta ihop som en familj. Hon började 4 och jag och sonen åt torskrygg och färskpotatis och dottern åt av svampen vi köpte - ostronskivling.

Sen var det iväg med henne till jobbet och sen hem igen och inte göra så mycket. Plockade lite och väntade mest ut tiden och gick en runda med vovven innan hon hämtades när hon slutade kl 21.

Det har ju varit så varmt på dagarna att gå ut och gå som hund inte har varit något alternativ. Bättre att då vara hemma i trädgården, gå ner i polen och skvätta, tugga på tuggben och må gott. Så vi har gått vid 8 varje kväll en längre runda.

Söndag sen och det var samma visa som på lördagen. Dottern började 4 och skulle köras och sen hundpromenad. Mellan detta låg jag kraschad i sängen och blundade. Var så trött att jag inte kunde sitta uppe. Lyssnade på bok och fick lyssna om eftersom jag föll ner i liten sömn då och då men inte helt tyvärr.

Vi gjorde varma mackor på svampstuvning innan hon åkte iväg som vi åt jag och dottern. Sonen åt rester av fisk senare. Och jag låg då och vilade igen. Men så skulle hon hämtas och jag hade köpt lite saker till en sen grill som vi satte igång när hon slutade vid 9. Vi grillade korvar - hade köpt goa bacon och färskorvar hos bonden och så köpte jag lite vanlig korv så vi hade en mysig kväll ihop.

Och sen så tittade jag och dottern på film - jag fick lånat den på biblioteket och den var bra men boken var bättre - en man som heter Ove. Så timmen blev sen och vi sov ut i går.

Sen var det iväg. Dottern har sk garderobsblommor i sitt fönster och dom hade växt ur sina krukor och vi åkte iväg för att köpa jord till dessa och även nya ytterkrukor. Visste av vi kunde dela på några så nu har hon ännu fler. Så blomsterlandet fick ett besök.

Och vi kom hem med mer än detta. En vacker astillbe och klematis den senare ser risig ut men den tar sig nog - det var 2 för ett pris och vi slog till. Det var dotterns förslag och plånbok.

Så när vi kom hem sen så var det omplantering och jag tog även mina blommor i vardagsrummet. Det var välbehövligt även för dom.

Det tog sin lilla tid och planterade även då ner i rabatten och sen var jag så jordig så det fick bli en dusch innan jag förberedde middagen. Grillbuffé. Vi grillade flankstek - marinerad med kaffe och kakao - smakade inget av detta men var gott ändå, grillade tunna fläskköttbitar som jag köpte hos bonden, vi grillade kyckling och så korvar igen samt majs och sparris. Och så hade vi ungsstekt färskpotatis - middag till ett helt kompani men varför inte ha en grillbuffé även om vi inte är fler? Och vi har mat i flera dagar och sonen har mat till jobbet.

Sen gick jag en runda och vovven fick bada lite i ån men han går inte ner längre än till magen :)

Och så satt jag ute en kort stund och svalkade mig när jag kom hem och sen var det sängen och jag har sovit gott i natt och vaknade sent. Hörde inte ens när dottern klev upp och gick till sitt jobb så jag var däckad. Lite svalare var det också.

men det är soligt och fint idag också. Det bli mycket vattnande i trädgården och kanske åker vi iväg till en sjö ikväll så vi kan gå ut själva också en bit med vovven så han får bada ordentligt.

Bjuder på en brokig samling av kort. Ni ser min fina sarafina och sen planterade jag gula tagetes i en balja igår som jag först tänkte ha på mitt staketplantering men ångrade mig.
Min hela rabatt som nu är fylld av olika växter. Och jag är nu nöjd med den - trots sig brokighet och jag kommer nog att göra ändringar - kanske efter sommaren, flytta och ändra - kanske.Nu har jag dom två jack manis clematis längst bak mot väggen och där ska dom få klättra upp och framför har jag den klematisen som blev fel - som inte blir så hög men är vacker ändå och den gör sig bra framför tycker jag.

 Och så fick jag en blomma av en granne då hon delat på den - en sorts blåklint som här ser risig ut men den kommer nog ta sig den också.


Och den här gjorde sig väldigt bra längst in i ett hörn som var tomt. Bredvid har jag humle som ska växa upp mot väggen och på andra sidan har jag gula blommor.


Och katten han har en gammal stolsdyna som för dagen låg på marken och den gillade han. Han söker skuggan lite överallt.


Vovven fick fira 6:e juni med rå tjurnackkota - nom nom.Och så här mysigt var det när jag satt ute i fredagsnatt - en ljum högsommarkänsla var det i fotogenlampans ljus.Och boken jag nu har i öronen läses av Katarina Ewerlöf och hon är så bra på det. Emelie Shepps 3:e bok - Prio ett.

Prio ett

Kan rekommendera serien till er som inte än har läst eller lyssnat på den.


Nu är snart denna arbetsdag slut. Vi har haft lite stopp i datatrafiken men jag kunde jobba ändå för jag hade tagit fram en medlemslista som jag kunde jobba mot. Men det är ju irriterande att det inte kan fungera som det ska och kollegan ringde för att höra vad felet var - ingen aning men vi fick tillbaka nätet till slut.

Och jag känner mig nöjd för jag har fått gjort det som jag hade tänkt göra denna dag.

Så jag kan om ca 45 minuter ge mig hemåt och njuta av resterande del av denna dag.

Må Gott

2 kommentarer:

 1. Åh vilken härlig bild! Den med det lila och alla blommor, så skulle jag kunna ha det :-) Jag är i allra högsta grad brokig också, här svänger det från dag till dag :-) Och mitt hem är också brokigt, jag har det olika i olika rum, köket är i en helt annan stil än resten av lägenheten. Och äldsta dotterns rum är väldigt avskalat, ser ut som ett hotellrum, hon är superpedantisk (det har hon efter sin far). Precis som du så har jag inte heller så mycket prydnadssaker längre, har även mindre med böcker. Huvudsaken är ju att man trivs själv, vad andra tycker bryr jag mig inte om längre, det gjorde jag däremot när jag var yngre. Min stil är helt enkelt brokig :-) Både vad det gäller mig själv och hemmet.
  Kul med studentfirande, och att träffa "gamla bekanta". Och grillbuffé låter gööörgott, klart man kan ha fast man inte är många, är ju kanon att ha mat i flera dagar till matlådor och så.
  Hoppas du har en fin onsdag! Kramis! ♥

  SvaraRadera
 2. Här har vi oxå lite olika stil...
  Dotterns är avskalad & modärn med marmor & mässing :-)
  Jag har lite blandad kompott... Hade man haft obegränsat med pengar kanske man hade köpt nytt & stylat om.. Just nu gör jag mest & bäst fynd på Erikshjälpen :-)
  Bara man trivs & känner sig hemma så tycker jag man får & ska ha det som man vill :-)

  Känns som du har haft härliga sommar dagar :-)

  Kram <3

  SvaraRadera