December

December

måndag 18 januari 2016

Check, check och check.

Bildresultat för check check

Äntligen har jag fått visat upp min bil för skadeverkstan hos toyota. Det var värre än vad jag trodde och hade bilen gått fler mil så hade man nog inte lagat utan löst in bilen.

För en liten buckla på framdörren.

Men bucklan hade tydligen gjort hela dörren skev och kanske även lite på plåten över hjulen.

Men på torsdag ska den lämnas in.

I samband med detta så ska även motorn fixas så där felsöker dom samtidigt och kollar vad som behövs göras och när vi stod där så hade dom erbjudande att slipa framglasen så dom inte är så dåliga som jag fått berättat för mig på besiktningen ett par gånger och detta för ett just nu jättebra pris. 850:- för 2 glas. Perfekt.

Och så blir det ju också en hyrbil så jag får glassa omkring i en ny yaris i minst 5 dagar och kanske upp till 10 för det var tidsspannet. Men jag betalar inte själv så mycket för detta eftersom försäkringen tar det mesta.

Så därför får dom fixa massa saker på en gång. Och jag är glad över att det nu äntligen är dags för det är i mars - ett år sen det hände.

Sonen var med och sen körde jag honom till jobbet.

Jag jobbade hemifrån tidigare idag så jag har gjort lite nyttigt och även lite när jag kom hem. Tur jag har detta jobb som kan jobba hemifrån på detta vis.

Väntar på att ugnen ska bli varm och oumphs ska tina lite - idag blir det med vitlök och timjan och det luktar jättegott. Och till blir det rester från igår - olika rotfrukter från igår.

Så jag går in på ny vecka med vegetarisk mat. Det känns bra och jag har på något vis lite motstånd just nu mot att tugga kött - konstigt men sant.

Men jag åt en lunchkorv - rå häromdagen - och har haft både skinka och salami på några mackor men i övrigt så har det varit grönt och i lördags fisk.

Då gjorde vi fiskgratäng med smögensås på torskrygg och kokt potatis. Gott var det också.

Och jag stekte fläskytterfilé igår som sonen och dottern tog av men jag höll mig till rotfrukter, svamp och haloumi.

Vi får se hur länge jag håller på och fråga mig inte varför - för egentligen vet jag inte mer än att det är kul och just nu känns det bra. Kanske finns det en del i mig som tänker - bra för min hälsa också. Men jag är inte alls beredd att helt utesluta saker från min tallrik. Så...

Semi-vegetarian kallas jag tydligen.

Köpte en aubergine häromdagen och den ska jag laga piccata av och så tomatsås och ris till detta och så köper jag kött till sonen och ev dottern att göra samma av.

Tänker också hur lätt det kommer bli på fredag att välja vegetariskt då jag ska ut och äta på en thai restaurang med min kompis från huvudstaden. Den årliga träffen.


Igår var det 17 minus på morgonen. Idag när jag var inne i stan var det 3 plus - snacka om tvära kast i vädret. Här hemma hos mig är det någon minus och så säger dom att det ska bli snö i natt. FY attan.

Nu är ugnen klar och det suger i magen.

Må Gott

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar