December

December

torsdag 5 november 2015

Så kom det då - regnet.

Bildresultat för Novemberrain

Oktober var väldigt regnfattigt - det var rekordsmå regnmätningar på sina håll och det var ju skönt även om det satt sina avtryck i skogen genom att svampen inte kom som den brukar.

Men nu är vi i november och den har ju börjat som en grå dimma som också gett fukt - fått använda vindrutetorkarna bara för att luften varit så fuktig men idag så regnar det.

Jag hann med en promenad i uppehåll men i slutet kom regnet och då ville vovven ta en genväg hem men det var helt ok för vi hade gått en bra runda innan.

Men det är skönt ute. Inte alls kallt och ruggigt och igår efter yogan gick jag en runda också. Vovven hade inte gjort ifrån sig där dottern gick - hon säger - mamma var ju inte där med syfte på att vovven är väldigt mammakär. Jag är helt enkelt bäst i hans ögon :)

Och det blev en skön avslutning på dagen, På med reflexvästen på mig och blinkande reflex på vovven gick vi där i mörkret.

Sen var det gott med en kopp varmt te vid köksbordet och jag höll på att missa Modus - men missade 1 minut i början så det gick ju bra. Spännande är det och ett avsnitt kvar. Och så läser man om att det kommer en säsong 2.När jag satt där sen i soffan så började jag känna mig småfrusen och ruggig. Hade ont i bröstryggen och fram så när jag tittat klart och även sett lite på nyheterna blev det en varm - eller het dusch och jag fick sen dottern att smörja in mig på ryggen med linimentsalva och så på med värmefilten och sen i säng och somna gott.

Är själv på kontoret idag - brukar vara det på torsdagar och har redan retat upp mig på vår vaktis som ofta inte har alla hästar hemma, det kommer bevis på det nästan varje gång jag har något med honom att göra. Vi har också en praktikant som arbetstränar hos oss och han känns mer som den som kan, vet och har initiativförmåga och får saker gjorda än tvärtom. Så det är praktikanten som leder ordinarie personal - ja man slutar aldrig förvånas.

Idag har mattkillar varit här och rivit bort mattan och spacklat golvet så jag förberedde mig för att det inte skulle kunna gå in i köket och har med mig en termos med te. Imorgon ska mattan läggas men jag ska jobba hemifrån.

Ska lämna bilen till mekanikern i morgon tidigt. Då ska han byta olja, oljefilter och luftfilter. Sen ska jag så fort jag fått meddelande om att en rem jag beställt på toyota kommit till postutlämningen hämta den och gå ner med den till mekanikern. Hade hoppats på att den skulle komma idag men så blev det inte men den är skickad och jag har fått sändningsnummer så jag ska kunna följa leveransen.

Sen är det bara att hålla tummarna för det missljud som kommit efter katalysatorbytet är en lös skruv eller så är det något mer avancera. Kanske bara en löprulle vilket vore att föredra före vattenpump eller generator så håll tummarna för att det är det lilla bara.

Så idag ska jag komma ihåg att åka och handla - för vi har inte så mycket mjölk.

Och idag skulle jag koka ris - basmat och jag har en påse med icas basmati modell större och den påsen har jag haft stängd med påsklämma och sen haft en annan påse över mest för att det är så lätt att rispåsar går sönder och så har man ris överallt.

När jag hade mätt upp och tvättat riset så flöt det upp något - en insekt och så tittade jag ner i påsen och såg fler rester av förmodligen en mott - såna som jag hade bekymmer med i somras. Det var som trådar och det var nog puppor som kläckts men dom tog sig ju ingenstans som tur är men jag blir ju både arg och förskräckt och lite äcklad för det är ju ett bekymmer att få bort dom.

Och så tänker jag - ska inte köpa icas egna ris - för dom verkar inte ha koll på sina lager där det förvaras för det är så man får med sig såna här odjur hem. Kan ju vara därifrån jag fick dom andra i somras - genom ris.

Så nej - en annan leverantör och tätslutande burk till framtida risinköp får det bli. Och någon mening att höra av sig till ica tror jag inte det är för jag kan inte bevisa att det kommer från dom även om det ligger i deras påse. Hade den varit oöppnad så hade det varit en annan sak - så jag kommer titta igenom det som går att titta igenom på påsarna nästa gång.

Och pupporna - ja dom har ju samma form och färg som riskorn så det blev extra protein där någon middag tidigare och det har jag ju överlevt men det är äckligt att tänka på att det finns äckliga insekter i min mat även om det nu börjar på vissa håll bli trendigt med att "käka myror - som kittlar dödsskönt i kistan"

Bildresultat för äta myror djungelboken

Yogan igår då - ja den gick sådär. Har ingen kraft i arm och axel - speciellt inte på höger sida som jag går och får akupunktur på. Är också väldigt stel och öm i ljumsken på höger sida och blev både varm och trött så jag gjorde inte allt och vilade mycket.

Jag ogillar detta för min kropp mår bra av att få stretcha på sig som yoga egentligen är i mångt och mycket. Känner att rotationer som jag gör är bra för ryggen så jag vill att det andra ska försvinna bort.

Nu har 10 veckor redan gått sen yogan startade - men en ny omgång på 6 veckor börjar direkt och sen är det lite juluppehåll innan det startar igen efter jul och vi är uppskrivna både jag och dottern. Är lite kluven eftersom kroppen strejkar men om jag inte går så kommer inte dottern iväg så det får gå som det går och jag gör det jag kan och vem vet - det kanske blir perfekt pass också.

Så hade jag inte haft något som puschar på mig så hade jag nog stannat hemma och då hade min kropp säkert tyckt att detta är ju toppen - bli lite lat där igen men det är falsk information för den blir ju stelare och ömmare på sina håll också.

Man måste väga allt på guldvåg numera. Sätta saker i perspektiv mot annat och så vidare.

I måndags så fick vi städat jag och dottern. Vi delade upp det bra och jag tog badrummet och hon dammsugade och sen torkade jag golven. Fick ner saker till källaren. Och sen orkade vi inte mer så idag får vi nog ta och vika lite tvätt idag.

Kanske också borra upp en hylla som vi inte fått upp och dottern tycker att det är dags nu.

Det finns alltid något att göra :)

Min tunika jag köpte på Indiska häromsisten finns nu på bild på webben - fick mail om erbjudande så jag gick in för att se om det fanns något speciellt på min favoritbutik så jag tänkte att jag skulle visa er den jag köpt till julbordet med jobbet.

MIGISI röd tunikaMå Gott

1 kommentar:

  1. Jag gillar Modus så det är tummen upp för en ny säsong. Hoppas att det fixar sig lätt med din bil, eller TOYOTA ....Vi har samma bilmärke och mannen säger att det är inte bara en bil, det är en Toyota ;)) Superfin tunika du hittat i favoritbutiken. Du kommer att vara finast på hela festen! Ha det bra. Kram ❤️

    SvaraRadera