December

December

fredag 12 februari 2016

Boho

Jag gillar ju den här lite bohemiska inriktningen och har nog alltid gjort. Färger och en salig blandning i stil med köpemöbler, arvegods, loppis och så fynd.

Jag är jätteförtjust i stolen jag fick tag på och med en trasmatta över så blev den perfekt. Nu saknar jag en golvlampa och jag skulle vilja få tag på en sån här på loppis eller liknande men dom försvinner nog väldigt fort tror jag och jag har aldrig sett någon.

Men jag skulle ha andra skärmar - mer färg :)

Bildresultat för boho golvlampa

Jobbar hemifrån och svär över jobbet som strular - det är det sista som ska faktureras och få till det enkelt, lätt och så - är absolut inte enkelt och lätt.

Men jag har gjort lite i alla fall.

Tänkte jag skulle kliva upp tidigare och åka iväg tidigt för att göra mina timmar på arbetsplatsen men jag vaknade jättetrött vid halv 10 - av solen som lyste mig rakt i ansiktet. Men jag var jättetäppt i nästan och lite huvudvärk så jag kom inte upp utan låg kvar och lyssnade klart på sista kapitlen på boken och blundade.

Så nu har jag bok 2 i serien i lurarna - Nådastöten av Louise Penny och Tomas Bolme läser fortfarande och det ska han göra tycker jag. Han passade jättebra till det.

Gröt och kaffe har intagits och på diskbänkten står mixern och har ingredienser till smoothie i sig men jag väntar på att jordgubbarna ska tina lite och så ska jag ha smoothie med mig när jag ska fixa bilen, ska också ha en termosmugg med kaffe, min bok och en stickning tänkte jag. Så kan jag fördriva tiden.

Igår kväll efter att vi ätit fick jag åka iväg och handla - mjölken tog slut och frukten var också slut. När jag kom ut från affären snöade det och det ligger nu i skuggan ett tunt vitt lager pudersnö. I min skogsbacke har solen smält bort det lilla och det är ett fasligt kvitter på fåglarna idag - det hörs in trots att dörren är stängd - dom har nog vårkänslor och jag vill skaffa en fågelholk och hänga upp. Eller två.

Och jag behöver köpa planteringsjord - när jag tittar upp från min skärm ser jag i mitt lilla köksfönster - jag har 2 - ett stort och ett pyttigt ovanför diskbänken och där på har jag glas med skott - dom behöver jord - kanske jag skulle komma ihåg det idag.

Tänker också när jag sitter här och tittar mig omkring att jag aldrig skulle kunna ha minimalistiskt. Har för mycket prylar för det och jag har inte heller lust och intresse av att göra mig av med det mesta även om jag rensar.

Kommer ihåg en gång när jag pratade med någon om detta - det var länge sen och jag har också glömt vem - men just detta att jag har burkar, saker och pryttlar lite överallt och personen sa - ja men det är ju DU.

Och skulle det se annorlunda ut - med rena bänkar, inget som syns och blekt i färgerna - ja då hade det inte varit jag.

I mitt förra hem målade jag en vägg i hallen i härligt rött - den väggen saknar jag även om min vägg i hallen idag inte är vit utan mer åt olivgrått håll för den matchar min tapet i köket som har den tonen i sig förutom stora röda blommor :)

Så jag ska ju egentligen sitta och känna mig nöjd men samtidigt är jag lite irriterad över röran - men det är röran som inte ska vara här - papper, reklam, tvätt och annats men när det är städat och sånt är borta så har jag nog i mångas ögon alldeles för mycket och kanske det upplevs rörigt och så men det är mitt hem och jag gillar det.

Dottern är också lite som mig men sonen är mer avskalad och är ju uppvuxen i mitt bohemiska kaos men själv skulle han välja en helt annan inredning skulle jag tro. Han vill inte ha blommor, inga gardiner, inga mattor. Inget onödigt.

Säkert kan ens hem säga väldigt mycket om mig som person etc - fast jag vet inte riktigt vad.

Men en sak vet jag - skulle gärna göra mer i hemmet för att få in ännu mer färg etc men det är rätt dyrt med mattor och kuddar och andra textilier. Sett jättefina mattor som skriker mitt namn men jag läger inte 3-5 tusen på en matta - nope.

Så med de medel jag har gör jag så gott jag kan och det gäller hela mitt liv.

Må Gott
2 kommentarer:

 1. Vilket fint fynd du har gjort! Precis en sån golvlampa som du önskard dej hade min adoptivfar. Han hade sytt nya färgglada skärmar i rött, lila och orange. Jag gav bort den lampan till killen som köpte hans hus när han hade gått bort. Jag hade helt enkelt inte plats här hemma.

  SvaraRadera
 2. Snygg fotölj :-)
  Får en känsla att den är bäddbar? Men det kanske är en synvilla?

  jag har oxå mycket grejer högt o lågt men ibland skulle jag önska att det var mer rent & avskalat... Men vart ska jag då ha alla fina grejer?

  Kolla på loppis & på seconhand, en vacker dag hittar du en lampa som du gillar :-)
  Hoppas du piggnat till & mår bra nu :-)

  Ha e en fin kväll!
  kram

  SvaraRadera