December

December

tisdag 3 maj 2016

håhå jaja

Kroppen känns febrig och jag tycker det är alldeles för varmt och jobbigt här på jobbet. Det finns ingen luft känns det som.

Huvudvärken smyger sig på och ute riktigt ser man hur det blir grönare och grönare för varje minut och polleneländet  - nu är det höga halter av björken så näsan rinner.

Jag satt ute i solen i stolen en stund idag. En mugg med kaffe och en bok och det var så skönt. Satt i bara armar och njöt av värmen men nös x antal gånger för jag hade inte tagit något av mina pollenmediciner.

Solen gick sen i moln och då fortsatte jag läsa lite i sängen. Det är skönt när man känner att man har tid och det hade jag idag. Dottern skulle ta vovven. Hon jobbar idag med ska inte börja förrän 16.

Själv vaknade jag innan 10 och låg kvar en stund och surfade runt på mobilen, kolla nyheter, fb och instagram innan jag klev upp för en dusch.

Sen gjorde jag en smoothie - efter konstens alla regler.

Banan
Avocado
Bladspenat
Ananas
Kokosgrädde
Lite mandelmjölk
Lite grek. yoghurt
Lite apelsinjuice
Kanel
Gurkmeja
Ingefära - hade ingen färsk så det fick bli malen

Och så servera med blåbär och chiafrön - mättsamt, mäktigt och förvånadsvärt gott.Igår när jag kom hem från jobbet så hade dottern nyss ätit och var inte hungrig och jag hade inte hunnit med att äta upp den grek. yoghurten och blåbär som jag tagit med mig. Så den blev min middag.

Innan hade jag åkt förbi ica och handlat lite goa grönsaker och så in på biblioteket en sväng för att hämta ut en bok och en mp3bok.

Sen la jag mig i sängen och vilade och tittade på play Maria Wern och det var slut lagom till att - vem bor här började. Då satte vi oss i soffan jag och dottern med grönsakspåse mellan oss - eller potatis - eller chips och så delade vi på en kall öl :)

Ibland måste man få vara sån som inte orkar med varken det ena eller andra och tar det som finns lätt tillhands i skafferiet.

Vindarna är som sagt ljumma och det är skönt, helgen ska bjuda på riktigt bra väder sägs det och jag har tagit ledigt på fredag så det blir 4 härliga dagar med ledighet. Jag behöver det.

Och jag fick ett brev idag från af som vill ha nya aktuella intyg. Fattar inte varför så jag mailade och förklarade att det inte är någon förändring och jag idag är pensionär på deltid och inte har någon kontakt och intyg från läkare längre. Dom ska inte ha uppgifterna förrän i oktober men jag tycker ändå inte att det ska behövas nya när det inte blivit någon ändring så jag får se vad dom säger - det gäller förlängning av mitt lönebidrag.

Af har också fått en nya kod för såna som mig men där saknades mycket i vad den koden betyder - det har jag också protesterat emot. Om det nu gör någon nytta men försöka går ju.

Sånt här stressar ju och det behöver jag verkligen inte. Har nyss haft en liten dust med min läkare angående mekobalamin som hon var tveksam till att skriva ut men den vann jag - tyvärr inte den med ldn tabletter så dom får jag nog sluta med när min burk är slut - har kontaktat Gottfries men inga svar därifrån alls.

Idag när jag kommer hem möts jag bara av de fyrbenta. Dottern ska jag hämta hem senare ikväll - hon slutar 21 och sonen jobbar som sent som vanligt och har denna vecka slutat halv 1 istället för som oftast 00:10 och ibland den ordinarie tiden 23:36. Men han är ledig på fredag han också då dom har stängt bandet för uppdatering över helgen.

Bildresultat för what's for dinner

Och vad ska jag ha till middag? Ja det får visa sig, får kolla vad som finns färdigt - om det finns något kvar som redan är tillagat eller så får det bli något lättsamt som en omelett kanske. Orkar inte med mycket mer. Det är lite jobbigt att äta ibland tycker jag. Det smakar inte och känns bara jobbigt att öppna och stänga munnen och tugga. Och inte vet jag vad jag känner för heller.

Något som jag också råkar ut för - nattetid är att jag vaknar och kan inte svälja. Får verkligen anstränga mig för att kunna göra det och det är en skrämmande upplevelse. Och jag har bara haft det på natten men har på sistone också känt av det lite - väldigt lite men ändå - på dagen också - som just nu.

Det är som om sväljmusklerna inte orkar jobba (dom heller).

Men varför vara negativ - årets funktionärsjacka till Göteborgsvarvet har jag fått - och den är väldigt snygg i aquagrönt. Så i slutet på denna månad så blir det jobb med dom funktionshindrade som ska springa - det ser jag fram emot.

Och det är bara en timme kvar av dagens arbetsdag och imorgon är det den sista för denna vecka.

Vi ska iväg och handla imorgon jag och dottern och på lappen står grillkol. Så en dag ska det bli grillat till middag. Har ju goa lammfärsbiffar i frysen från bonden vi handlade av till påsk så dessa ihop med en riktigt krämig god potatisgratäng skulle sitta bra.

Men då är då och nu är nu och jag ska fixa det sista för dagen. Först och främst ska jag gå på toa. Jag har flera gånger kommit hem och fått skynda mig uppför trappen bara för att jag glömt bort att gå under arbetsdagen - hur man nu kan det för jag tänker ibland att jag inte ska sätta mig innan jobbet utan kan gå där och så glöms det bort.

Men nu har jag påmint mig själv.

Må Gott

Bildresultat för fibrobody

1 kommentar:

  1. Man blir så trött på det här med att läkarna inte vill skriva ut de mediciner och sånt som vi behöver. VILL de att man skall må skit eller? Suck.... Hörde att man måste gå på 8 besök på Gottfrieskliniken innan de får betalt av regionen. Helt sjukt. Varje år när mitt recept på mekobalamin skall förnyas blir man ju nervös över om man kanske inte får det utskrivet. Också helt sjukt, det är ju bara B12.
    Hoppas du får fina lediga dagar nu, solen skall visst visa sig varje dag och temperaturen blir lite roligare än det vi haft på senare tid. Kramis! ♥

    SvaraRadera