December

December

fredag 29 april 2016

Dagen före imorgon

Bildresultat för following the weather report

Det är med bävan jag följer väderprognosen - måtte det bli uppehåll!

Igår kom det riktigt oväder. Det small till rejäl av åska, såg en blixt och sen världens hagelskur så det låg tjockt med hagel på backen och så blött det blev överallt.

Det har kommit en liten variant av detta idag också - tidigare på fm men just nu är det rätt mycket blått mellan molnen så jag hoppas hoppas att det väder man spår till söndagen redan kommer imorgon.

För då ska det bli uppehåll och solen ska visa sig mer - molnet vid kartan är vitt och inte grått.

Men vad ska man göra? Det är ju bara att bita i sura äpplet och gilla läget.

Var förbi apoteket igår och hämtade ut medicin jag glömde senast och sen en sväng på ica. Köpte fisk till sonen - han gillar panerade filéer med kokt potatis och remoladsås och det har jag fixat till honom idag - potatis och såsen - den gör jag själv och det är ju enkelt och jag mår bra i mammahjärtat att kunna göra detta.

Och så funderade jag på vår middag och det blev ädelostsås med broccoli och pasta. Gott och lite onyttigt också med osten och grädden :)


Bildresultat för bookkeeping

Jag hade tänkt komma iväg från jobbet vid halv 5 men det blev inte så. Telefonen ringde och jag fick ta ett samtal och förklara lite ekonomi för vår ekonomiperson. Som börjar bli lite väl gaggig. Han har haft hand om våran bokföring i många år men nu tycker jag att han ställer de mest konstiga frågor och inte läser eller förstår det han läser. Vi konterar och skannar över och han läser inte ordentligt och det är sagt här internt att vi ska avslutade detta och sen ska jag ansvara för bokföringen helt. En ny fas i arbetet men jag hade hand om bokföringen på mitt förra jobb också och det var mer avancerat så det ska inte vara någon fara och då slipper vi massa konstiga frågor och mail fram och tillbaka och vi kan avhandla ev frågor direkt över skrivborden jag och kollegan så det blir nog bra.Ja - och eftersom jag gjorde dessa ärenden så blev det sent innan middagen blev klar och efteråt så var det inte mycket mer än göra sig klar för sängen och däri låg jag färdig klockan 8 redan men jag låg och tittade på tv för kungen intervjuades och jag är inte så rojalistisk eller intresserad men fastnade och sen efteråt handlade det om eldsjälar som jobbar för att integrera flyktingar i Grytan Jämtland - mina hemtrakter alltså - så det fick jag också tittat på men mot slutet så kunde jag knappt hålla ögonen öppna.

Vaknade före 9 idag men låg kvar en god stund - men det är inte helt bra för kroppen. Jag har väldans ont i ryggen just nu - skulle behöva en ny madrass tror jag och jag tittar lite på tempurvarianten på Jysk. Men jag har också mer ont i min axel när jag ligger ner än när jag sitter tex. Och speciellt när jag ligger på motsatt axel och den onda ligger fritt - tycker det är konstigt - borde vara tvärtom men det är precis som det som gör ont pressas ihop mot varandra när jag ligger på motsatt sida.

Bildresultat för axelsmärta vid liggläge

Funderar på att jag ska ringa ortopedens väntelista och säga att jag kan komma på en återbudstid om det blir någon.

Jag är rörlig i axeln dagligdags men det är i sängen det är som värst - när jag ska dra över mig mitt täcke bland annat men värken finns där - alltid!

Nu har jag gjort klart saker inför morgondagen. Jag är informationsansvarig och har också hand om alla våra funktionärer. Så jag har gjort färdigt en pärm där man kan hitta det man behöver vid ev frågor.

En lista där jag ska pricka av alla som ska komma - 130 och så ska det delas ut en t-shirt och sen en kupong för mat.

Vi förbättrar och förändrar lite för varje år och nu känner jag mig rätt klar med det mesta - det är då bara vädret som gör att det kan bli totalt förändring i mycket så håll nu alla tummar.


Bildresultat för pray to the weather gods

Kvällen idag blir lugn och tidigt i säng blir det också. Hoppas jag kan sova som jag behöver för klockan ska ställas attans tidigt - redan vid 6-tiden. Ska vara på plats 07:30 och då ska jag hämta lite saker innan på jobbet.

Och i morgon - ja då får det bli något lätt till middag - hämtmat - Thai eller pizza.Må Gott
1 kommentar:

  1. Har också funderat på tempurmadrass, synd att det är så förbaskat dyrt....
    Hoppas vädret var snällt mot er igår, här kom det väl en och annan skur.
    Hoppas också att du kan få en sån där återbudstid för din axel, jobbigt att gå med de där jäkla inflammationerna som dyker upp här och där i kroppen. Ultraljud av axeln är gjord eller? Hoppas du får en fin söndag och inte är alltför trött efter gårdagen. Kram! ♥

    SvaraRadera