December

December

måndag 8 februari 2016

För kort helg

Jösses va den här helgen gick fort.

Men va mycket jag har gjort.

Hahaha - sicket rim jag fick till där :)

I fredags så höll jag på med vissa fakturor som ska iväg på medlemsavgifter och det blir fel - det är familjer och det blir inte rätt för vi har från början inte behövt sätta och göra helt rätt på olika medlemstyper vilket stör så det har jag att göra idag - men i övrigt har jag nog fått ut de flesta fakturorna - Skönt.

Sen fick jag med mig dottern att handla - under stora protest! Men det gick bra, humöret var inte i skorna som hon befarade eftersom hon inte hade sån lust.

Var på apoteket, systemet och ica. Systemet kom dottern på att dit behövde ju hon eftersom hon skulle på party på lördagen så det var väl tur att jag fick ut henne :)

Och medan hon botaniserade bland sitt så tittade jag på mitt - ginger beer - alkoholfri - god men jag har blivit mer känslig mot när det är starkt och det hade en stark eftersmak av ingefära och chili som brände men sonen tyckte den var riktigt god - skulle passa bra till asiatiskt och vi åt vegetarisk dumplings som vi köpte på ica i frysen för veg mat. Första gången jag åt såna och dom var goda - man kunde ju micra, ångkoka eller göra som vi gjorde, Ha dom i en teflonpanna, i med lite olja, placera ut dom och sen på med lite vatten och lock på så medan dom blev ångade på ovansidan blev dom krispiga undertill.

Och medan dottern sen tog köket - städade jag badrummet - det var tvunget! Kattsand överallt.

Jag var jättetrött men höll mig vaken så jag såg Shetland och jag väntade bara på ett samtal som aldrig kom - det brukar isåfall komma vid 21 tiden - sonen - som vill ha mammatid men i fredags åkte han med sin kollega hem och jag kunde somna efter programmet och sova gott och länge för klockan var ställd på 9 i lördagsmorse.

När klockan ringde var det segt men jag klev upp, gjorde mig klar för att gå med hundgänget. Gröt och kaffe och sen gick vi en härlig runda på diverse olika underlag. Skog, väg, stigar, asfalt, mm och det tog ca 2,5 timme och det kändes som om vi hade gått flera mil när man tänkte på vart man startade och på vilken väg man sen såg innan vi vände tillbaka - en helt ny sträcka men det var på bara 7 kilometer och det var lite regn en stund men sen var det väldigt skönt och vovven sprang lös bland 3 andra vovvar varav en annan också var spanjor men inte från samma förening :)

Det var länge sen vi var med och jag är så nöjd över att jag kom upp och fick det gjort även om det känns i benen - dom är stela men inte av fibrovärk utan av träningsvärk :)

Väl hemma var det himla gott med kaffe och en dusch innan jag skulle köra iväg dottern till uppsamlingsplatsen.

Och sen gjorde jag pizza till mig och sonen men det blev olika. Han fick en med skinka och jag hade potatis på min - googla på Ernst potatispizza så hittar ni receptet. Det var gott men jag var lite för generös med salt på något ställe men mätt blev jag.

Sen var jag seg och slut så jag la mig på sängen och tänkte - nu somnar jag men det gjorde jag inte förrän jag gjorde mig klar för sängen efter melodifestivalen. Jag tittade inte utan lyssnade på den mer och egentligen tycker jag inte om det för oftast är det så dåligt men jag gillade Robin Bengtssons låt och kul att han gick till final.

Anna Books låt tror jag inte hade haft en chans om hon fått tävla så det var nog för låten och hennes del en bra sak som hände - att bli diskad - nu spelas den och ligger på topplistor till och med. Elaka rykten säger - hm detta var med flit - vet inte alls jag vad jag ska tro.

Sen somnade jag gott och blev väckt av telefonen och var uppe för att hämta hem dottern från tåget halv 4. Så det var skönt att jag fått sova innan.

Söndagen - en lugn regnig dag, dottern skulle på sminkparty och jag passade på att handla lite - tycker jag handlar jämt. Men sonen behöver mat och mellanmål på jobbet.

Hann också med att städa kök och hall. Dammsuga, torka golven och lägga på mattor som nu ska ta emot lite av all smuts som vovven drar in och vi gör det också - grus och annat. Den här årstiden är trist på så vis.

Sen gjorde jag middag och jag hade fått kuponger på ett ica med bra pris på kycklingklubbor - 15 kr för ett kilo så medan dom stekte i ugn skar jag sötpotatis i strimlor för att lägga på galler och steka i ugnen - men dom blir inte så där krispiga som jag vill att dom ska bli - men så goda dom är.  Och jag åt med majskolv till istället för kyckling.

Så nu har jag ätit vegetariskt i 4 veckor och idag går jag in på vecka 5 och jag fortsätter - det känns liksom helt rätt på något vis. Inbillar mig att jag mår så bra :)

Och magen är lite bättre för jag äter gröt och jag tar ca 1 msk linfrö i vatten och dricker på kvällen innan jag lägger mig och så har jag linfrö på gröten ihop med solrosfrön, pumpakärnor och nötter samt äppelmos.

Så ibs-magen mår rätt bra just nu.

Idag har jag också gjort smoothie som jag har med mig på jobbet. Blåbär, banan, juice av en apelsin och sen det där nya superfröet - chia - som jag aldrig köpt förut eller smakat så det blir ju spännande.

Så jag känner mig som nyttigheten själv.

Så nu ska jag gå och koka mig en stor balja kaffe med mjölk - nyttigt och bra.

Och jag blev även förvånad över hur bra gårdagens yogapass blev. Trots hundpromenad, städning och annat så kände jag mig stark och kunde göra allt - som tur var hade hon inga speciell magövningar för dom avskyr jag - är så svag i magen medan jag är väldigt stark i ryggmusklerna istället men borde jobba mer med magen - men när man känner att man är svag så är det också trist.

Må Gott

1 kommentar:

  1. Äter du bara vegetariskt?
    Ang sötpotatisen så brukar min dotter först koka dem lite & sen fritera lite det sista för krisp :-)
    Lite fetare men... Goda är dem :-)

    Melodifestivalen kollade jag på söndagen & jag gillade oxå Robins låt. Anna Books låt var väl klämkäck som gammaldags schlager.. Hon kommer inte må dåligt av detta som hänt, det kommer göra henne gott.. men visst var det tråkigt för henne att bli diskad. Jag tror absolut INTE att Anna själv hade ngt med detta att göra, men slarvigt av de som gjort låten...

    Tänk att vissa dagar är man så himla stark & orkar allt & vissa dagar tar man sig knappt ur sängen...

    Ha en fin dag!
    kram

    SvaraRadera