December

December

tisdag 12 januari 2016

Så söta

Bildresultat för stjärtmes

I dag när jag kom ut i köket och tittade ut i min trädgård hade jag fått sånt här fint besök - flera stycken satt vid talgbollarna jag har hängande och jag tog kort som ligger kvar i kameran.

Stjärtmes är det och dom är som små bollar! Hur söta som helst.

Det är grått och trist och blött och slaskigt idag också, turligt nog har det tinat så mycket att det inte var halt där jag gick när jag tvingade ut mig på en runda innan jobbet.

Natten har varit urusel!

Jag gick och la mig och läste boken jag lånat igår och den blev utläst men den var sådär. Handlingen var bra men den var trist skriven. Men nu är det gjort och jag kan lämna tillbaka den precis lagom till lånetiden går ut imorgon.

Jag tog mina vanliga kvällsmediciner vid 9 och la mig för det sista i boken och tänkte att jag lägger ifrån mig den när jag känner att jag inte orkar och fixar läsa mer. Hade ju dagen kvar också att läsa klart på men sömnen kom inte.

Jag var också säker på att jag tagit alla tabletter för jag räknade dom noga men det ville sig inte ändå.

Sonen kom hem vid halv 1 och jag var vaken då och sen var jag som i en halvsömn och svetten rann av mig - vaknade av att jag var alldeles blöt på halsen och jag hade inte värmefilten på.

Klockan 3 var jag uppe och släppte ut katten, drack mjölk och åt diegestive. Sen så somnade jag till sist men när jag vaknade av dottern klockan 11 var jag ju som en zoombie, så otroligt trött.

Så upp och göra vanliga morgonrutinen, duscha, äta och så ut och gå - det var skönt ute men nu sitter jag här på jobbet och dricker dagens första mugg med kaffe.

Kollegan är här, mötte honom i dörren - han skulle på lunch och jag sa till honom att köpa munskydd så han inte smittar - med glimt i ögat - men, jag smitter väl inte nu när jag är feberfri - jo det kan du göra sa jag. Men det är väl typiskt män att alltid gå så fort man tror man är frisk även om man inte alltid är det. För han låter allt annat är frisk men jag har ju också dragits med täppt näsa i evigheter.

Jag kom i alla fall igång bra med jobbet igår till sist och fick massor gjort. Det tar tid innan den här gamla motorn kommer igång men när den väl startat - ja då går den som en klocka :)

Bildresultat för this old girl

Igår hade vi köttfri måndag och testade jordnötsbiffar från ekko gourmet och dom var riktigt goda, starka och med hela bitar av jordnötter, couscous och hemgjord vitlökssås till sen så fräste jag vitlök, purjo och brysselkål som vi hade till.

Brysselkål är något som dottern gillar och är ett måste på julbordet och jag försöker varje år äta och förstår inte riktigt hur hon kan gilla det. Men igår så skar jag dom i 4 delar och fräste ihop med löken och då blev dom riktigt goda.

Och nu är det frågan - dagens middag! Jag är själv hemma idag och funderar på min middag. Och det kommer bli något med halloumi - tror jag ska äta upp resten av couscous och så steka halloumi, purjo, vitlök och kanske lite brysselkål till det - så det blir vegetariskt idag också :)

Sen blir det en lugn hemmakväll, dottern ska hämtas hem vid 9 och då måste vi på affären. Hundmaten är slut och lite annat också. Hon är inte den gladaste idag - det är den tiden på månaden så det gäller att stryka henne medhårs. Men hon vet om redan nu att vi ska iväg så hon hinner tänka på det.

Sonens kollega är på plats så han kan åka med honom - tack och lov.

Och jag tänkte titta på huvudjägarna på svt play - sista dagen idag tror jag det var. Jo Nesbös bok har blivit film. Vet inte om den har visats på vanlig tv eller om det är bara på play men det var en slump att jag såg att den fanns där.

Nu - mer kaffe!

Må Gott

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar