December

December

fredag 27 november 2015

Schlefft

Bildresultat för snorhalt

Ordet i rubriken är ett jämtländskt ord som passar så bra.

Ja kanske inte idag men igår. Jösses amalia - det var så halt, snorhalt och då var det inte ett par plusgrader. Höll på sätta mig när jag skulle till bilen, fick skrapa rutorna -första gången i år och sen var det att gå på tå in till hemmet.

När jag senare på kvällen skulle gå en runda med vovven fick jag gå på sidan om där det är gräs för det gick inte att gå på asfalten - det var sån där svartis som man inte ser.

Man höll på sanda i bostadsområdet och det var ju bra men man hade inte gjort det på gångvägarna och jag mötte årets första saltbil sen när jag i samma veva skulle åka och hämta dottern.

Jag är inte alls bekväm med halkan för jag är rädd att sätta mig på rumpen och kanske slå mig halvt fördärvad som jag gjorde för något år sen och hade sen stora problem med axeln.

Idag är det mer plus, grått och ingen is och ingen halka.

Schlefft - är halt helt enkelt.

Vaknade tidigt av telefonen - strax efter 8 ringde den - svarade inte men kunde inte somna om även om jag skulle behövt det. Låg och lyssnade klart på en dokumentär som jag lyssnade på när jag somnade i går - Den är om Patrik Sjöberg och hans tränare och övergreppen som han gjorde mot många pojkar. Otäckt.

Sen blev det boken där en sak är just pedofiler - jävla kräk helt enkelt.

Bildresultat för arg

Och så tänkte jag - åker till jobbet tidigt så kan jag åka hem medan det fortfarande är ljust. Så här sitter jag nu och har tagit mig dagens första kopp kaffe.

Och jag kommer idag pynta lite här på jobbet. Inget märkvärdigt men jag ska sätta fram ljusstakarna i fönstren som vi har. Får hoppas att dom lyser allihopa.

Har också med mig min externa cd-spelare och ska rippa cd-böckerna jag lånade igår - det tar sin lilla tid och det är bra att göra något annat samtidigt.

Igår när jag kom hem blev det middag och sen röjde jag i köket och fick bort allt som låg och drällde på köksbordet och fick också upp ljusstaken i det fönstret, duk på bordet och jag är nöjd.

Idag slutar dottern två så jag har bett henne kliva av så hon kommer till jobbet så får vi åka och handla lite, mjölk med mera är slut.

Sen ska vi hämta upp jullådan från källaren, bära ner lite annat som ska dit men även lite som ska ut i det andra förrådet.

Så jag kommer få upp allt till 1:a advent i år också.

Bildresultat för 1:a advent

Det är fredag, det är idol och förmodligen så blir det väl att umgås med sonen i bilen i natt. Vi brukar ju göra så på fredagar. Jag skämmer bort honom. Idag har jag satt potatis på kok och gjort en kall filsås och så får han själv steka panerad fisk och passa potatisen så han han sin matlåda klar.

Undrar vilka som kommer stå i globen nästa fredag - jag kommer inte titta för då är jag på julbord med jobbet.

Det är inte klokt va fort tiden går - tycker inte det är länge sen vi hade julbordet förra året.

Har gjort iordning 2 stora brev som idag ska läggas på lådan och skickas upp till min brorson. Min son städade ju ur sin garderob och vissa saker är ju synd att slänga så jag skickar upp det så får han själv välja om det är något att ha eller så får dom slänga eller ge vidare, en snygg skjorta, en kostym och en cardigan. Annars så har en del hamnat i klädinsamlingslådan. Bland annat ett par arbetsskor med stålhätta - knappt använda som han fått någonstans - kanske kan det också komma till användning av någon :) dom måste ju vara väldigt luttrade dom som sen går igenom kläderna för dom får nog det mesta och mycket som inte ens ska vara där kan jag tänka. Trasiga och utslitna kläder hamnade i soporna.

Bildresultat för piller till middag

Och så har vi ju ett bekymmer - dagens middag - har idétorka! Ibland skulle man vilja ha bara ett piller att stoppa i sig som tog bort sug, hunger. Men vi kommer väl på något när vi är i affären och kan slå våra kloka huvuden ihop.

Må Gott


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar