December

December

måndag 15 februari 2016

Vilken härlig dag

Bildresultat för vilken härlig dag

trallala, trallalala ... jag får Ted Gärdestads låt i huvudet när jag tittar ut och är lite tänkande. Solen skiner från en klarblå himmel, det är några minus så det var lite bitigt i kinderna.

Jag har redan varit ute. Vaknade vid halv 10, låg och mornade mig lite och sen på med kläderna direkt som ligger vid min säng, långkalsongerna också. Sen på toa och ut.

Innan frukost. Så vi gick en go runda och solen lyser starkt och reflekteras i den lilla snö som ligger och det är härligt och man blir glad i själen.

Nu har jag ätit min frukost, gröt med nötter och frön och kaffe. Lyssnat på Tomas Bolmens härliga röst i en feelgood deckare om man nu kan säga så om den genren.

Nådastöt

Louise Penny och nådastöten är riktigt bra och rolig bitvis också. Och jag är sån att har jag börjat på en ny serie som denna är så lyssnar jag på alla - eller läste alla på den tiden då jag mer läste en bok. Och jag har 2 kvar.

Så har ni inte läst henne så gör det.

Helgen har varit bra och jag tillbringade fredagen i min nya stol tittandes på - på spåret, skavlan och sen Shetland.

Allt medan jag satt en kartong som länge stått i dotterns rum och nu har jag rensat den på mycket och behållt mycket också - recept. Som jag sparat, skrivit ut och gamla kokböcker från när min farmor var ung. Knappt läsbart men kul att ha kvar.

Och nu har jag att göra när jag ska lägga in mina sparade recept på min receptsida.

Tidigare på dagen hade jag varit iväg med min bil och nu har jag tuta igen och även belysning som står rätt. Det var bara dålig kontakt mellan kablar och tuta men jag fick betala 500:- för besväret - felsökningen kostar så mycket då det inte var något dom gjort. Och jag tänkte när jag satt att jag skulle fråga om dom hade en checklista som dom gick igenom och om dom kollade att tutan fungerade innan dom lämnade ut bilen men jag glömde det i alla hast för det gick ju fort och dom fixade det och belysningen så jag åkte hem nöjd ändå.

Sonen behövde inte mitt sällskap på natten så jag kunde sova gott och det var en hundpromenad inplanerad på lördagen men en hund hade gjort sig illa i tassen och en annans matte i sin fot och så var det inte så många mer så den ställdes in och det var ju också rätt skönt för min del för jag fick sova ut.

Dottern skulle jobba senare så när hon var klar med halva morgonfixet så kunde vi sitta och äta frukost och lösa melodikrysset.

Jag åt min gröt och mina barn skämde jag bort genom att göra pizza - affären hade pizzakit för 10 kronor och i kylen hade jag skinka sen förra veckans pizzabak och så tog jag fram en burk med köttfärssås till dotterns bit.

Jag har efter alla år lärt mig nu att värma plåten på maxvärmen innan jag lägger över pizzan och in i ugnen - botten blir väldigt knaprig och god då. Dottern blev glad över min omsorg för hon äter mer riktig mat - om nu pizza ska räknas dit än en grötfrukost eller macka. Sonen åt sin ett bra tag efter men var nöjd han med.

När dottern släpptes av, klev vi också ur bilen jag och vovven och gick en runda som vi brukar gå på ca 40 minuter och det var mulet men ändå skönt och när vi kommer förbi ett skogsparti så vill han alltid in där - av någon anledning och jag fick stå och dividera med honom ett tag för han ville in och jag inte. Jag vann men någongång ska han få sin vilja så får vi se vad det är som är så lockande just där inne.

Vi åt lax till middag jag och sonen och sen skulle han in till sin kompis i stan så jag blev mammataxi och jag hade kunnat lyssna på melodifestivalen på radion men valde boken istället - kände att jag orkade inte med det hela och jag åkte också direkt till dotterns jobb för att hämta hem henne och fick vänta en kvart och då fortfarande med boken i öronen. Och så gick jag sen direkt till sängs. Trött och med vetskap om att dottern började 7 i går på söndagen.

Så upp med henne och iväg och hem och dricka te och gå och lägga mig igen för att sen vakna upp flera timmar senare och bryta min grötfrukost med en macka och kokta ägg istället.

Solen visade sig som idag så vi gick en långpromenad jag och vovven innan det blev dags att sätta sig i bilen och hämta dottern. Och på promenaden mötte vi en annan spanjor från samma ställe och min favorit - en stor varghund - jag är helt förälskad i dessa stora raggiga lugna djur.

Min vovve har fyllt år nu i början av februari. Och det hade jag glömt. Ingen vet ju med säkerhet vilken dag han är född men på ett ungefär och jag fick sms från försäkringsbolaget som gratulerade och om dom inte gjort det hade jag fortfarande inte kommit ihåg det :) - 6 år är han numera. Åren går fort när man har kul och jag hoppas på minst 6 år till.

Han är bortskämd alla dagar men fick extra godis, matrester och gos.

Bildresultat för spoiled dog

Det var alla hjärtans dag igår och jag behövde inte laga någon middag. Vi köpte thai och sonen bjöd. Så när jag hade hämtat dottern åkte vi för att köpa detta. Vegetariska vårrullar, veg wokade grönsaker, ris och sonen tog också friterade räkor som jag fick en av. Och jag har en liten matlåda med ris och wokgrönsaker att ta med mig till jobbet idag.

Och när vi ätit så gick jag och dottern och la oss. Jag var trött hela dagen och hon hade jobbat hela helgen så vi som en varsin timme innan det blev dags att göra oss klar för kvällens yoga. Ett gott pass med mycket streckning för rygg och ben men just nu i skrivande stund har jag väldigt ont i min ländrygg.

Innan yogan behövde jag köpa mer mjölk och så gick jag förbi frukten och där hade man blåbär och hallon och björnbär i sina små kartonger för 20 kr styck och ihop med turkisk yoghurt, honung, nötter så blev det en fräsch och god efterrätt när vi kom hem.

Nu är det en måndag och en ny vecka. Och det är inget konstigt än vad jag vet. Inga besök till läkare, inget med bilen så jag kan jobba en hel vecka utan att jag ska åka på än det ena och än det andra - hoppas jag.

Bildresultat för hope for the best prepare for the worst

Må Gott


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar