December

December

måndag 18 april 2016

Utter som flämtar!

Bildresultat för utter tecknad

Flämtande utter - det låter väl som något man skulle kunna se på djursjukhuset eller nåt men det är det inte.

Det är en maträtt som jag idag har lagat - eller jag började redan igår. Och det var på fb jag såg om det och nyfiken blev jag och klickade på länken.

Var på ica i lördags och där fanns färsk kyckling för bra pris och det är kyckling i rätten - undrar hur den fick sitt namn!

Kyckling och sen paprika som stektes med strösocker så den blev karamelliserad och så vispa grädde och hälla ner curry - jädrar - jag glömde vitlöken!!

Ja ja, jo curry, sambal och mango chutney och på med detta och in i ugn och ris och sallad till detta och sonen blev glad för dagens middag på jobbet.

Och eftersom vi inte ätit den förr så gör ju detta med vitlök inte så mycket och jag tänker att just den här rätten också passar till quornbitar!

Idag är det mer ruggigt ute, det blåser småsnålt och regnet hänger i luften och jag skulle haft vantar på mig när jag var ute. Egentligen inget konstigt alls - det är april.

I fredags skjutsade jag dottern till sina kompisar och dom skulle äta pizza och titta på skräckfilm. Själv så köpte jag mig också en pizzabit - en veggie slies från Billys panpizza.

Köpte också lite annat - räkor som man fick köpa för 99 kronor om man handlat för 50 och det gör man ju lätt. Det räcker ju med lite mjölk och bröd så är man hemma.

Men räkorna var till lördagen.

Och jag åt min pizzabit och sen gick jag och la mig - helt slut var jag. Zappade runt på tv'n - somnade till en timme - jag kan inte sova mer även om behovet finns när jag lägger mig så här. Och jag hade gärna sovit längre men jag vaknar hela tiden och det blir bara hattigt.

Dottern skulle ju hämtas hem och hon ringde sen vid 11 och jag åkte en stund efter så vi var hemma och vakna när sonen kom hem.

Hundpromenaden som jag sagt ifrån mig på lördagen - ja den var inte ens i lördags utan nästa helg - där ser man - va fel det kan bli när man inte kan läsa innantill. Men det gör ju att jag kanske är piggare och kan följa med då istället.

Alla familjens medlemmar sov länge även djuren! Och vid frukost sen så löste jag och dottern förra veckans mellokryss för det hade vi inte hunnit med. Sen skulle alla göra sig klara för att åka iväg och medan son och dotter gjorde sitt - för jag var klar först - så gick jag med vovven.

Sen blev det köpcentrat och sonen fick köpt sig en ny mobil - S7 och en ny jacka på Volt. Nu har han också abonnemang istället för kontantkort och fri surf och massa annat och 3 månader gratis viaplay.

På vägen hem behövde komplettera i köket så ica blev det stopp på. Och så till fiskbilen för att köpa Heta Ada och dom höll precis på stänga så vi hade ju tur där och vi fick en burk med fisksoppa - sonen blev glad och hade lunch på söndagen. Det är alltid bra att handla när dom ska stänga.

Så senare på lördagskvällen åt vi en god middag ihop för första gången på flera veckor. Det blev räkor med tillbehör och så rökt fjällröding och jag höll mig till det sista - det är så himla gott ihop med färskpotatis som vi hade kokat och gräddfil och gräslök. Och jag ångrar att jag inte köpte fler fiskar men men - det är ju kanske detta som gör att man tycker det är så himla gott - man äter det inte för ofta.Sonen jobbade igår och hade med sig detta i matlådan. Och räkmackor så att det stått härliga till. Och efter mat och dryck och undanplock gick jag en kortis med vovven samtidigt som jag slängde skal och annat i soporna. Sen blev jag trött och gick och la mig. Klockan skulle ställas på söndagen.

