December

December

tisdag 8 december 2015

Solen har sina fläckar.

Bildresultat för solen har sina fläckar

Och dom orden fick jag idag på mail. Jag gjorde bort mig igår och skickade mail till helt fel personer. Och idag har jag fått be om ursäkt för orsakat besvär och besvikelse.

Men jag kan idag förstå att det blev så fel för jag var inte alls ok i huvudet igår - så hjärntrött, ofokuserad, trött i hela mig osv.

Ja ja, sånt är livet och man kan inte vara på topp jämt även som frisk.

Men jag möttes igår när jag kom hem av en solstråle. Dottern var så glad och nöjd över sin dag och hon hade städat, torkat golv, lagt på nya mattorna, pyntat med tomtar och bäddat min säng - jag gör det inte varje dag medan det är något hon alltid gör med sin säng. Jag har inte den lusten, energin eller det med mig som ständig vana.

Och julmusiken strömmade ur högtalarna och ljus var tända på bordet.

Så lite det behövs för att man ska bli alldeles varm i mammahjärtat som där och då svämmar över.

Sen hade vi trevliga timmar medan jag lagade maten. Kycklingfilé med klyftpotatis och dottern gjorde en tomatsallad. Och medan allt stod i ugnen kunde vi prata och sen kokade jag risgrynsgröt som vi avnjöt efter att jag tittat på - det sitter i väggarna.

Sen kunde jag lägga mig och det var då inte helt lätt att somna trots att jag var helt slut. Täppt i näsan och inga näsdroppar förutom nasonex men det tar ju inte direkt som jag behövde. Men blev räddad när sonen kom hem för han hade en i sin väska. Han blev också glad över att få sig en tallrik tomtegröt innan han gick och la sig.

Sovit rätt bra men min onda axel bråkar med mig och jag har ju inte gjort något speciellt - varken yogat eller stickat som skulle kunna påverka men den är ond och vilovärken har kommit tillbaka och jag känner att det värker nu när jag skriver. Vaknade av kattastrofen som skulle äta och sen ut och jag la min värmefilt över mig på det onda och det lindrade lite. Skulle ha gått upp och smort mig med voltaren men orkade inte.

Har varit på akupunktur och idag gick det bättre än förra gången. Inte lika seg i skinnet och dom var inte lika ömma heller - vet inte om det är bra eller dåligt. Har två gånger kvar sen blir det uppehåll över all ledighet och så ska jag avvakta och kanske bör jag ta upp det med läkaren istället eftersom det inte blir bättre.

Jag har full rörlighet men det gör ont så det är ju ingen frozen shoulder eller nåt sånt.

Lyssnar på en intervju på radion med Rolf Lassgård - han är ju så bra tycker jag - och så är han ju jämtlänning :) - En man som heter Ove kommer på bio nu till jul och jag har läst boken och den var både roligt och lite tänkvärd så det vill jag se men om jag gör det på biograf eller om det blir på tv någon gång - det får vi se.

Bildresultat för nu ska jag göra mig vacker

Idag blir det en kortdag på jobbet - ska ju fixa mig i håret. - Göra mig vacker - klippa topparna. Har funderat lite på om jag skulle göra något annat med håret men har kommit till beslut om att - nej - jag behöver ha det enkelt och lättskött. Och då blir det att ha det som jag har det. Långt och rakt av. Lätt att göra en fläta då tex men svårt att göra annat också om det är för långt. Men några cm kortare ska det bli i alla fall.

Dottern ska dit också och börjar - hon ska klippa och färga så medan hon sitter med färg blir jag klippt.

Tittar i min kalender - den är fylld med saker som jag skrivit upp. Det är mycket nu att komma ihåg men mycket är ju trevligt. Som att vi ska ha en egen liten julavslutning här på jobbet vi som arbetar den 18:e. Jag ska på mammografi på fredag, nästa vecka är det cellprov och stickcafé.

På lördag är det hundpromenad men jag ska tacka nej, känner att jag inte hinner och inte heller har måendet för det och vädret kan ju vara sådär och det är en promenad som kräver sin kvinna med mycket uppför och en trevlig runda men inte nu. Vi ska baka är det tänkt jag och dottern, fixa julgodis mm så man får sålla vetet från agnarna. Tänka smart - och det är ju inte alltid helt lätt.

Idag är det inte mer än att sätta på tvättmaskinen som står på schemat när jag kommer hem.

Sen behöver jag nog sitta i soffan och inte göra något.

Må Gott

Bildresultat för må gott

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar