December

December

onsdag 27 januari 2016

Regn och blåst - nu känner man igen sig.

Bildresultat för wind alert

I natt eller natt och natt - klockan var strax efter 22 men jag hade sovit några timmar - så för mig var det natt.

I alla fall, vaknade av att vovven var lite stökig så jag gick upp för att se om han ville ut och det ville han INTE!

När han såg vädret - det blåste rejält och det regnade.

Så jag fick klä på mig och gå ut i regnet för att hämta in mattor som hängt på vädring i kylan och vovven fick jag tvinga ut för att han skulle kissa. Det var som att han gjorde det under protest.

Så nu är det inte mycket kvar av snön - bara det som ligger i högar.

Bildresultat för cant sleep alert

Sen blev det en jobbig natt fram till 2 tiden - då hade jag gått upp och tagit mer insomning för jag kunde inte somna trots att jag var så trött och därför hade jag gått och lagt mig före 8 igår kväll. Finns ju liksom ingen anledning att sitta uppe, tvinga sig att sitta uppe om man inte har något att göra utan bara sitter och gäspar.

Lyssnade på gamla sommarpratarprogram men inte ens tråkiga monotona röster fick mig att sjunka ner i sömn.

Sonen var hemma halv 1 och klagade också högljutt på vädret - han blir avsläppt en bit hemifrån och går den sista biten - tar inte ens 10 minuter men i skitväder kan det kännas värre.

Igår tog vi vara på rotfrukterna vi hade, sötpotatis, palsternacka, jordärtskocka och rotselleri. Skar dom i stripsstorlek och in i ugnen i olja och det blev väldigt gott och palsternackan var det nog som blev bäst och godast - tror jag - det är  ju lite svårt att se vad som är vad. Och så åt vi jordnötsbiff till och mätta och belåtna blev vi.

På jobbet är det lugnt och tyst. Inga kollegor och jag ser att kollegan M - manlig jobbar hemifrån. Det syns hos mig när han är inne och gör något på dropbox :)

Veckans injektion är tagen och den ihop med stora muggar kaffe kan ju förhoppningsvis få ge mig känslan av att ha lite mer energi och vara pigg.

Bildresultat för coffee alert

I kväll är det yoga igen. Det var ju lite så där om vi kunde gå eller inte. Men det funkar för Sverige spelade sin match igår - en rysare enligt dottern men det blev oavgjort till sist och det räcker för spela vidare (tror jag).

Dottern har en ledig dag - igår blev det inte dammsugat - hon hade lånat min tens-apparat och haft den på sin onda rygg och somnat och kände sig mycket bättre i ryggen efteråt. Hon är stel och öm och har sina problem. Kanske blir det gjort idag - har inte pratat med henne för hon sov när jag gick.

Och vad blir det för mat - ja idag vet jag inte - kanske rester, kanske wokat. Vi får se.

Må Gott


2 kommentarer:

  1. Här är det oxå blåsigt... & regn kom det igår... Idag skiner faktiskt solen lite lite lite mellan det grå :-)

    Skåpet som finns hemma hos sonen är köpt i gbg. Det är ngn som tar in gamla skåp, renoverar & gör i ordning. Kan kolla med dem om du vill veta vart det är köpt. Det är verkligen jättefint!
    Tänk vad man kan göra om man är lite händig :-)
    Träskor.. du är inte klok. haha jag kan inte ha ngt som inte sitter fast på foten. Att ex ha foppatofflor & slänga soporna är döden det sliter upp allt i hälen... :-(
    Jag har ett par vinterkängor som är jättebra för foten, men iom att det blir mer & mer svullet så börjar de bli trånga...

    Visst är det jobbigt när man inte kan somna... Jag har börjat apa efter dig så jag har köpt en ljudbok jag lyssnar på i sängen & så tar jag en värmedyna på ryggen. & plötsligt somnar jag... dock alltiv´d väldigt sen, trots att jag är dödstrött...

    Hoppas du får en bra dag, med skön yoga :-)
    Kram

    SvaraRadera
  2. Idag blåser det rejält här, men solen skiner och fåglarna kvittrar. Ha en bra dag!
    Kram <3

    SvaraRadera