Söndag och sonen skulle jobba. Så klockan ställdes och så åkte vi iväg vid 11 och sen när jag kom hem blev det inte något gjort. Jag låg i sängen och ville sova men kunde inte så jag slötittade på dåliga program från england om inredning. Tänkte läsa men det orkade jag inte så det vara bara att ligga och slöa.

Middag sen blev rester från gårdagen. Räkor till dottern och röding till mig. Och senare blev det yoga och det passet gick riktigt bra. Det var jättemycket folk och ljuset är nu avslöjande så man vill ju inte maska så att det syns men det var sköna övningar och timmen gick fort.

Vi kom hem strax före sonen som jag inte behövde hämta och lite kvällsfika och springfloden och sen OJ simpson så blev det dags att krama kudden. Och trots att det är fullt med pollen ute så öppnade jag fönstret lite på glänt - det är så varmt så jag stängde av all värme också även om elementen kändes kalla. Och jag har sovit gott i natt. Tänkte på att det var rätt svalt i stugans sovrum och kan ju varar en anledning till att jag sov gott. Och jag har inte frusit när jag lagt mig som jag ofta gör sen jag kom hem.
Nu är det måndag och ny vecka. Sitter med bandage på ena armen - vänster för när jag i lördags skulle hälla av vattnet på potatisen så gick det åt pipan och jag brände mig på handen och lite på magen. Och det är inte länge sen jag brände mig på samma sätt men på höger sida. Har ett lite märke kvar där. Fick kylt direkt och sen smorde jag med xylocainsalva. Igår var det rött men jag såg inga blåsor men det sved till rejält när jag skulle duscha.

Men sen efter duschen så sprack huden och en stor flik öppnade sig! Så nu har jag satt över ett skydd och hudtejp för att det inte ska bli infekterat. Brände mig en annan gång på armen då den stötte mot elementet i ugnen när jag öppnade luckan och skulle ta ur en form. Det var snabbt och litet men det blev till en blodförgiftning så jag har lärt mig att vara lite uppmärksam och ser det eländigt ut så ska jag till sköterskan på onsdag - ibland är det bra att man ränner där varje vecka:)

Nu blir det att köpa ett nytt durkslag som jag kan ställa ner i hon och inte sånt i plast som man hänger över så jag låta bli att försöka tömma vattnet ur en kastrull och ha locket på så där med grytlappar som man gör - det går ju liksom inte riktigt bra.
Idag blev det en annan frukost än gröt. Grekisk yoghurt - den är god. Färska blåbär, nötter och frön, kokt ägg och kaffe. Riktigt gott och fräscht var det och jag har med mig ungefär samma hit till jobbet men har också skurit ner en apelsin i bitar som jag ska äta också.

Första fästingen är också plockad på vovven så nu är dom här. Ett vårtecken man kunde vara utan men jag använder inte några fästingmedel. Försökte använda det på mina tidigare hundar men det funkade inte med droppar eller halsband. Dropparna på en hund som älskar att bada var bortkastat och halsband - nej då ligger det och skaver gifter som det ändå är på huden. Mötte en kvinna en gång som också hade en liten hund som jag då hade och hon hade använt halsband och då blev hennes hund förgiftad och betedde sig väldigt märkligt och blev sjuk och små hundar reagerar mer än större också på detta så jag kollar igenom och så plockar jag. Min lille fick erlichia - osäker på stavning men han fick en fästingfeber och det var som om han fick influensa. Men såg ett tips om att använda sån klistrig rulle man använder på kläder både på hund och människa om man ser många som kryper. Nu är min hund ljus så dom syns lättare än vad dom gjort på mina tidigare vovvar.

Ett annat eländesvårtecken är ju också att det nu börjar komma mördarsniglar och äggen ska bekämpas om man nu hittar dom. Jag hoppas ju att alla fåglar jag har i min trädgård också gillar dessa ägg.

Nej, nu ska det bli en mugg kaffe.

Må Gott

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar