December

December

torsdag 11 februari 2016

FyndTorsdag och jag är seg och trött, vädret är grått och trist.

Men jag har sovit gott i natt fast jag vaknat till ett par gånger. Dotterns klocka väckte mig och innan jag förstod vad det var som lät tog ett bra tag och jag tänkte jag skulle kliva upp och öppna dörren in till henne och kolla om hon inte hörde den - men jag somnade om innan jag kom upp.

Vaknade också när sonen kom hem och det gjorde han sent för det var övertid. Obligatoriska kliva upp och gå på toa och dricka ett glas mjölk och ta några diegestivekex och sen kunde jag somna om igen.

Kom iväg på yogan och den var skön för det var härliga sträckningar av ryggen. Men jag är otroligt stel i ena ljumsken och den smärtar också så jag fick avstå några övningar.Idag blir det lite ommöblering hemma. För igår åkte jag iväg till ett hotell och hämtade en öronlappsfotölj.

Såg en annons på fb där man skänkte bort en massa inredning då man renoverar så jag åkte ner då jag sett en annan typ men så hittade jag en annan - röd med grått skinn (fusk förmodligen) men den var skön och såg fin ut så jag tog med mig den hem. Hade dottern i tanken först och främst men kanske hon tar den jag har i vardagsrummet som har lägre rygg och så tar jag denna.

Har lagt undan en till för ev hämtning idag också - men vet inte om vi skulle kunna få plats med den någonstans - viljan att ha väger tungt - ni vet gratis är gott :)

Och jag önskar att vi kunde haft en plats i ett förråd men det har vi inte. Och sonen var inte intresserad.

Den låg kvar i bilen hela kvällen tills jag hämtat hem dottern efter yogan - och personen som hjälpte mig med stolen såg lite konfunderad ut när han hjälpt mig till min bil - en liten yaris men den sväljer mer än vad man tror. Men fler än 1 stol gick inte in.

När jag kom hem gick jag en runda med vovven och det var riktigt skönt ute och ljuset är ju kvar längre och längre på dagarna och snart så spirar det i träden och våren är här på riktigt.

Det fick bli en omelett till middag igår. Fräste purjo i curry och tillsatt lite cocktailtomater som fick fräsa med en stund och så i med äggsmeten och toppade med västerbottenost. Gott och rikt på protein.

Grötfrukost som vanligt och med mig på jobbet har jag smoothie med chaifrön, banan, jordgubbar och saft från 1 apelsin och yoghurt.

Och jag är ensam på jobbet idag - det är lugnt och skönt och jag slipper alla lampor i taket och har bara den vid mitt egna skrivbord - det är skönt och det är lugnt.

Snart är boken jag lyssnar på slut - Louise Penny - Mörkt motiv den har sina år på nacken - gavs ut 2005 men den är bra, spänning och mord men med finess i handlingen. Tomas Bolme läser och han har en speciell lugn röst.

När Jane Neal hittas död i skogen, skjuten med en pil rakt genom hjärtat, blåser det en kall höstvind genom den lilla byn Three Pines. Vem har dödat den omtyckta gamla kvinnan, och varför? Och finns det en anledning till att Jane dödades under förberedelserna till den årliga konstutställningen?
Den rutinerade kommissarie Armand Gamache får uppdraget att lösa fallet i den idylliska byn på landsbygden utanför Montreal. Lokalbefolkningen är fullständigt övertygad om att det hela är en tragisk olycka, men snart är kommissarie Gamache och hans team lika säkra på att Jane Neal inte alls dog på grund av en oförsiktig bågskytt, utan för att någon ville röja henne ur vägen.
Mörkt motiv är den första boken i en serie om den charmige kommissarie Gamache och den kanadensiska byn Three Pines invånare, alla mer eller mindre excentriska och alla med sina egenheter. Serien har en stor läsekrets världen över och är flerfaldigt prisbelönt. Louise Pennys böcker har sedan debuten 2006 toppat många av världens försäljningslistor och översätts nu för första gången till svenska.
Mörkt motiv är ett klipskt och klassiskt mordmysterium skrivet i samma anda som Agatha Christies och PD James bästa böcker.


Mörkt motiv

Och jag har flera till att lyssna på :)

Vad vore livet utan böcker? Hörde att man nu kommit överens om att femman mfl ska komma tillbaka i tv-rutan men jag har inte saknat kanalen eller någon av de andra som varit borta.

I morgon ska jag lämna in bilen och då blir det väntan på plats och då är ju det perfekt med en bra bok i öronen.

Må Gott
1 kommentar:

 1. Gratis är gott :-)
  Vi köpte en dyr begagnad fåtölj billigt för 2v sedan... den var oxå svår att få in i bilen, men maken fick skruva isär den :-P
  Allt går & bra blev det :-)

  Skönt att va själv på jobbet ibland :-)

  Ha en fin kväll!
  kram

  SvaraRadera