December

December

lördag 9 januari 2016

Skillnaden kan vara hårfin

Att be om hjälp är något jag har och har haft svårt för. Kan själv är ett motto och det finns med mig sen barnsben. Det fanns ingen att be om hjälp.

Men sen är ju det att den där känslan som man kan få när man har gjort något själv - utan att be om hjälp, man fixade det - den är ju så skön och boostar självförtroendet.

Men man ska ju inte vara dum mot sig själv - ibland kan man inte fixa det man vill trots att man försöker och då måste man be om hjälp.

Bildresultat för Kan själv

Snön fortsätter falla och det är vitt och vackert och jag har nyss varit ute i trädgården och fyllt på till fåglarna och tappat en hel del frön med flit på backen till dom som inte äter från automaterna.

I natt när jag och sonen kom hem - hämtade honom på jobbet - så lyste den lilla enen som man planterat på vår gemensamma gräsplätt utanför lägenheterna och som man klätt med lampor så vackert under snön och runt om var det helt orörd snö - det var som ett julkort.

Sov länge idag - också! Klockan var över 12 innan jag klev upp men så somnade jag inte förrän vid halv 2 i natt så det är ju inte så konstigt.

Då satte jag mig i köket - när jag vaknade alltså och kollade när vår butik med bildelar stänger - 14 var tiden så det blev att klä på sig direkt och åka dit innan dom stänger.

Varför - jo jag upptäckte igår att det bara var ett fungerande halvljus och det förklarar varför det var så dålig sikt när jag bara hade halvlyset på - tänkte att det var skitiga glas och hade på helljuset och inga mötande reagerade, så ner och köpa nya lampor.

Och sen en sväng till ica och årets första semlor blev köpta men även ingredienser till en fisksås.

Tänkte att sonen skulle hjälpa mig att byta lampor men så backade jag in bilen istället för att köra in med fronten i carporten - för att få bra dagsljus men jag fick ta hjälp av mobilens ficklampa också.

Sen bytte jag lampor på båda sidorna - helt själv! Och dom lös när jag kollade också :)

Ni förstår att jag känner mig stolt och duktig och nöjd.

Bildresultat för girls can do it

Må Gott

2 kommentarer:

 1. Visst är det en skön känsla när man kan själv! Grattis! 😀
  Kram

  SvaraRadera
 2. Girlpower! Du ÄR ju duktig så klart att du ska känna dig nöjd :-)
  Ja, det var så vackert innan det började töa.... Nu är det slask som gäller, i a f här på andra sidan skogen.
  Kramis! ♥

  SvaraRadera