December

December

måndag 9 november 2015

Mäktigt

Ska man sammanfatta helgen med ett ord så blir det mäktigt.

Igår var det ett helt fantastiskt väder och det blev en storslagen och imponerande dag (mäktig).

Jag kunde inte vara med på hundpromenaden som gick av stapeln på söndagsfm klockan 11 för då åkte jag med sonen till hans jobb för det var övertid igen.

Men när jag sen kom hem så tog jag på mig andra kläder och tog med mig vovven på en ny runda som jag ville mäta upp. Vi har gått den fast från annat håll och inte från den här starten och det blev dryga 4,5 km eftersom vi höll oss på stigar men om man går mer fritt över ängarna - så kan man gå längre.

Och det var väldigt vackert så jag förstår varför dom gjort naturrserervat av området.



Ett litet vattenfall och dagen innan så regnade det hela dagen så nu var det också lite fart på bäcken



Det är fin utsikt över ängarna



Och här är det flata stenar vid vattnet och jag kan tänka mig att sitta där i vår med fika och bara må gott.




Så nu har jag en ny runda att gå och det är på sommaren både kvigor och får i hagen men nu är dom hemma hos bonden så det går att gå i en grupp med massa hundar och dom kan också springa lös för man kan ha bra koll åt alla håll.

Mäktigt blev också kladdkakorna jag gjorde på kladdkakans dag i lördags. Såg 2 recept på fb på förmiddagen och kunde inte bestämma mig för en så det blev båda två.

En choklad med chokladkolasmet ovanpå och sen en vit kladdkaka med toscasmet.












Och klockan var sent på kvällen när vi smakade på dom. Och det var där och då kanske inte riktigt läge att fika men det gjorde vi för dottern var hos kompisar och henne hämtade jag hem efter 10 på kvällen.

Men bakade gjorde jag på eftermiddagen. Handlade ingredienser efter att jag hämtat dottern samt även till kvällens middag. Sonen och jag hade tacokväll - på en lördag!

Och det ligger nu bitar av kakorna i frysen till en annan dag. Gott till kaffet är det när man är mer mottaglig.

I fredags jobbade jag hemifrån. Jag hade ju nästan tänkt lägga mig en stund när ungdomarna gett sig av till sina jobb men jag kollade mailen och så blev det massa jobb gjort där och då.

Min mekaniker ringde och det var en sorts drivrulle som behövdes bytas också men en sån finns inte i lager och det var bara för honom att skruva ihop allt igen så jag har en bil medans vi väntar på att det ska komma en sån reservdel. Toyota får in den till sig på onsdag och han hade ju också andra bilar att ta hand om så den 23 ska han fixa detta. Så vid halv 6 hade han fått ihop allt och jag kunde gå och hämta bilen. Samtidigt så blev det en runda för mig och vovven också för att sen hamna i tv-soffan och idol och repa upp min stickning - igen!

Jag såg att jag hade tappat en maska på 5 raden och ingen annan hade märkt det men jag gör det även om det var på bakstycket så jag fick repat upp allt - igen!

Men sen har det gått bra och jag har kommit en god väg upp på bakstycket och nu är det inga ökningar på ett tag förrän jag kommer till armhålan och ska maska av.

På lördagskvällen efter min och sonens middag blev det soffan igen och så mycket bättre och nog var Niklas Strömstedts tolkning lite mäktig och vågad för han har ju fått mycket skit och det var väl väntat från dom som han gav sin känga till.

Så ni förstår nu varför helgens ord är mäktig.

Igår sen efter promenaden så åt jag lite och sen satt jag i soffan och stickade och lyssnade på boken och nu är den färdiglyssnad och en ny ska lyssnas på. Vet inte riktigt vilken jag ska ta för jag började på en men jag tycker den är svår att komma in i och inte alls vad jag väntat mig. Det är första i en serie - för nummer 2 har blivit nominerad som en av årets bästa svenska deckare och den vill jag ju givetvis lyssna på men så såg jag att det kommit en tidigare men jag tror jag ska ta 2:an direkt ändå och se om det är så bra som man säger.

