December

December

onsdag 24 februari 2016

In i dimman

Bildresultat för into the fog

I rejäl dimma lämnade jag hemmet för att åka och ta veckans campariröda injektion. Det var så dimmigt att jag inte såg många meter framför bilen.

Och när jag sen lämnar vårdcentralen så har det spruckit upp till en underbar dag, solen skiner och det är ännu en dag med vårfeeling.

Igår kväll var det dock frostigt och kallt och marken i min trädgård var frostvit. Vackert det också.

Men jag sitter på jobbet trots att jag egentligen skulle vilja vara hemma. Jag vill sova!

Och jag vill vara ute i solen och njuta, få en härlig dos d-vitaminer.

Bildresultat för d-vitamin fun

Idag har jag känning i halsen och igår en liten blemma på tungan. Ska jag bli sjuk eller är det min sjukdom som gör sig påmind.

Det är baske mig inte lätt att veta vad som är vad. Det är som att fundera på vem som kom först. Hönan eller ägget. Man kan bli knäpp för mindre.

Lederna runt höfterna värker och det gör det även runt knäna.

Kanske kan det bero på att jag igår - äntligen - fick burit ner kartongerna och knö in dom i det redan fullknökade förrådet.

Sen gick jag lös på dammsugaren, fick jaga fatt på vovven som för första gången hoppat över nätet jag har i trädgården.

Han gjorde som katten som brukar hoppa över som tur var grannen också ute och fick ropat på honom när han var på väg bort över skogsbacken och då såg jag honom och han kom in i trädgården igen. 

Fick gå ut och kolla vart han hoppat över och nätet hade åkt ner lite så jag fick lyft upp det och det ska sättas nytt i år, nya stolpar behöver jag och nytt nät så får vi bot på detta. Har han en gång kommit på hur han kan göra så finns det risk att han gör det igen.

Sen blev det middag och en lugn stund vid köksbordet innan jag la mig i sängen och lyssnade klart på boken.

När jag ligger där kommer jag på att sonen ska ha mat och eftersom boken nu var slut så skulle en ny laddas in i mobilen och medan jag donade med det stod en fiskgratäng i ugnen och gottade sig.

Inget avancerat alls. 2 torskryggar - styckefryst och en påse smögensås och så är det klart efter en stund i värmen.

Sen gick jag och la mig och hade precis somnat när jag hör något i hallen - sonen kommer hem. x timmar före han brukar. Det var stopp i fabriken före så dom fick kompa ut.

Har mina konstiga drömmer och sömnen blir ju också drabbad då - eller? Borde ju sova bättre om man inte har massa konstiga drömmar som stör tycker jag - hjärnan vilar ju inte något alls.

Och det sätter ju sina spår. Så när klockan ringde idag 09:20 så var jag så seg att jag snoozade och kände en enorm motvilja mot att kliva upp.

Ingen promenad har jag hunnit med men idag är dottern ledig och hon får njuta av vädret istället.

Bildresultat för book for sale

Idag börjar bokrean. Jag har inget speciellt jag känner att jag vill köpa men dottern har 2 böcker. En av Viveca Steen och sen biografin om Astrid Lindgren och jag ska iväg och köpa mjölk sen så då får hon följa med för ica hade bättre pris på dom än akademibokhandeln.

Det är ju också onsdag och yogadag.

Sen - vad ska det bli till middag idag då. Det får nog bli pasta, sparris, pesto, soltorkade tomater.

Och nu - kaffe!

Må Gott

Bildresultat för i love my coffee

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar