December

December

torsdag 24 mars 2016

En rosa torsdag?

Eller vad betyder skär?

"Skär" kommer från ett fornnordiskt ord för 'ren', 'vacker', 'blank' eller 'klar', som också finns i förleden till ordet skärseld

Så nu vet jag det :)

Det är lugnt på jobbet, det är bara jag här. Kollegan jobbar inte här på torsdagar, grannkollegan är på något möte idag sa han och det är väldigt tyst och tomt.

Tänker inte heller vara här hela dagen utan gå lite tidigare men jag är också på plats en timme tidigare. Jag ska iväg och hämta lammkött.



Ska också in på djuraffären och köpa lite tuggodis till vovven nu när det är påsk. Har en låda som nu är tom. Tog sista torkade lungan häromdagen.

Hade en mysig frukost idag. Dottern var pigg och väckte mig vid halv 11 - så trött jag var och är fortfarande. Så hon stekte upp pannkakan från häromdagen. Kokade kaffe och jag gjorde min gröt och så satt vi och löste korsord medan vi åt och pratade. En perfekt stund att börja dagen på.

Sen blev det dusch och göra mig klar för att åka iväg och här sitter jag nu.

Igår åkte jag efter jobbet som jag slutade vid 3 upp till grannstaden och röntgen. Jag var där för att röntga min axel som jag fått remiss på och så ringde jag dit för att se hur läget låg och fick då veta att jag kunde komma upp och få det gjort på deras drop-in på onsdagar och sagt och gjort - nu är det gjort och jag får förhoppningsvis svar nästa vecka.

Min läkare har bokat en telefontid med mig - antagligen så gäller det mina mediciner mm från Gottfries och har jag då tur så kan hon ha fått plåtarna på min axel och kan säga om det syns något där eller om det bara blir så att jag måste gilla läget och fortsätta att ha ont.

När jag kom hem så hade dottern städat och plockat i köket, lagt på en duk och dammsugat. Så trevligt det är att komma hem till sånt.

Vi åt vegetariska vårrullar som vi hittat på ica -dom är större i modellen än dom man köper hos thaistället. Så jag tog fram min järngryta och hällde i olja så dom låg till hälften i oljan och blev friterade och så fick dom också stå lite i ugn för att bli helt genomvarma eftersom dom var lite frysta.

Hade bett dottern ta fram dom ur frysen när jag satt och väntade men dem hann inte tinas helt men det blev bra och dom var goda ihop med sweet chilisås.

Och så blev det yoga och igår var det flera nya med och då är hon tydlig och bra våran instruktör och säger när man ska andas in och ut i en rörelse vilket man ibland kan glömma bort. Och det var ett skönt pass och för första gången på jättelänge var det inte jättejobbigt i ljumsken så det var en ljuspunkt.

Och så in på lilla ica på vägen hem för dom hade färskpotatis för 10:- för en sån färdig påse så det köpte jag - ångrar att jag inte köpte en påse till så jag tror jag ska åka dit igen idag. Sen blev det lite annat och bl a rökt och gravad lax och det ska jag och sonen äta imorgon och så har jag sill i kylen sen i julas som är oöppnat och det ihop med färskpotatisen blir en bra långfredagsmiddag för oss. Dottern jobbar!

Fick också köpt grillkol - ska ju grilla vårt lamm och har glömt köpa varje gång tidigare jag varit och handlat men nu så är det klart. Måste också ha annan potatis för att göra en god och krämig potatisgratäng med mycket vitlök till påskafton.

Så det är lite att pyssla med.

Måste också handla så jag kan göra våfflor imorgon! Behöver ägg men dom skulle ha ägg där jag ska hämta lammet så det får bli där om det inte är slut - vem vet. Ekologiska frigående goda ägg kan ju kanske vara eftertraktade dessa tider.

Tittade på Maria Wern igår och jag måste säga - kommer inte alls ihåg denna från någon bok. Nya mord nästa vecka och så såg jag på trailer idag att på lördag ska man visa hundraåringen som gick ut genom fönstret och försvann på 4:an - den har jag inte sett och boken var bra så det blir nog att se den. Och ikväll är det Gåsmamman!

Nu ska jag sätta igång med att betala fakturor, svara på lite mail och så är det inte mycket mer och jag går hem.

Må Gott

Bildresultat för glad påsk


3 kommentarer:

  1. Veckan började ju med blåmåndag så då rycker jag att skärtorsdagen kan vara rosa ;)) Maria Wern som går på tv är inte baserad på bågon bok, utan det är bara skrivit för att filmas. Dom har ju ändrat en hel del om man jämför med hennes bakgrund i böckerna och en del annat. Glad påsk!

    SvaraRadera
  2. Vi skall också äta lamm i helgen, gubben har varit och köpt ekologiskt lamm på ica där i byn han bor, det var evigheter sen jag åt det så det ser jag verkligen fram emot.
    Om röntgen inte visar något tycker jag du skall be att få ett ultraljud gjort. Det kan vara slemsäckar som är inflammerade, så kallade bursiter. Och det kan göra ont som f-n. Det hade jag när jag jobbade som läkarsekreterare och när jag sen blev sjuk "på heltid" så försvann det, tack och lov. Tror att man i första hand ger antiinflammatoriska medel åt det - men det tål inte jag. Om jag inte minns fel så brukar du väl smörja in med Voltaren, kanske behövs en längre period med det + tabletter. Hoppas du får hjälp i a f. Och så önskar jag dig en fin påsk! Kramisar! ♥

    SvaraRadera
  3. Maria Wern är riktigt bra tycker jag :-)

    Vi ska oxå äta lamm på påsk :-) Men vi gör en lammstek i ugnen denna påsk & gratäng samt tzatziki :-)
    köpte oxå färskpotatis. Ska bjuda på lax imorgon & tänkte att det kunde vara gott med färskpotatis :-)

    Hoppas du kan få hjälp med axeln :-)

    Ha en riktigt fin påskhelg!
    Glad Påsk!
    kram

    SvaraRadera