December

December

onsdag 13 januari 2016

Tjugondag knut
Men inte hos mig - granen står så grå och grann i hörnet och alla tomtar mm står kvar på de platser de fick innan jul.

Och det gör den ända tills imorgon och fredag.

Då är dottern ledig på em och vi kan hämta upp alla kartonger där julprylarna ska samlas och börja plocka och så har dottern sen hela fredagen på sig också att plocka och städa bort julen.

Det är en kylig grå onsdag och det faller små flingor från himlen men dom är få just nu. Isigt är det och slasken som legat har blivit till isgator istället så man får tänka sig för vart man sätter fötterna - speciellt här på jobbet då parkeringen är hal som attan och igår bad jag vaktmästaren salta och då hade vi inget salt men nu har vi nog fått för det ligger säckar utanför garaget men vaktmästaren är ju inte här idag.

När jag idag kom till vårdcentralen fick jag en bra parkering och det hör inte till vanligheterna, oftast får jag stå och vänta på att någon ska åka men idag fanns det en precis utanför ingången men när jag sen kom till väntrummet var det fullsatt så jag fick hämta mig en stol från annat väntrum.

När jag satt där kom ambulanskillar och gick in i ett rum och det var kanske en förklaring till att det var så många - man har fått vänta. Och det var mest äldre som satt där men personen som sen kom ut på en bår var en ung kvinna och hon hade sin son 7-9 års åldern med sig - det kändes mer omskakande än om det varit en gammal människa.

Själv kom jag snabbt in och snabbt ut därifrån också. Det går ju fort att få den där sprutan i skinkan och jag åkte förbi bibliotekets inlämningsbox på baksidan och lämnade tillbaka sånt jag lånat, in på ica och köpa mjölk till jobbet och där utanför sitter som på alla ingångar till allt en kille och tigger. Jag ger aldrig även om jag ibland tänker att jag skulle göra det men har jag börjat så väntar dom sig att jag ska göra det varje gång. Han säger alltid hej men sen är det inget mer. Men han bad en ung mamma och barnvagn om pengar som gick in innan mig. Det känns konstigt att det ska vara bättre att sitta här utanför våra butiker och frysa för några småslantar än att vara hemma där dom kommer ifrån. Kan det verkligen vara så att det lönar sig att tigga?

Och jag förstår också att det jäser i folkhemmen över detta när man inte har möjlighet att ge våra egna uteliggare som också är tiggare många gånger tak och värme i kylan. Det öppnas dörrar till våra tiggare och flyktingar så dom ska slippa frysa och det är väl bra för dom ska ju inte frysa ihjäl men det finns som sagt mycket man kan göra för våra egna också.

Lyssnar också på detta att man som tjej inte kan vara fredad när man går på konsert eller på andra ställen. Jäkla män - ge alla flickor/tjejer/kvinnor tillsammans med biljetten som man får - pepparsprej att freda sig med, det finns ju sån med färg/peppar och ljud som man får köpa lagligt - jag har ju en sån som jag fick av chefen. Spraya på dom och så kan polisen sen ta hand om syndarna.

Bildresultat för pepparspray

Hämtade dottern igår och så åkte vi till ica och handlade - det blev väldigt mycket från grönsaksavdelningen.

Jordärtskockorna var stora och fina och det ihop med andra rotsaker och sötpotatis ska rostas i ugn till middag någon dag.

Köpte också ingredienser till falafel som jag ska göra så vi fortsätter med vegetariska middagar.

Igår fräste jag vitlök, purjo och brysselkål samt paprika och så hade jag halloumi och så när allt fått färg och var klart rörde jag ner couscous i pannan och så fick det fräsa runt och bli varmt - det räcker till min middag idag också. Och lite pinjenötter blev det också.

Till sonen så köpte jag kyckling (färsk i strimlor) och så fräste jag detta och så i med curry och grädde så har han en god sås till ris idag.

Innan min middag tog jag mig en runda med vovven och sen efter jag stökat undan efter mig i köket så blev det Huvudjägarna på svt play - Jo Nesbös bok men jag måste erkänna att jag inte kom ihåg hur boken var så jag kände inte igen handlingen - kanske bra också för då visste jag ju inte hur det skulle sluta.

Idag slutar jag 3 och det är yoga i kväll. Och timmarna där i mellan blir lugna - är så trött. Men jag har inte fått den sömn jag så väl behöver. Vi var ju inte hemma från affären förrän efter halv 10 och innan allt var klart och jag var i säng var klockan närmare 11 och medan jag låg där och väntade på sömnen så kom sonen hem men sen somnade jag och sov så gått ända fram till 7 när katten började göra sig påmind om att han också finns. Sällskapa till maten ska han ha och får han inte det står han och krafsar på en dörr tills någon kommer och det är oftast då jag som hör detta. Höll på att somna om när han började igen - en timme senare - samma visa - matskålen och sen var det inte så stor mening att försöka somna om eftersom klockans skulle ringa en timme senare.

Så idag är jag trött av ett skäl i alla fall även om man kan tycka att 6-7 timmars sömn är normalt så är det onormalt för min del. Jag behöver 10 timmar minst för att jag ska vara på topp och ändå är jag det oftast inte - inte ens på 12 timmar.

Men första muggen kaffe är urdrucken och nu blir det en till.

Och jag är än så länge ensam på kontoret och det är skönt. Jag ska stöka undan lite papper som tillhör 2015 nu. Jag fick mycket gjort igår av måsten och jag har en stor post att ta tag i men det får bli nästa vecka - medlemsavgifter ska ut men det är nyheter för i år och fler kategorier så jag måste tänka till lite extra hur jag ska göra och känna att jag inte har massa annat som stör.

Bildresultat för coffee funny

Må Gott1 kommentar:

 1. Kollade dina nya recept & det va många goda rätter :-)
  Just nu är jag inne i en period där jag har svårt att somna fast jag är trött, när jag väl somnar så sover jag bra, men vaknar helt utsliten ändå... men som sagt nu är klockan 12 & än har inte John blund ens närmat sig...
  Jag har julat av... & det är skönt, men har inte städat av ordentligt... men det kommer det kommer...
  Idag har jag inte gjort så mycket mer än middag... & promenerat Zingo & tvättat & handlat lite... ;-)

  Ha en god natt!
  Kram

  SvaraRadera