December

December

torsdag 14 januari 2016

Den värmer

Bildresultat för vårsol

Kylan har kommit tillbaka, Smhi varnar och höga temperaturer.

Här skiner solen idag, det blåser inte så mycket och solen värmer! Ja det gjorde den rätt rejält och man fick sån här härlig känsla av vår.

Jag gick ut idag i bara tröja för att fylla på hos fåglarna och det var då jag kände att solen faktiskt värmde så jag förstår nu varför vovven var så länge ute och gick runt och nosade på marken.

Häromkvällen så hade jag två stora rådjur i trädgården - jag såg dom inte förrän jag öppnat dörren och då såg ju vovven dom också. Tack och lov så hoppade han inte efter.

Igår så kastade jag ut talgbollar som jag tagit bort nätet på. Har ju flera koltrastar som hoppar på backen och dom äter ju inte ur fågelmatarna som hänger i trädet och jag brukar kasta ut frukt varje dag också till dom. Och vovven for efter och sprang in igen som han brukar göra - dottern som hade duschat - detta var sen kväll - undrade om han fått godis!

Ja det tyckte ju vovven i alla fall som låg och tuggade på en talgboll!

Men idag har han inte varit ute och hämtad dom i alla fall. Och igår gjorde jag egna "bollar" eller fyrkanter för jag hade folieformar.

Smälte cocosfett och så i med en massa frön och gryn och kikade i frysen och hittade blåbär som åkte ner också. Och så fick det stelna i folieformen med en tråd och idag har jag hängt ut och jag hoppas det smakar. Såg en blåmes som smakade tidigare och så hängde jag ut en i en buske - långt ner så trastarna har.

Bildresultat för det är mycket nu

Men jag har inte gått någon promenad idag - det har jag delegerat till dottern när hon slutar jobba - hon började tidigt idag. Själv sov jag länge och låg en stund i sängen innan jag klev upp och sen lagade jag mat - ja jag skämmer bort min son :) Men det gör jag ju så gärna.

Jag tog upp något ur frysen igår - jag tror jag ska komma ihåg vad det är när jag lägger lådor i frysen utan att skriva på dom - men det gör jag inte - det är bara att konstatera.

I burkarna var det kyckling och jag tänkte att sonen åt kyckling igår i grytform så det kan ju bli lite trist kanske så jag gjorde paj.

Kycklingpaj med paprika, chili och bacon. Och sonen blev nöjd och det blev både lunch och matlåda och dottern har mat när hon kommer hem.

Igår slutade jag tidigt och var hemma vid halv 4 - då gick vi en runda jag och vovven. Kom hem och värmde mat som var kvar från dagen innan och den var ännu godare då den fått gotta ihop sig med alla kryddor och grönsaker.

Och så plockade jag med disk och sånt i köket, fixade fågelmaten och så la jag mig en kort stund funderande på kvällen - ska jag gå på yoga eller inte.

Och medan jag funderade tog jag och städade badrummet - det behövdes! Svetten rann och jag funderade fortfarande på om jag skulle gå på yoga eller inte.

Jag gick på yogan!

Det var mycket varmare i hallen än i söndags - tack och lov. Och det var en lugnt skönt pass också och sen åkte jag och hämtade hem dottern och det blir lite väntetid i bilen men när man lyssnar på en bra bok så gör det inget.

Idag är jag ensam igen på kontoret. Manlige kollegan har idag åkt till sol och värme och är borta nästa vecka också, kvinnliga kollegan ser jag imorgon.

Fick inte arkiverat och sånt igår men ska ta det idag tänkte jag. Plus en massa annat.

Bildresultat för falafel

Efter jobbet ska jag på ica - ska handla libabröd - det blir hemgjorda falafel idag till middag. Och så ska jag och dottern hämta upp alla kartonger till julsakerna.

Det finns hela tiden något att göra just nu.

Må Gott

1 kommentar:

  1. Jag tror oxå att jag ska komma ihåg vad jag stoppar i en burk i frysen utan lapp på, sen står jag där och river mej i huvet. 😂
    Vet du...? Om jag har en bok i min bärbara dator. Vad behöver det vara för format för att kunna lyssna i mobilen??
    Jag har en ny mobil och tänkte jag skulle börja lyssna på bok där...
    Kram

    SvaraRadera