December

December

torsdag 25 februari 2016

Gårdagens problem blir dagens utmaning?Sitter på jobbet och dricker min mugg kaffe och äter en bulle till också. Törs inte öppna mailen än och inte logga in på arbetssidan.

Igår var jag så irriterad, arg och förbaskad så jag fick huvudvärk.

Det är statistikdags. Idag 23:59 är det deadline så att vi får pengar både från RF och kommunen.

Jag har i god tid - redan i december påmint om att ta nu och titta på det ni matat in - stämmer det eller är det några konstigheter - hör då av er.

Och någon gjorde det och andra har jag fått påminna x antal gånger och senast i början på denna vecka.

Och igår när jag då sitter så börjar det strula direkt - det stämmer inte. Det är inte korrekt inrapporterat och jag anser inte att det är mitt jobb och rätt till sånt. Man ska föra in alla som deltar i en aktivitet - hur svårt kan det vara?

Sen har det också totalt missats - trots att jag sagt det direkt till hen som skulle göra detta - det gäller 2 veckor enbart och det finns inget registrerat mer än 1 dag. Det är pengar till föreningen det handlar om.

Och hade den som jag fått tjata mest på - varje gång gjort sitt så hade jag kunnat sitta med detta redan förra veckan och inte känt att jag har en press och stress på mig.

Kollegan märkte min ilska så han var rätt tyst :)

Idag är han inte här men vi har pratat i telefon och får jag inte till det innan jag går hem så får det vara så - då missar vi kanske ett par tusen och då får dom stå ut med det.

För som sagt - jag gör min del i detta och om då andra missköter sitt - not my problem! Även om jag ändå känner ett ansvar över att det ska vara rätt och riktigt.Nog om detta!

Bokrean är på gång och igår åkte vi till mellan ica och där hittade dottern senaste boken av Viveca Sten så nu har hon alla hennes böcker. Men några som lockade fanns inte där.

Idag har båda ungdomarna varit hos optikern för att förnya sitt körkortstillstånd och synen var bra på båda två. Och då passade vi på att gå in på akademibokhandeln. Ville hitta Astrid Lindgrens bok men den var slut :( så vi gick därifrån tomhänt.

Körde hem sonen och åkte till Kvantum och där fanns Astrids bok, men även en av Carin Gerhardsen som hon också saknat i sin samling så nu är vi klara med rean - jo jag köpte också en liten bok - en om fåglar som man kan ha och titta i medan jag kollar ut genom fönstret för att se vad som finns i min trädgård.Och igår limmade jag ihop 2 fågelholkar jag köpt. Nu ska jag olja in dom med sånt man kan olja in skärbrädor med innan jag hänger upp dom också hoppas jag på att någon ska tycka att det är en bra boplats.

Natten - ja det är ännu en natt med konstiga drömmar som jag vaknar av och försöka förklara en dröm är ju omöjligt i stort sett men jag vet ju på ett ungefär vad dom handlar om - konstigt var det i alla fall.

Och klockan fick ju ställas eftersom vi hade optikertiden. Och så glömde dom ta betalt - kom vi på när vi lämnat så vi gick tillbaka men då viftade hon bort oss så båda barnen sparade 95:- var som det annars skulle kosta - väldigt snällt tycker jag.

Mindre kul är att jag har en repa på mina nya glas och den var tydligen djup och inte bara lite ytlig så jag vet inte vad som hänt - just nu stör det inte - vad jag vet - men jag borde nog byta ut glaset - det skulle kosta 50% av orginalpriset - ca 1500:- - mycket pengar för ett glas men kan ju vara värt i långa loppet.

Bildresultat för olof palme sista bilden

30 år sen Palme-mordet är det också. Såg dokumentären på 4:an igår om tiden innan och ikväll kommer det om timmarna efter. Såg också lite av en intevju idag och Mårten Palme och mamman är ju övertygad om att det var Christer Pettersson - jag vet inte riktigt jag. Men nog förändrades Sverige då det hände. Från att vara ett land som varit förskonad från mycket har det sen gått utför helt när det gäller våld känns det som.

När det hände hade jag varit ute och roat mig på krogen och hörde nyheterna när jag kom hem.

Och alla konspirationsteorier - vem vet vad som är sant? Kommer vi någonsin få veta vad som hände, vem som sköt osv. Jag är inte säker på det. Om någon skulle träda fram och säga - det var jag - hur ska dom kunna binda den personen tro? Och vapnet - ja så länge det inte finns så blir det nog olöst också.

Igår fick sonen komma hem från jobbet - han åkte dit och vände - dom hade inte fått tag på alla anställda. Vet ännu inte om han ska jobba idag - det finns inget för dom att göra när dom inte har fått bilarna dom ska jobba med. Det är många bilar på en dag som nu inte blir klara för det är fel på lackverkstan så han får nog räkna med övertid framöver istället.

Så idag tänkte jag steka köttfärs och tacokrydda detta till honom och så ska jag och dottern göra vegetarisk färs. Sen grönsaker och pitabröd. Gott ska det bli.

Och inte fick jag mig någon promenad idag men dottern har ledig dag så hon får njuta av vädret, så blir det när det kommer annat i mellan.

Bildresultat för empty coffee cup

Nu är bullen uppäten, kaffemuggen tom och jag ska öppna mailen och se om jag fått de svar jag vill ha.

Må Gott

Bildresultat för let it be a good day

1 kommentar:

 1. Hoppas du fick ordning på statistiken,,,, Det är ju typiskt att det är specifika personer som slarvar eller skiter i det...
  men så länge du gör vad du kan så... :-)

  Är det nya glasögon du har så borde de väl vara en garanti på dem? Jag hade som 2 fingeravtryck på mina glasögon som inte gick bort. Man kunde inte se det på ytan, men tittade man i dem så störde det i synfältet. Dessa bytte man utan knussel åt mig på specsavers :-)

  Jag kollade oxå på prog om Palme.. Vi kommer aldrig få svart tror jag...
  Jag minns oxå den dagen väl...

  Ha en fin kväll!
  kram <3

  SvaraRadera