December

December

onsdag 16 december 2015

På begäran

Så är den här arbetsdagen snart slut. Det är rejält mörkt ute och jag har fulla bilen med julmust, pepparkakor, festis och skumtomtar.

Jag fick lyfta över det från varuvagnen till bilen men sen tänker jag inte bära något mer! Det får kollegorna göra. Jag tänker vila min axel.

Har mailat arbetsterapeuten idag för att se om dom har något som kan hjälpa mig - en otros och har dom inte det får jag beställa en egen. Har kollat runt lite och det finns några olika märken för ca samma summa som ska lindra smärtan genom värme och stöd. Får se om det kan vara något.

Bad sköterskan kolla på läkartid men det fanns ingen så vi skulle kolla nästa vecka igen och jag har också kunnat boka på nya spruttider hela januari och februari. Tiden går fort så jag kommer snart sitta där och behöva boka på ännu fler tider.

Det var också sista stickcafét för året och nästa år blir det inget då dom byter dag, lite trist tycker jag men det var trevligt igår och även om jag kanske inte hann med så många varv på min stickning så blev det lite gjort i alla fall och mycket prat.

Hann åka hem och äta middag innan stickningen och jag hade dagen innan stekt en fläskytterfilé i ugnen och jag skulle krydda med grillkrydda och curry och så tog jag fel och istället för curry tog jag kanel och sen blev det curry också - och det blev riktigt gott och en bra kryddsmak på fläsket. Såsen fick lite sweet chili som kryddning ihop med skyn och lite grädde och så ris till detta - så kanel går riktigt bra i annat än bullar.

Sitter och känner mig febrig och det är inte bra. Ogillar men det är ju som det är - gilla läget!

Jag körde dottern till hennes jobb idag innan jag åkte till vårdcentralen och annars brukar jag ju åka till jobbet direkt men idag åkte jag förbi biblioteket, tänkte göra det igår men det var helt fullt på alla parkeringar så det gick ju inte.

Sen åkte jag hem och drack kaffe och åt jättegott bröd som jag fick igår av kollegan. Hennes mamma bakar julkakor och gräddar i vedeldad ugn. Så jag har bett om receptet även om det där med vedeldad går bort. Blir nog goa ändå.

Sen tog jag mig en promenad med vovven, kyligt och lite småhalt på sina ställen men det gick bra utan broddar och saltad/grusad vägbana.

Och sen kunde jag åka och hämta varorna.

Jag har nu fotat min gran - min gråa gran köpt på rusta.


Här är några av mina tavlor - ja jag har gjort en del såna - lol.

Det tog ett tag innan vi kom på vilken vägg vi skulle sätta upp dom på. Det är inte helt lätt när man har fondvägg och annat. Men nu hittade vi och jag fick upp dom.

Och att få en rättvis bild på en gran är inte helt lätt men det är nog så nära som om man tittar på den live.

Idag är det ingen hemma när jag kommer hem mer än de fyrbenta vilket inte är så illa det. Sonen är på jobbet sitt och dottern slutar 9.

Vad ska jag då hitta på tro, städa? baka? slå in några julklappar? Vila? ja det finns lite olika alternativ och vad det blir - ja det får bli stundens ingivelse.

Just nu vill jag bara lägga mig!

Men någon middag måste det först bli, jag är hungrig och det luktar thaimat för kvinnliga kollegan åt det för en stund sen och nu har den manlige hämtat till sig.

Får bli thaiköpemat någon dag helt klart.

Må Gott

3 kommentarer:

 1. Jättefin gran, mysigt. 😀
  Fina tavlor, jag broderade mycket korsstygn innan jag blev sjuk. Kanske skulle testa om jag kan fortfarande.
  Kram

  SvaraRadera
 2. vilken fin gran du har! Här finns ingen plastgran mer. Vi kastade den för ett par år sedan. I bästa fall så blir det ett par grankvistar för doftens skull. Men inte i år. Har ingen julkänsla alls just nu. Kram ❤️

  SvaraRadera
 3. Granen är jättefin.. Men tror aldrig jag sett en grå gran på Rusta.. måste kollas upp ;-)

  Kram

  SvaraRadera