December

December

tisdag 19 april 2016

OordningInlägg från förrgår hamnade före det igår - hade det som utkast och jag ville ju publicera så då fick det bli som det blev men oordning blev det.

I dag är det tisdag och det har varit en ja inte annorlunda men en inte riktigt vanlig dag.

Läste att det som vanligt är tågproblem och det innebär att jag kör sonen.

Och jag hade fortfarande vinterdäcken på så åka in till stan och ut till sonens jobb kändes ju inte så där jättelockande - skulle jag bli stoppad så vore det ju inte så käckt så in med däck i bilen och iväg till däckfirman.

"kan ni byta!"

Och det kunde dom och jag hann också hämta dottern som slutade 13 för hennes busskort hade gått ut så jag hade 2 val. Köra tidigt på morgonen eller hämta - givetvis det senare.

Och så blev det jobb i en (1) timme. Så jag kommer ta en semesterdag idag och så har jag en timme tillgodo.

Dottern åkte med och när vi sen lämnat sonen så åkte vi förbi köpcentrat - såg en skylt med namn som sa - butik med saker från olika världar. Den var stängd! Jag är ute efter något som heter jack fruit. Men det fick bli systemet istället.

Sen har vi stannat och kollat lite utemöbler. Funderar på ett nytt bord eftersom det vi har är stort och tar stor plats så ett lite och nättare skulle jag vilja ha.

Och så storhandla på ica.

Det blev en massa inköp på den gröna avdelningen - den kommer nästan först. Och idag köpte jag något jag inte köpt tidigare.

Portabellosvamp men också skogschampinjoner. Och sparris och en massa annat grönt och gott.

När vi gick mot parkeringen efter att ha fått en avstämning också - scannar alltid - så kunde vi konstatera att vi köpt väldigt mycket men bara bra saker och nyttiga saker och MAT.

Tittade efter ett durkslag men dom hade inget så det fick bli ett besök - 5 i 6 - dom stänger 6 på järnia och där köpte jag ett rostfritt durkslag som har sån fot och jag kan ställa i hon och nu ska jag väl inte bränna mig.


Så här ser det ut och jag har haft ett skydd över - sterila kompresser som haft en slät yta och inte luddig har jag haft i sen huden gick sönder. Nu tänker jag lufta det. För det klias. Jag är ju överkänslig mot klistret i plåstret och det kan nu var det som kliar eller så är det att det läker.

Vi var inte hemma förrän sent och efter inplock av alla varor blev det middag.

Dottern följer någon tjej på youtube och instagram som är vegan och hon hade gjort det vi gjorde till middag - ja kanske inte helt lika men nästan.

Portabellopizza. Portabellosvampen stektes först och sen så frästa dottern purjo och så fyllde hon svampen med purjo, färska tomater i bitar och bladspenat och så västerbottenost. Salt och peppar också när hon stekte svampen och det blev jättegott..

Och vardag - ja varför ha en vardag när man kan ha fest så vi festade till det. Jordgubbar - som jag också köpte idag, ruccola och tomat samt ett glas vitt blev det till vår gourmetmiddag.

Har också köpt kronärtskocka - det har jag gjort en gång tidigare och blev väl inte så impad men nu ger jag det ett försök till ihop med dottern.

Bildresultat för kronärtskocka

Kronärtkockshjärtan som är marienerade har jag köpt och det är jättegott men det här - ja lite skeptisk fortfarande men prova - absolut.

Men även jordärtskockor är köpta och sötpotatis.

Sen har jag nu efter att ha plockat undan i köket rensat 2 färdiggrillade kycklingar också. Det mesta är i frysen men 3 lår i en burk till sonen och så har han middag eller lunch i morgon. Han äter mat när han vaknat och har med sig matlåda till jobbet.

Ska också bli spännande att testa skogschampinjon som är odlad. Älskar svamp och sparris var det också bra pris på så vi har en massa gott grönt att se fram emot. Och vinet som vi köpt - ja det passar till vegetariskt. Så jag fortsätter den banan - det känns som om det är mer lockande än att äta kött och jag har inte heller provat den flämtande uttern.

Dottern har medan jag plockat undan suttit med sitt jobbschema som dom ska lägga själv och nu ska vi fika lite - bulle!

Må Gott


1 kommentar:

  1. Åh vad gott med bulle!! Blir sugen nu :-) Hoppas du har en fin torsdag. Kramis! ♥

    SvaraRadera