December

December

fredag 27 maj 2016

Ny svikt i stegen

Det kan ju vara så att skorna man går i orsakar lite av det onda i ryggen. Och igår hämtade jag mina nya röda skor - reebok och så sköna dom är :) samt snygga också - dom är ju röda även om dom på bild ser mer rosa ut.

Hallonrött kanske är rätt benämning på färgen - jag är i alla fall nöjd och jag har dom t o m till jobbet idag.


Jag hämtade upp dottern hemma efter jobbet och så åkte vi iväg. Hon fick presentkort på en butik i julklapp av sin farmor och farfar och nu var det rea i butiken så vi åkte dit, hon hittade kläder men inte på rea dock men det fanns något för det är inte alldeles självklart att hon handlar där - det är inte riktigt hennes stil men det är bekvämt för de gamle att köpa presentkort där och framförallt eftersom deras svärdotter jobbade där. Nu har hon bytt jobb så vart presentkortet ska komma från nästa gång blir en överraskning då.

Sen hämtade vi ut paketet och så hämtade post upp från pappan dit det mesta av barnens kommer då dom är skrivna där.

Och så en sväng ner till ica - sonen ville äta indiskt så yoghurt, ris och kryddor var det som saknades och så blev det blommor också.

Det stod några stackars blommor på rea som jag köpte nu syns det dåligt på bilden med det är akleja och jag tror det står pastellakleja. Köpte två av varje och så blev det en klematis och så fänrikshjärta och Lewisia - en stenpartiväxt men jag funderar på att istället för som nu ha en stålkant mot gräsmattan lägga stenar istället - kanske - vi får se för blomman jag fick av grannen häromdagen är också en stenpartiväxt tror jag.


Så jag hoppas det kan bli lite mer frodigt i rabatten, det är ju lite tidigt än kanske. Men jag har fyllt på med både kogödsel och ny jord och igår vattnade jag igenom också rejält. Intill väggen var det väldigt torrt även om det har regnat - men taket går ut en bit över och på ett sätt är det bra för blommorna slås inte sönder. Det som är jobbigt är ju att hitta bra och fina stenar. Och tungt är det ju också.


Jag gick direkt ut i trädgården när vi kom hem, jag hämtade gräsklipparen och trimmer samtidigt som jag parkerade bilen och sen klippte jag den gräsdjungel det hunnit bli på sina ställen men nu är det fint med kort gräs och även skogsbacken är röjd.

Men jag känner i kroppen idag att jag höll på igår - speciellt i armarna för det var ju dom som fick jobba mest. Och så skitig man blir när gräset sprutar över fötter och ben - hade korta byxor och foppatofflor på mig och sen jorden över armar och ansikte, så det fick bli en lång härlig dusch och hårtvätt - perfekt sätt att få fingrarna rena är ju att tvätta håret för att bara ta tvål funkar inte vid naglarna.

Och ren och fin blev det sen en kvällspromenad med vovven i mina nya röda skor :)

Och så blev det fredag - och det har varit dop och gossebarnet skötte sig bra tycker jag - tittade medan jag åt och årets färgtrend var puderrosa eller laxrosa kanske det heter. Både mormor, farmor och moster hade den färgen.

Har också hämtat dottern innan jobbet. Hon har lite bråttom för hon ska in till stan och det är summerburst som börjar idag och dit ska hon imorgon också och vädret är ostadigt. Det regnar inte men det kan mycket väl komma en skvätt och likadant i morgon - trist för häromdagen så var det inte alls det vädret.

Borde man inte med dagens teknik kunna ställa bättre prognoser än vad man gör? Det borde inte skilja från dag till dag. Vad är det då för vits att göra en prognos? Kastar dom tärning kanske?

Jag och sonen ska iväg och köpa oss en skruvdragare, har en jättegammal som räcker till att skruva 2 lätta skruvar sen tar batteriet slut så det är dags. Idag är det ju lika bra att ha som en vattenkokare - ett måste alltså.

Sen ska staketet rivas - eller jag ska ta bort spjälorna och se hur stolparna ser ut innan jag köper nya och byter. Dumt att byta om det inte behövs kom jag på.

Själv på jobbet idag också och igår fick jag städat och fixade fram två såna där brevkorgar till och fått ordning med lappar vad varje fack innehåller. Så från 3 har jag nu 5. Inkommande, att betala, att fakturera, att bokföra och övrigt.

Skönt med ordning och reda någonstans i alla fall.

Må Gott


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar