December

December

lördag 2 januari 2016

2016

Då är vi 2 dagar in på det nya året - 2016.

Hur ska detta år bli kan man fråga sig. Det finns drömmar och mål men om det blir något av det ena eller andra får man se när vi går över till 2017.

Ett mål är att fortsätta som jag gjort med en viss acceptans över hur livet har blivit och leva som jag idag gör.

Tror inte jag blir friskare på något sätt men kanske kan det i alla fall stagnera men det finns en viss rädsla att det inte blir så.

Det här tröttheten som förtär och äter mig innifrån kan jag inte vila ifrån och jag vet inte hur jag ska tackla det.

Men men

Nu är nu.

Vi har nyss ätit jag och min lilla familj. Det blev smördegsinbakad oxfilé med potatisgratäng och sparris. Sonen köpte en hel oxfilé - brasiliansk men ätbar ändå - och de blir  2 middagar till av den biten.

Det är lördag och tv-utbudet är helt kasst - vilket det egentligen varit hela helgen med jul och allt och hade jag inte sett alla säsonger av Solsidan hade jag inte tittat alls på tv tror jag.

Och jag orkar inte läsa boken jag har lånat och jag har läst mig till och förstått lite varför. Det är den här hjärntröttheten som inte riktigt klarar av det hela. Att lyssna är bättre för där läser dom ju in varje ord och dom läser in en bok saktare än vad jag själv läser för jag läser inte alla ord i texten och det ställer till det.

Nu lyssnar jag på Stefan Sauks röst och han läser bra och hade det inte varit för det hade jag nog stängt igen boken för jag blir frustrerad av det hela och vill ta död på Silferbjelke - karln som det handlar om - x antal böcker i samma serie har jag läst - detta är den sista och det börjar bli lite för samma och tröttsamt, förnedring av kvinnor och en sån osympatisk man och jag tror det finns öppning till fler i samma serie om jag förstått det hela rätt men det hade varit så mycket bättre om detta var den sista -  Motvind av Buthler/Örlund.

Man pratar om rysskylan och idag gick jag en runda med vovven på eftermiddagen och jädrar va jag frös. Det var runt nollan men blåste is och näsan blev till en isbit.

Jag är fortfarande alldeles för förkyld för att det ska vara bra, trött och eländig känner jag mig, näsdropparna är ett måste fortfarande och jag sover och sover men känner mig inte piggare från förkylningen.

Körde dottern i morse, kom hem och drack te och gick och la mig och sov fram till 12 och hade kunnat fortsätta sova om jag dragit täcket över huvudet igen, men dottern skulle hämtas hem från jobbet så det blev inget med det.

Och jag fick för mig - var näst intill helt säker - det var måndag idag och tänkte - en vecka kvar av ledigheten. Men till sist kom jag på att det är lördag och det blev några dagar till av ledighet. Men jag har inte hunnit med det jag önskat.

Jag hade velat sticka lite på min tröja, hälsat på kompisen med bäbis och läsa bok och gå långa promenader men det har inte blivit något av detta. Kompisen är dock också sjuk, det går mycket sånt nu med feber och snuva så man är ju inte direkt ensam.

Goda råd poppar upp överallt nu när det är ett nytt år. Man kan vraka och välja hur mycket som helst och här kommer några till - av en Jämtlänning :)Må Gott

1 kommentar:

 1. Gott nytt år!!

  Skönt att du är lite pggare iaf :-)
  Hoppas det ger med sig nu!

  Goda råd är dyra sägs det men dessa var ju helt gratis... Tack :-)

  GOTT NYTT ÅR!
  Kram

  SvaraRadera