December

December

söndag 3 januari 2016

Kyligt

Sömn - detta ständiga sömnbehov!

Igår la jag mig vid 9 och jag klev upp vid 12 idag - sovit mestadelen av dessa timmar. Var uppe vid 1 och sen vid 8 men kunde somna om direkt båda gångerna.

Solen visade sig och himlen var blå. Det var en hundgängspromenad idag men den sa jag ifrån mig. Orkade inte kliva upp till det och det saknar jag.

Gick en runda själv med vovven efter att ha kört dottern tog jag och jag var väl påklädd för jag förstod att det kunde vara kallt men det var otroligt kyligt i vinden och ansiktet stramade när jag kom hem.

Och jag har inte gjort många knop idag. När jag kom hem och fikade lite gick jag och la mig i sängen och hade kunnat somna om jag försökt. Men jag låg och lyssnade färdigt på boken Motvind. Och det är en bok som man nästan mår illa av för det är om en psykopat som man vill ska dö - så otrevlig är han och det bäddar för en fortsättning tyvärr men jag kommer nog att lyssna på den också nu när jag gjord det på alla som hittills varit. Och det är en stor behållning att lyssna på Stefan Sauk.

Nu har jag ett tungt ämne i lurarna - men ändå lättare än Motvind. Fortfarande Alice av Lisa GenovaOch nu läser Anna Maria Käll och jag gillar hennes uppläsningar.

När jag började lyssna på denna så var det kökstjänst. Middag. Hade planerat använda den gravade laxen som var kvar sen jul men jag tog bara det paket som var oöppnat - det andra kändes lite sådär så det åkte i soporna. Men det innebar att jag gjorde annat till mig. Det skulle serveras pasta till så jag tog upp svamp från frysen - Karl-Johan - och gjorde en pastasås och laxen fick sällskap av lite räkor, vitt vin och grädde och sonen var väldigt nöjd.

Och jag ska hämta hem dottern om några timmar och ska först åka och handla - chips till sonen och sen hade han önskemål om middag - Fläskpannkaka. Så det får det bli imorgon.

I morgon är det vardag igen - måndag och jag har en veckas ledighet kvar - 7 dagar som jag hoppas blir bättre än dom som varit även om det känns så där fortfarande. Ont i kroppen som vid influensa men det vet man ju kan vara så ändå men jag snorar fortfarande och är grymt seg och trött. Men det får bli som det blir, ingen stickning, ingen bokläsning, inget hälsa på folk utan bara vara och inte göra något speciellt - det är väl det som behövs.

Så nu är diskmaskinen fylld och kaffet på maten snart uppdrucket och jag ska lägga mig i sängen en stund - får ställa klockan så jag inte missar att hämta dottern och handla.

Må Gott

1 kommentar:

 1. Tänka om man kunde sova ikapp sig så man blev pigg :-)
  Vet inte när jag kände mig pigg sist... är piggast när det är dags att sova... hmmm

  Jag har ett paket rökt lax i kylen som var sista dagen på idag... men det blev inget med det...

  Ha en gokväll!
  kram

  SvaraRadera