December

December

torsdag 3 december 2015

Det smällde till!

Bildresultat för proppar som går hela tiden

Igår när jag och min dotter satt vid köksbordet och hade ätit en god middag och satt och pratade så smällde det till, Poff sa det och så gick det en propp. Nu är det inte den gammeldagsa typen i min lägenhet utan sån automat så jag gick för att sätta den i rätt läge igen och det har hänt att den har gått förr - en annan bland alla - när jag haft både kaffebryggare, brödrost och te-kokare igång och så är man där och så fungerar allt igen.

Men inte igår. Det var svart. Belysningen som slogs ut var taklamporna i köket, strömbrytare ut till trädgårdens belysning, stickkontakt vid köksfönstret.

Sen hade jag ingen takbelysning i vardagsrummet och 2 kontakter varav en till tv'n var också döda.

Provade att stänga av huvudströmbrytaren - inget hände så jag fick letat upp telefonnummer till jouren.

Jag ringde elbolaget - klockan var närmare 18 så någon på något kontor fanns inte - hamnade hos sos - kändes lite konstigt men jag fick pratat med en trevlig kille där som skulle prata med elbolaget och efter några turer fram och tillbaka kunde vi konstatera att jag skulle ringa fastighetägarens jour. Sagt och gjort - hamnade hos sos igen. Och fick kontakt med någon som sköter fastigheten. Jag fick gå och kolla om kyl och frys funkade - det gjorde den, Pannan -ja den såg ut att fungera den också. Men ugnen på spisen funkade inte.

Så det blev ingen akut utryckning för det görs bara om det är kyl/frys eller pannan eller om hela lägenheten är svart. Men jag fick ställa klockan på 7 i morse för då skulle han komma förbi för att se att det fungerade som det skulle efter att han bytt en fas i det stora elskåpet. Och det gjorde det!

Varför en fas gick - ingen aning hade killen och ingen annan av dom jag fick pratat med igår heller men nu fungerar det och vi kunde ju se på tv - efter att jag dragit en lång skarvsladd från annat rum och vi hade belysning vid köksbänken så det gick bra men det var ju lite tid som gick åt till en massa samtal.

Igår gjorde jag en stor wok så vi kan äta i flera dagar. Var på affären och hade där idétorka men så såg jag lövbiff på x-pris och så fick det bli wokgrönsaker med lite extra i som champinjoner och lök, i med nötter och nudlar och kokosmjölk och lite annat smått och gått för kryddning.

Hämtade ut mitt paket från Happi Brand och idag sitter jag med en färgglad tunika - känns kul att gå från svart till mer färg även om jag fortfarande har en massa enfärgade plagg i garderoben. Och så är det ju svenskt företag som gör dom - i Trollhättan! Dom startade i Göteborg en gång i tiden och inget företag jag kände till innan jag fyndade ett platt i somras på en outlet.Sen luktar jag som en gudinna - när jag fyllde år i mars! Fick jag en parfym - att beställa och det har jag inte hunnit med att göra - förrän nu. När barnen skulle köpa så fanns inte den jag ville ha i den lokala parfymeriet så därför skulle jag beställa den.

Har tittat några gånger men tyckt att den varit lite dyr men nu var den nedsatt med över lite över 40% så jag slog till. Har haft den som EdT tidigare och har gillat den hela tiden men valde den som parfym denna gång så sitter det kvar lite längre.

Hugo Boss Woman Edp 30ml Spray

Igår skulle dottern montera ihop det fina trevåningsfatet i rött glas och så upptäcker hon att en liten flisa har gått ur översta fatet - syns inte men idag ringde jag och kollade om dom hade fler hemma och det hade dom så vi inte åkte i onödan och kommer åka dit och byta till ett utan flisor. Så synd att vi måste åka till den grannbyn - kanske har dom de där goa goa lussebullarna i cafét på samma gård som vi kan köpa hem. Hoppas hoppas.

Det har också kommit avisering om att nytt paket är att hämta - mer julklappar som beställts - denna gång sonens sista.

Dottern hade igår haft mys med tända ljus, julmusik och inslagning av klappar då hon var hemma själv. Hon är ledig idag också så jag behövde inte kliva upp och gå ut med hunden.

Jag har sovit som en kratta i natt och jag hade inte glömt min medicin denna gång men det kändes som om jag gjort det. Vaknat direkt efter att jag somnade första gången och sen har jag hållit på så hela natten och vetskapen om att jag ställt klockan på 7 för elektrikerns skull gjorde inte sömnen bättre.

Och jag har fått flera munsår inne i munnen och i gommen, såna där små onda kratrar. Kombinationen av att vara för trött och ha ME och en förkylning. Känns inte så där jättelustigt precis - har inte tid!

Vi skippade yogan igår - vilket var bra men det blir ju lite fix då idag och imorgon kanske jag jobbar hemifrån för att sen kunna orka med kvällens julbord. Behöver inte ha dåligt samvete för det om jag inte gör mina 4 timmar för jag hade kunnat välja att gå på annat julbord också på dagen som vi är bjudna till men det skippar jag även om kollegan går - för det är mer än vad jag mäktar med.

Synd är dock att jag nog inte kan besöka någon bäbis i helgen om det hade fungerat för mamman - vill ju inte smitta ner om jag har en förkylning i kroppen.

Igår var det sista avsnittet av Morden i Sandhamn - och den är bra som serie men är inte riktigt som boken - det är ändrat vilket jag är medveten om när det är "baserat" på en bok men det är ju ändå så att man har boken i huvudet även när man ser en film.

Just nu sitter jag också och rippar cd-skivor. Jag har ju hittat en ny författare - Louise Penny som jag ska lyssna på vid tillfälle. Jag får nya boktips varje dag via fb. Hur mycket spännande finns det inte att läsa - det är ju mest det som lockar mig - kanske tur det för tänk om jag ville läsa allt annat också som kommer som romaner - man kunde ju bli knäpp för mindre - hur skulle jag då hinna med?

Bildresultat för books everywhere

Mail är besvarade, lite annat också gjort. Nu är det dags för en mugg med hett kaffe till och några pepparkakor :)

Må Gott

Dagens visdom!

1 kommentar:

  1. Wow vilken snygg tunika. Kanske skulle ge mej själv en i julklapp. 😃 Vill oxå ha mer färg i min garderob.
    Kram

    SvaraRadera