December

December

tisdag 22 mars 2016

Varför

Idag vaknar man upp till en dag som bjuder på sol men också en del moln men det är härligare väder än i går men man vaknar också upp till nya terrordåd.

Förstår inte vad dom vill. Förstår inte hur dessa terrorister kan tro att dom kan vinna något genom sitt agerande. Förstår ingenting av detta mer än att det är fruktansvärt och skrämmande. Och det kanske är deras primära mål - att bara skrämmas.

Är på jobbet tidigt och vi är full styrka - alla är här. Sa till min kollega att han nog borde vara hemma en extra dag när han haft feber dagen innan men då blev han nästan lite sur för ingen gör hans jobb - typ och han känner sig oumbärlig men herre gud! Om han nu sen blir jättedålig och helt liggande för att han är igång en dag för tidigt så är väl det inte bättre men vad ska man säga till tjuriga ungdomar - ja han är 31 så jag hade kunnat vara hans mamma - och hans mamma fyller år på samma dag som mig :)

På radion i morse medan jag åt frukost pratade man om stress och en massa sjukdomar, som fibro, diabetes mfl mfl och att det är binjurarna som det blir fel i pga av stress och mina sjukdomar är stressutlöst. Både fibron och diabetesen men jag hade inte tid att lyssna helt om vad man skulle göra och hon som satt där var inte sjukvårdsutbildad mer än att hon höll på med akupunktur.

Jag har senaste tiden fått några - inte frågor men - undringar om min mathållning. Att jag mest äter vegetariskt just nu.

Är det pga av omtanke för djuren, hälsoskäl eller varför.

Bildresultat för varför ska man äta vegetarisk mat

Och visst kan jag ha åsikter om djurhållningen men är inte så väl insatt, köper helst svenskt kött men lusläser inte etiketterna och jag har köpt och köper också kött från andra länder om det är bra pris på något.

Men visst köper jag helst om jag kan och har möjlighet ett kött från bra uppfödare för att det är godare helt enkelt men attans mycket dyrare också.

Kyckling - ja jag köper guldfågel eller kronfågel. Har någon gång köpt annat märke men blivit besviken på både smak och innehåll och det händer att jag köpt färskt.

Jag har inte heller märkt någon skillnad i hur jag mår när jag äter vegetariskt som många kanske gör men så kan det ju också bero på att jag inte mått dåligt av att äta animaliska produkter och jag äter ju fortfarande både ägg och mjölk och annat även om jag inte satt tänderna i en rejäl köttbit.

Så varför - jo för det är kul helt enkelt och det är också gott och det finns massa spännande produkter att använda. Sen kan jag också känna ett visst motstånd mot kött - jag längtar inte direkt efter en hamburgare och dottern har också mer medvetet valt att äta mer vegetariskt också och hennes skäl är väl som mina.

Men visst finns det också en tanke att jag ska må bättre av alla grönsaker jag äter och att kroppen ska reagera på ett positivt sätt men än har jag som sagt inte märkt något. Det jag kan märka är att jag inte känner mig tung i magen efter att ha ätit som man kan blir av en kötträtt men det räcker ju att äta en fiskrätt också så får man en annan känsla.

Bildresultat för varför vegetarisk mat

Det är gott!

Så igår var det sk köttfri måndag och vi åt pannkakor :) med grädde och sylt - mumsigt och vegetariskt om man äter mjölk och äggprodukter.

Om man äter LCHF tex så gör man det mer pga av skäl som hälsa och att det ska vara nyttigare och bättre för en.

Att äta mer grönsaker är ju också nyttigt men om man sen har både grädde och annat till så blir det ju inte magert precis.

Sen äter jag pasta, ris, potatis och kolhydrater för det finns det gott om i kosten.

Och sen kan jag ju hoppas på att något kilo ska försvinna men än har det nog inte gjort det - mest för att jag också behöver röra mycket mer på mig.

Men min dag - vardag ser ut som följer oftast!

Bildresultat för what I eat  fun

Frukost: 1 portion Havregrynsgröt med kanel, hackade blandade nötter, solrosfrön, pumpakärnor och linfrön och så äppelmos och mjölk. Kaffe med mjölk.

Men frukosten är ju mer lunch tidsmässigt.

Och på jobbet har jag nu oftast en smoothie gjord på yoghurt, banan och någon annan frukt eller bär. Idag är det ananas i den.

Och så blir det middag av någon sort och det är ju väldigt blandat. Idag blir det nog något med ris för jag kokade ris till sonen idag.

Sen blir det något på kvällen, macka, diegstive eller nåt.

Så ser det oftast ut och så kan det bli en bulle, kaka eller något kanske till fikat. För något sött till någon av kaffemuggarna jag får i mig är gott.

Och på helgen har jag nu ätit ägg och macka till frukost. Tänker protein i första hand.

