December

December

torsdag 10 december 2015

Regn, rusk och blåstIgår var det fint väder, solen sken från blå himmel och det gjorde att man känner sig lite lite lite lättare i sinnet men idag är det grått och blåsigt, regnet kommer från sidan och det är så trist.

Jag lämnade jobbet strax före 14 för att köra dottern till jobbet, hon skulle missa bussen för magen bråkade och jag hade ju suttit här ett par timmar så jag packade ihop och åkte hem efteråt.

Hemma så åt jag julknäcke med julskinka och drack julmust. Lättsamt för jag orkade inte fixa någon mat och så klädde jag om till kläder för att gå ut och gå och vi tog oss en långrunda jag och vovven. Riktigt skönt även om solen försvann bakom några moln men lite av en sen blek vintersol fick jag se.

Vovven hittade något i diket som han rullade sig i, så när vi kom hem fick jag ställa mig och torka av honom med tvål och blöt trasa - få in honom i en dusch går inte om man inte vill riva halva badrummet.

Sen kom mörkret och jag tog Allas och la mig i sängen under värmefilten och fick läst lite och sen så somnade jag och sov ett par timmar. Så skönt det var men tror ni jag är piggare - inte ett dugg.Ställde klockan för jag skulle hämta dottern men vaknade innan så jag kunde åka iväg och köpte lite färskvaror som var slut.

Satte mig i soffan när jag kom hem och såg klart dokumentären om KKK på 4:an - missade ca 20 minuter. Intressant och jag fattar inte varför dom spökar ut sig i sina lakan. Att dom gjorde det förr var ju för att man inte ville visa att man var med men nu är dom en "fredlig" organisation enl dom själva - skitsnack! Dom är lika farliga nu som förr.

Sen kunde jag lägga mig och somna för natten, vaknade när sonen kom hem och vi pratade lite och sen somnade jag om och vaknade sen vargtimme. Fick kliva upp och koka mig lite kvällsrote och så började dotterns väckarklocka ringa men jag somnade strax om igen och sov ett par timmar för att sen vakna och somna igen.

Hattigt värre och jag hade kunnat lägga mig igen och somna om känner jag. Är inte ett dugg piggare idag än igår.

En fördel är att jag idag är helt ensam i huset på jobbet. Grannkollegan vet jag inte vart han är. Och vaktmästaren ska ju vara här men såg han kom i bil och sen gick han in i vår verkstad och sen har han åkte hem ser det ut som. Fast han ska jobba hela dagen idag enligt schema men det är skönt att han inte heller är här.

Ska lämna huset om en stund för att vara snäll mot sonen, köra honom till tåget eftersom det är så regnigt och blött.

Har också fått ringa till både sotare och ventilationsgubbar. Har fått 2 lappar i brevlådan om att dom ska komma den 17:e och hos mig kan man ju som sagt inte bara gå in utan dom får komma när jag är hemma. Mellan 10-12:30 har jag sagt.

Fick inte tag i sotaren mer än på mail och berättade för ventilationskillen om att dom också skulle komma - vilket han ställde sig väldigt frågande till för dom gör ju samma sak på just ventilationsaggregatet men sotaren tar ju också ventilationen och det verkade som om dom inte visste om att dom skulle komma samtidigt.

Det är ju bra att dom kommer och att det också är på samma dag men det är ju också svårt att boka in en exakt tid så det blir några timmars väntan på att dom ska komma.

Ikväll blir det mys i soffan framför Ernst. Förra veckan bullade vi ju upp med glögg och annat gott och det får väl bli någon repris ikväll.

Sen imorgon ska tuttarna klämmas ihop så det blir ingen sovmorgon för 10:45 ska jag vara där och det är ju så skönt att man nu har bussarna så man slipper åka iväg till stora staden.

Bildresultat för mum's taxi signNu har jag haft en paus, kört sonen, tacksam blev han, fixat mjölk till mitt kaffe här på jobbet som tagit slut och jag är inte längre ensam i huset - tyvärr får jag säga. Men jag kan stänga in mig på kontoret. Jag har bara min dator som belysning samt en bordskontorslampa och det känns gott när man inte är på topp.

När kollegan är här så tänds takbelysning som hänger över våra skrivbord men det blir ändå skarpt ljus och jag föredrar mörkret och bara belysning där jag sitter, har alltid gjort den här årstiden.

Men jag känner också nu när jag varit uppe och rört på mig hur kasst jag mår. Känns verkligen som om hela kroppen har feber och det skulle inte visa sig på en termometer ifall jag tagit temp.

Men men - det är ju bara att gilla läget och jag tänker att jag ska må så mycket bättre efter jul när jag fått vara långledig. Jag tror på det.

Om en stund börjar festen med prisutdelning och som vanligt är ju kläderna något man vill se. Vad ska dom ha på sig kungligheterna.

Läser att man på sonens jobb ska nyanställa ytterligare 200 personer för att klara den ökade takten i produktion. Förhoppningsvis så gör det att det blir mindre övertid men samtidigt går man från 50 bilar i timmen till 54 så det kanske blir som det varit för hans del. Kul är det i alla fall att veta att det just nu är en säker arbetsplats med mycket att göra. Det kan ju svänga rejält i branchen. Se bara på Saab och nyss så fick SKF lämna besked att 160 personer ska sluta - dom kan ju kanske börja på Volvo då :)Varje år när det är något företag som varslar och säger upp så sker det i december och julklappen som anställda får är förfärlig. Varför inte vänta till efter helgerna med såna trista och jobbiga besked. Låta familjer får glädjas ovetande om vad som komma skall. Tror det kan ställa till det rejält för vissa familjer och förstöra för barn framförallt. Många kanske "tröstar" sig med alkoholen och så blir allt förstört och det blir en jul som man inte kommer glömma.

Jag har några klappar kvar att ordna. Pengar kommer in på kontot den 18:e och då ska jag iväg - en fredag. Vi ska ha lite trevligt på jobbet innan vi slutar men jag hinner till köpcentrat på kvällen. Skulle kunna fixa det på lördagen men känner att jag hellre gör det på fredagen och så kan jag vila på lördagen men det kan ju komma att ändra sig. Kanske blir det så att sonen ska jobba - det vet han inte än och då ska jag ju iväg i alla fall.

Försöker komma på något bra som jag ska stoppa i sonens julstrumpa - dottern är det mycket enklare att fixa något till - tjej som hon är men sonen har det alltid varit lite svårt att hitta på något. Så jag får fundera vidare. Stora som dom är så ska det ändå vara strumpor - fast det är dottern som är mest angelägen och är också lite lite besviken över att chokladkalendern uteblivit 2:a året i rad - jag glömmer ju bort det.

Ja det är en månad fulltecknad med saker och ting - och tänk om vi kunde få lite härligt vintervitt snötäcke ute också. Det viner i knutarna här på jobbet när det tar i i vindbyarna. Stormarna avlöser varandra just nu.Må Gott2 kommentarer:

  1. Halloj! Jag va hos arbetsterapeuten idag. Hon undrade om jag ville prova ett kedjetäcke. Är det ett sånt du har? Har för mej att du pratat så gott om det.
    Det ska bli spännande att testa.😀
    Kram

    SvaraRadera
  2. Mörkt, grått och trist nästan varje dag nu. Sånt känns även i kroppen. Jag har också sån där feberkänsla. Men som du skriver, så syns det inte på en tempmätning. Kram ❤️

    SvaraRadera