December

December

tisdag 15 mars 2016

Lurad!

Ljumma vindar blåser idag, det är soligt och jag satt ute i min täppa med kaffe en stund innan jag åkte till jobbet och altandörren har stått öppen sen jag vaknade och öppnade för att djuren skulle gå ut.

Och igår hade jag en vacker gul krokus. Idag hade det kommit fler så man kan inte annat än imponeras över att det från en dag till annan växer så det knakar.Det börjar också komma videkissar på ett träd och man kan även ana skiftningar i andra. När värmen kommer går det fort. I bilen visade termometern 15 grader när jag var ute och körde.

Körde sonen till jobbet och jag fick senare på kvällen hämta hem honom. Han ringde och min första tanke är - han är inte bra än - men det var inte så - i en annan del av produktionen stod det stilla vilket gör att det efter ett tag blir stopp även på andra ställen så det hade gjort det sen tidigt på dagen och varför sitta där och bara sitta så han kompade ut. Och klockan var 19:00 när jag hämtade honom och då var det 9 plusgrader. Hans kollega ville inte ta av sina komptimmar så han stannade - han behöver väl sina timmar till andra tillfällen.

När jag kom  hem igår så hade dottern nyss ätit - hon äter när hon kommer hem från jobbet där vid 2 och var inte hungrig så vi tog en kaffe och det sista av julbaket som jag tog fram ur frysen för att få plats med annat. Sen pysslade vi lite med att fixa swish och annat till henne och jag hade precis lagt mig för att vila lite när sonen ringde.

Så någon middag blev det inte förrän sent - vid 8 och så ville jag inte äta något mastigt utan det fick bli en omelett och sen låg jag för natten vid 9 och sen har jag sovit rätt bra och länge - det behövde jag.

Så jag vaknade vid 10 idag - katten väckte mig inte genom att stå och skrapa på sonens dörr utan han jamade vid min säng. Så det var bara att kliva upp, följa honom till maten och så gick jag och la mig igen för att hinna vakna till.

Sen dusch, frukost, vara ute i trädgården och så har jag lagat mat. Köpte högrev i söndags och den står nu i ugnen och ska gotta sig hela dagen och bli en texas chili. Den här gången var jag lat och skar inte den i bitar utan den fick brynas hel på spisen och medan detta gjordes så skar jag lök, la kryddor och annat i en gryta och sen ner med köttet och in i ugn på strax över 100 grader och nu får den stå där tills köttet faller isär - så lite pulled beef blir det över det hela.

Och sonen har en av sina favoriträtter i morgon och i sen frysen.

Hundpromenaden har jag delegerat till dottern så hon kommer ut och får i sig lite av det vackra och soliga vädret. Och sen har jag satt henne i mer arbete - dammsuga!

Igår såg jag vädret och dom sa att det skulle bli regn idag - men det blev det inget av. Så dom luras i vanlig ordning på SMHI.

Bildresultat för lurad

Så vädret är idag underbart och tänk om det kunde hålla i sig över helgen så skönt det hade varit men det går inte ropa hem förrän man är där och står inför fullbordat faktum.

Något helt annat - jag såg ett par i mitt tycke så snygga skor - boots men varken dottern eller sonen var så förtjusta och jag hade velat köpa dom men dom finns inte i Sverige och jag hade inte kunnat ha dom även om dom fanns - har för feta vader för såna men jag tyckte dom var väldigt snygga.Det är hippien i mig som vuxit fram och nu börjar gilla sånt här.Må Gott

1 kommentar:

  1. Stövlarna är skitsnygga ju! Såna hade jag också velat ha men tyvärr så har jag också feta vader...
    Hoppas du har en fin tisdag! Kramis! ♥

    SvaraRadera