December

December

fredag 18 december 2015

Ännu en väntans dag

Bildresultat för deja vu

Soffan, kaffe, väntar på sotaren.

Ja för dom kom aldrig igår. Jag ringde kontoret, inget svar, letade fram ett mobilnummer, fick svar och fick ett nytt nummer.

Det visade sig att sotaren noterat fel klockslag och jag kunde inte vänta på dom igår så idag kommer dom istället. Någongång från nu och klockan 12.

Har duschat och tvättat håret så klockan fick ställas idag också.

Det blir en lång dag idag men även trevlig. Det blir jobba och fixa iordning så jag på måndag kan gå hem för långledighet med gott samvete.

Sen ska jag ihop med kollegorna äta jullandgång och ha trevligt en stund innan jag sen åker och handlar.

Och ute är det grått och trist och hemma i norr har det vara rena rama glasgatorna så barn har fått vara hemma från skolan för skolbussen har inte kunnat köra.

Men mina nära och kära där hemma är väl kanske i skrivande stund i London och mellanlandar för att sen fortsätta till LA där dom ska fira jul och nyår.

Las Vegas står på besöksschemat och jag ger mig attan på att dom ska träffa en präst där även om min bror förnekar det hela :) vore kul om det blir så.

Igår körde jag och hämtade hem dottern innan jag åkte till jobbet och väl där fick jag vara attans effektiv och ingen dötid under de timmar jag var där för sen så körde jag henne till stan och julbordet och sonen var med i bilen så han körde jag till sitt.

Och jag fick tankat där på billiga macken, lyssnade på bok i bilköerna och kände mig rätt nöjd och stannade sen på thaikiosken och köpte middag. Jättegott var det men jag mitt dumma nöt tänkte väl inte så mycket på dom där små tecknen bredvid rätten - 2 st plustecken = starkt!

Och släcka törst med julmust är ingen hit. Men jag kommer köpa just denna för det var goa grönsaker till med kyckling fast be dom dra ner på chilin. 70 kronor och så räcker det för mig till 2 middagar - tycker det är bra pris.

Dottern beställde kläder från indiska för vi hade en helgrabatt där och det blev en tunika till mig också.

DIXIE PRINT topp blå

Mysig att ha på sig med gott tyg och jag gillar den och något man kan säga är gemensamt med många av mina kläder just nu förutom färg och mönster är att det är resår i ärmarna.

Dottern kom hem vid halv 9 igår och hade haft det trevligt och var väldigt mätt - i år också :)

Såg slutet på Ernst och mysfarbrorn gjorde det igen. - Konstiga prydnader mm.

Jag smörjer in min arm och axel med voltaren, fick besked att man inte längre har varmvattengympa hos sjukgymnasten och inte hade dom axelortroser.

Något hände också med min hälsena igår, gick som vanligt här hemma och så högg det till och nu ömmar den så att jag haltar lite. Så kroppen är absolut inte med mig.

Och blemma på tungspetsen -

Och nu går det i trappan - Sotarna är här!!!!

Jo, blemma på tungan har jag fått igen och det känns ju sådär kul, vila, vila, vila - det är ju det som behövs.

Men det blir det, snart, jullovet hägrar.

Idag är dottern ledig och har fullt upp hon med. Kanske ska hon hinna baka men annars är det promenad med vovven som gäller och kanske kunde hon dammsuga också.

Vovven som nu är instängd i dotterns rum är väldigt konfunderad över varför han inte får komma ut - men där får han stanna för sotarna har en stor maskin så ytterdörren står öppen.

Det rensas i kanaler så jösses vad min ventilation nu ska bli bra men fläkten är ju inte den bästa och jag tycker inte den suger så som den ska göra och det sa sotaren att det skulle man inte sticka under stol med att dom inte är så bra som fläktar som enbart är köksfläktar är. Jag har ju hela ventilationen av lägenheten i en stor maskin bakom en lucka.

På jobbet - i tisdags när jag kom så luktade det lite illa i korridoren - tänkte att någon nog varit på toa med dålig mage, fisit lite kanske. Det luktade på onsdagen också - och jag gick då och kollade om det var något i toaletterna men det luktade inget där.

Vi kunde sen konstatera att det kom från det utrymme som vi har proppskåp och annat i - en död mus eller rått ligger förmodligen och luktar. Det kom från ett hålutrymme. Så det luktar ju inte rosor precis när man kommer till jobbet. Det går över på ett par veckor sägs det. Tur att man då ska vara ledig.

Har förra vintern hört hur det lät i väggar och golv men det har jag inte hört i år och det finns inget som visar att det är besök på kontoret men grannkollegan har haft det på sitt.

Sotare idag är ju inte som förr, jo dom har sina svarta kläder och en av 2 killar har en sån mössa också men i övrigt - inte en sotflaga på dom. Förr var dom ju svart hel och hållen och nu är det mest ventilationer även om det förekommer vanlig sotning också. Jag hade ju gärna haft en kamin som dom fått sota på gammalt sätt. Vilken dröm det hade varit om man kunnat haft en öppen spis i lägenheten men i mitt framtida torp kommer jag ha det - det boende jag har i mina drömmar.

Bildresultat för torp

Öppenspis, kakelugn, vedspis i kök - ja det är något jag suktar efter. Tänk om man skulle köpa en trisslott och vinna sjukt mycket pengar på den där enda lotten och då kunna skapa sig sitt drömboende - det vore himla trevligt men det blir nog inget annat än en dröm det.

Och den här årstiden är ju en öppenspis för min del synonymt med mys.

Bildresultat för fireplace

Nu är det bara en sak kvar i min lägenhet, har ju haft pannkillen här som kollat pannan, ventilationare och sotare, nu är det bara avloppsgubbarna som saknas. Dom som rensar avloppen långt ner i rören. Får se när det blir.

Jo blemma på tungan har jag fått - IGEN!!!!

Dom gör ju så attans ont också men det är nog inte bara den vanliga saken som kommer från ME utan denna gång får jag nog tillskriva den en förkylning också, får ta näsdroppar och jag hostade inatt - som om det inte räcker med den andra skiten.

Nu ska jag stänga ner min dator, göra mig klar för att åka till jobbet och sen är det en massa som ska göras innan jag är hemma igen kanske vid 8 ikväll. Om sonen ska hämtas - vet inte det än, hoppas han kan få åka med kollegan så kan jag lägga mig tidigt eftersom imorgon får jag ställa klockan vid 6 - tiden.

Må Gott

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar