December

December

måndag 22 februari 2016

Byn är full med skator!

Och dessa skator dom tjafsar, skrattar och kraxar som skator gör. Precis som vi tvåbenta skator gör :)

Bildresultat för skator

Det var säkert ett 30-tal av dessa i ett träd nära mig som jag såg när jag gick till bilen och jag undrar vart dom alla kommer ifrån. Varför samlas just i detta träd - det är inte min bild ovan - den lånade jag på nätet men det ger en liten bild av min verklighet.

Men den där blå himlen man ser - den har jag inte sett idag - det är grått och det blåser rätt rejält just nu men det var inte så blåsigt när jag gick min runda innan frukost.

Jag var stel, trött och seg och jag tyckte det var så otroligt skönt att känna lite kyla mot ansiktet så jag kunde vakna till.

Men helt vaken är jag inte än och absolut inte när jag skulle göra smoothie att ta med mig till jobbet.

Jag tog fram maskinen från skåpet som jag brukar. Tänker inte så mycket utan lägger i den färska jordgubbarna, de färska blåbären, banan, yoghurt, lite juice och till sist chiafrön.

Sätter på maskinen, håller handen för hålet i locket för jag hade inte orkat leta fram den lilla korken som ska vara där och den brukar hamna lite varstans i skåpet och så brukar det vara.

Det låter lite konstigt och jag tänker - chiafröna - för jag har ju inte hört att dom tidigare har knastrat så men så hade jag ju inte heller frusen frukt och så händer något under kärlet och jag får ta bort och ser hur något svart är trasigt under och tänker - har nog inte skruvat till underredet ordentligen för man kan skruva bort det när man diskar och så läcker det lite så jag får hälla över till en annan kanna och när jag gör det så ser det konstigt ut - vad var det som åkte ner i det nya kärlet?

Jo den lilla lilla plastkorken så nu vet jag att den inte låg i skåpet utan i mixern - och inte tittade jag efter i den inte. Och nu har jag inte någon mixer heller. Och smoothien hamnade i slasken. Surt var känslan.

Och så var det ju x-pris på blenders på ica häromveckan men inte längre, men hittade en på Jula - elektrolux som var nedsatt 50% - fick ringt för att lägga undan och dom har många kvar i butiken så jag behövde inte det.

Hoppas bara att själva maskineriet inte gick sönder utan jag kan använda matberedaren fortsättningsvis också. Kollade om man kunde köpa en ny kanna men den var lika dyr som en ny maskin så det gick bort.

Och jag fick ta med mig turkisk yoghurt, med honung och jordgubbar med valnötter och det är ju gott det med.

Men det var ju inget jag räknade med men som den trevliga damen i Julas kundtjänst sa - ödet att du skulle hitta denna till bra pris :)

Ödet är ju som det är - ibland är det bra och ibland är det sådär och då och då riktigt dåligt också.

Mitt öde just nu idag är rätt bra - tror jag!

Jag kör på med min vegetariska kost och idag ska vi nog äta något med champinjoner som jag har i kylen och måste användas upp. Kanske göra något med ris - hade jag haft vitt vin skulle man kunna göra en risotto - kanske jag skulle åka och köpa det också för risotto är ju väldigt gott och jag tror jag har sånt ris hemma också - en ide så här i skrivande stund.

Bildresultat för så stressad

Nej mitt öde är inte bra - för jag kan inte sortera information ordentligt - precis nyss här på jobbet så blev det helt galet, jag läser inte in informationen rätt och gör saker fel - det kopplar inte riktigt i huvudet på mig - för det är så banala fel som inte ska ske och jag får sen maila och be om ursäkt och skylla på - gud vet vad.

Vad sker - jo jag sitter med inbetalningar av fakturor - fakturor som jag skickat påminnelse på och vi har från och med i år infört 50:- föreningsavgift.

Jag matar in fakturanummer och ser belopp på skärmen och tänker - det är ju fel - det ska stå 50 kronor mer och börjar fixa och dona med ny faktura på 50:- och SEN! tittar jag på det inbetalda beloppet - där står svart på vitt - rätt belopp inbetalt och jag kunde inte koppla ihop informationen utan går händelserna i förväg och känner mig nu bara rött på mig själv och min hjärna.

Men det finns ju en anledning till att jag inte jobbar 50%, det finns en anledning till att jag har en diagnoskod både hos af och fk. Det finns en anledning till att jag är pensionerad pga sjukdom 50%.

När jag ska fatta detta, acceptera det hela och lära mig - ta det lugnt.Så jag äter mitt mellanmål, dricker kaffe, bloggar klart - tar djupa andetag och börjar om på nytt.

Gör om, gör rätt heter det ju

Bildresultat för gör om och gör rätt

Må Gott


1 kommentar:

  1. Risotto har jag aldrig gjort. Inte ens smakat, men det ser så gott ut. Kanske något som jag ska prova. Ja NÄR ska man fatta att man har en eller flera diagnoser som gör att livet blev annorlunda? För min del är nog svaret: aldrig! Ha det bra! Kram.

    SvaraRadera