Sonen slutade 18:00 och jag hoppade yogan. Är inte alls bra i mina armar och  jag valde ju att hellre ödsla min energi på den härliga promenaden i 15 graders värme - den 8 november och strålande sol! Och det var ett bra val.

Och jag hade tagit upp torskrygg ur frysen och vi stannade på ica för att köpa panerad fisk till en annan middag då sonen kände för det men så köpte vi smögengratängsåspulver och så gjorde jag potatismos och en gratäng och lyxade till det med räkor och det blev väldigt gott. Och det blev en sen middag. Vi åt inte förrän vid halv 8 på kvällen och då var det sen inte långt kvar innan jag skulle hämta hem dottern. Vovven fick följa med och så tog vi oss en kort kvällsrunda.

Och jag kände mig nöjd med helgen.

Trött - oerhört trött för helgen har varit intensiv samtidigt som lugn. Jag hämtade hem dottern på fredagskvällen från hennes jobb för att några timmar senare hämta sonen på hans.

Lördagsmorgonen så var det upp igen vid 7 för att köra dottern men sen gick jag och la mig igen efter promenad, frukost och ett kapitel läst i en bok så somnade jag och vaknade till vid 11 tiden.

Lördagskvällen hämtade jag dottern och igår fick vi ställt klockan för att sonen skulle iväg och jobba och sen hämta honom och sen hämta dottern så det har varit mycket taxiverksamhet.

Idag vaknade jag vid 10 och jag kom i säng vid 10 igår kväll, kollade lite i mobilen på fb och tidningar och så satte jag på den nya boken och somnade ifrån men var också i ett halvvaket tillstånd och 12 vaknade jag till ordentligt och tittade på telefonen och såg först tiden 13:01 - jösses men den var 12:01.

Så då blev det snabb dusch, frukost och sen iväg och nu är det en grå, regnig måndag igen. Sonens tåg går - för det gjorde det inte i fredags - och jag hade ingen bil men han fick tag på killen han brukar åka med - precis.

Dottern är ledig och ska ta hand om hunden med promenad och dylikt. Vi skrattade gott åt katten idag också. Han vill in på toaletten för att dricka vatten ur kranen och han satte sig framför toadörren för dottern var därinne. Satt och tittade och sen la han sitt huvud mot dörren precis som om han lyssnade ifall det hände något därinne och jag såg detta och det såg riktigt roligt ut.

Än är jag själv på jobbet - men jag ser att kollegan varit här för hans dator står framme och hans bil var vid lunchstället så han dyker nog snabbt upp.

Och i skrivande stund spelar man på p4 radio Niklas Strömstedts Lyckolandet!

Bildresultat för lyckolandet

Kuriosa - jag har pratat med honom flera gånger i telefon när jag jobbade på mitt förra jobb och det hela slutade med att jag fick en signerad skiva av honom som tack för att jag hjälpte honom. Han var inte någon jobbig kund men lyckades strula till det så att saker gick sönder och så fixade jag reservdelar åt honom.

Må Gott



2 kommentarer:

  1. JAG tycker Niklas Strömstedt gjorde ngt bra, det var modigt gjort :-)
    Han har tagit ställning & bakgrunden till detta var oxå som han sa i programmet så hade strömstedt fått ett mail (tror jag det var) från SD där man skrev vi spelar dina låtar på vår "valvaka" (tror det var valvaka.. Det gjorde Strömstedt irriterad för han vill ju inte bli sammankopplad med SD. Så han svarade dem "Det visar enbart hur OMODÄRNA ni är" & med denna låten fick han visa alla att han inte står för det som SD står för..

    Vilken hektisk helg med all körning... Taxi var god dröj.. Men vad gör man inte för sina barn... :-) (Jag är likadan)

    Den kladdkakan med toscatäcket, har du recept på den som jag kan få?

    Ha en fin kväll!
    kram

    SvaraRadera
  2. Haha glömde ju... sicken rolig katt ni har :-D

    SvaraRadera