December

December

onsdag 30 december 2015

Det var det

Bildresultat för crazy

Jag vill slå, jag vill drämma till och skrika rakt ut.

Jag vill ha skämskudden i närheten och jag vill gråta åt eländet.

Jag vill inte känna igen och tänka att så där är dom ju - säkert.

Lyteskomik som lockat till skratt och frustration och nästan ångest och hjärtklappning.

Bildresultat för new year

Det är dagen före nyårsafton. Och jag är fortfarande förkyld så det är näsdroppar som gäller och vila och värktabletter och det tar på krafterna för jag orkar ingenting. Har varit ute och gått då det varit rätt soligt och fint men så trött efteråt och sover länge om dagarna har jag gjort.

Dottern fick sjukskriva sig för hon var lika kass hon och hade värk i kroppen, sonen som var först ut med sin förkylning snorar också fortfarande och känner sig lätt seg i kroppen efter att ha gjort något och han har varit i stan i dagarna 2, igår träffade han kompisar och åt ute och idag har han shoppat så i morgon är han klädd i nytt från topp till tå - och då menar jag topp till tå, En snygg kostym, mörkt blå, vit snygg skjorta med slips, bälte och skor. Strumpor och kalsonger köpte han nytt innan jul.

Så killen kommer bli stilig och han är ju enligt mamma alltid stilig men i morgon blir han top notch. Och lukta riktigt gott med den nya parfymen.

Dottern kommer gå klädd i jeans och något nytt upptill men mer än så blir det inte men hon ska iväg. Först på bubbellunch och sen hem för att senare på kvällen iväg på fest och jag har handlat stort åt henne på systemet idag.

10 cider och en liten skumpa - allt akoholfritt. Hon ska jobba på nyårsdagen och vill inte vara mer kass än vad hon är i sin förkylning. Klok dam.

Igår var det gott med kyckling och pasta, idag blev det samma kyckling som var kvar men med couscous. Hur gott det än kan vara med julmat så kan man ju tröttna rätt snart och jag har varit smart och klok och skivat upp skinkan och fryst in så vi kan ta upp och ha på mackan utan att riskera att få kasta denna ack så dyra men så god och lagom salta skinkan.

Dock har vi inte haft lust på gottebordet - vi gjorde ju lite av vad vi brukade men det har liksom inte smakat.

Bildresultat för allergisk mot plåster
lånad bild

Jag vaknade en natt förra veckan - onsdag eller torsdag - kommer inte riktigt ihåg men kände hur det kliade på rumpan - på båda sidorna ungefär där troskanten var, kliade och gick upp och smorde med salva, när jag sen tog en spegel för att se vad det var så var det ett jätterött märke på höger sida där jag tagit sprutan på tisdagen och lite på vänstra sidan där jag tog sprutan veckan innan. Allergi! Jag är sen tidigare allergisk mot limmet som sitter på plåster men har inte känt något på länge och dom sätter en plåsterlapp varje vecka och jag har tagit sprutan i flera år nu men aldrig känt något så det måste vara en reaktion i samband med att jag fått virus i kroppen och blivit så förkyld så idag när jag tog sprutan satte vi inte på något plåster och sköterskan tittade och höll med om att det kunde vara en rimlig teori.

Jag gick alltid i höga klackar när jag var runt 18 och uppåt eller ända till jag blev gravid första gången. Höga klackar och alltid skavsår så skavsårsplattor är min bästa vän. För jag hade alltid plåster på hälarna och till sist så kunde jag inte ha det för jag fick allergi av limmet och sen kunde jag få det där jag satt plåster och det sitter i länge - fula röda märken efter limmets kanter och jag kommer ihåg en gång när jag tagit sänka och dom satte plåster i armväcket och innan jag hann hem och ta bort så hade det blossat upp och det tog flera veckor innan jag kunde ha något kortärmat på mig.

Bildresultat för skämskudden

Det har som sagt varit mycket vila och vad ska man då fördriva tiden med - jo man kan titta på tv och man kan titta på 50 avsnitt - 5 säsonger av något jag inte sett och jag förstår lite varför också men nu har jag tittat och det är lite som att titta på Pang i bygget tycker jag även om behållningen var bättre av detta än.

Men jag mår nästan fysiskt och psykiskt illa av smärtsamt obehag. Det är som dom där sårskorporna man inte kan låta bli att pilla på fast man inte ska.

Så man tittar.

Bildresultat för solsidan

Japp - nu är jag av med den oskulden! Får tacka dottern som hade alla säsongerna som vi nu plöjt igenom under dagarna 3.

Och om jag fick välja hem så skulle jag vilja ha Anna och Alex hem - härligt 70-tals inspirerat med loppisfynd och färg. Gillade också hennes kläder - vissa klänningar skulle jag gärna vilja veta vart hon köpt och jag har - tänk er - försökt hitta info men det står bara om Mickans stil och deras hem och kläder.

Så nu vet jag vad alla pratar om.

I morgon är det som jag sa tidgare nyårsafton och det blir som det brukar vara då. Jag är mammataxi men vi ska äta lite middag på eftermiddagen innan dom ska till sitt. För festen dottern ska på blir inget med mat och sonen ska på middag men vegetarisk sådan då båda vill ha något i magen och det behöver jag också.

Så idag har jag köpt oxfile - i skivor - svenskt i charken och potatisen är skalad för att i morgon bara skivas och göras till en potatisgratäng - den ska få lågtempas i flera timmar och så ska jag faktiskt göra en rödvinssås till detta.

Sen vilar jag och vilar och botar förkylning och håller djuren sällskap. Katten är den här numera som är mest rädd för smällare, vovven har ju inte visat sig vara rädd men man vet aldrig - han kan ju bli rädd genom att det smäller för nära honom så jag tänker ta det säkra före det osäkra. Det blir också båda halsband och sele för att inte riskera att han kan smita - vilket skulle kunna hända ändå men risken är i alla fall mindre men vi tänker inte vara ute när det smäller som värst mer än att gå till bilen då kanske när jag ska hämta hem barnen och det tror jag inte blir samtidigt och tack och lov så börjar dottern inte förrän 2 på nyårsdagen så det blir sovmorgon.

Nu har jag bara en önskan - jo det finns väl flera men den närmaste - att förkylningen försvinner så jag kan få njuta av ledigheten på ett trevligare sätt - ut och promenera med vovven utan att bli helt slut och sen åka och hälsa på bäbis.

Må Gott och Ett riktigt gott slut

Bildresultat för new year fireworks

1 kommentar:

  1. Härligt att du tagit oskulden av solsidan.. ja eller tvärtom :-D

    Hoppas det gick bra för vovven på nyår? Zingo var paniskt skräckfylld...

    Kram

    SvaraRadera