För när man utesluter vissa saker ur sin kost måste man få i sig det på annat sätt. Och då är nötter, frön och annat bra.

Men sa senast igår en person - jag skulle vilja äta mer men vet inte hur man gör. Och det är ju enkelt. Ta bort köttet och ersätt med något annat bara. Som när vi äter pasta med svamp, sparris eller andra grönsaker så kan man ta bort tex bacon eller kyckling och så har vi pesto och soltorkade tomater.

Eller woka frysta wokgrönsaker och ha nötter och ris till och inget kött.

Eller så kan man ju då köpa produkter som soyafärs, Oumphh, Quorn och Tzay och använda istället för en köttbit eller kyckling.

Sen är jag med i olika grupper på fb, instagram och googlar och hittar roliga recept och det är ju just det - det finns så många recept som är vegetariska utan att för den skull bara rikta sig mot veganer som man vill prova för att det helt enkelt ser jättegott ut och förmodligen är det också.

Något som jag vill prova är att ugnsbaka en hel rotselleri - det kommer ta sin lilla tid men ska tydligen bli jättegott och det vet jag ju inte förrän jag har provat.

Men som jag sagt tidigare - till påsk ska det mölas kött!

Och vi kommer äta kött på semestern - både korv och annat - tänk att sitta i skogen vid en brasa och grilla korv - det måste ju då bara vara en god grillkorv - tycker jag då. För jag har lite svårt att tänka mig en quornkorv. Nej då ska det vara äkta vara.

Men dom dagar vi kommer vara själva i stugan jag och dottern blir det nog mest vegetariskt.

Sen så utesluter jag ju vissa rätter just nu för jag kan inte tänka mig att äta blodpudding utan bacon och fläsk med löksås utan fläsk är ju inte gott heller men det kommer en dag så det blir det på menyn bara för att jag vill.

Bildresultat för varför vegetarisk mat

Så är det med detta. Så kontentan: Det är gott, kul, intressant och väcker smaklökarna och kan ge en sån härlig variation för det finns så många olika goda recept att prova.

Och sött till kaffet - ja det är ju inte bra när det står kartonger som öppnats med dammsugare, kakor, arraktsbollar mm på jobbet - livsfarligt!

Om några timmar ska jag till frissan och jag har nog tänkt klart hur jag ska ha det. Kommer inte klippa av på längden mer än det som är slitet. Idag har jag håret helt jämnlångt och rakt avklippt och det går nedanför bh-bandet. Tänker att jag ska runda det lite och klippa upp det lite i topparna så det blir lite mer liv i håret och att mitt självfall får extra skjuts även om det är lockigt när det är nytvättat och får självtorka men det är ju också lite tungt och då sträcks lockarna ut.

Igår såg jag halva av en väldigt bra film och jag hade helt missat att den gick på tv - så i efterhand blir man lite besviken på att man missat.

Aristocats på Barnkanalen!!

Det är nog en av mina disneyfavoriter och jag hade skivan och den spelade jag så att stiftet på spelaren slets ut och kunde varje replik utantill.

Dottern och jag kan ibland sitta och titta på klipp på youtube och det finns ju vissa scener som är bättre än andra i filmen och så skrattar vi högt.

Jag var sliten igår och efter att vi ätit våra pannkakor så tog jag vovven ut på en runda och jag kände mig lätt illamående och det var nog för att jag var så trött.

Så jag la mig i sängen och zappade så det var så jag hamnade på Barnkanalen. Sen så laddade jag play på telefonen och cromecastade till tv'n och tittade på Maria Wern - jag har ju läst alla böcker som serien bygger på och även här har jag glömt vad som ska hända - vilket är ju bra för då blir det ju överraskningar hela tiden men visst kan jag känna att det är något bekant men kan inte sätta fingret på vad.

Sen såg jag andra morddokumentärer också på 4:ans play innan det blev dags att klä mig och åka och hämta hem sonen. Han slutade tidiga tiden så vi var hemma igen strax efter tolvslaget och så var det skönt att ta sina piller, äta en diegestivekex, dricka ett glas mjölk och krypa ner i sängen och sova gott ända fram till 5 då jag vaknade av dotterns klocka men jag somnade om fort och sen var min klocka ställd på 10.

Ikväll hoppas jag att sonens kollega är på plats igen så jag kan lägga mig tidigt.

Och nu - mer kaffe! Kollegan har precis bryggt nytt.

Må Gott

1 kommentar:

  1. Har du skaffat chromecast?
    härligt! Jag tycker det funkar bra även fast jag får starta om min då & då :-)

    Du är duktig som klarar detta med vegetariskt så bra :-)
    Ta det lugnt med köttet nu i påsk så du inte får ont i magen...

    Hoppas du blir nöjd hos frisören & får en strålande fin onsdag!
    GLAD PÅSK!
    Kram

    SvaraRadera