December

December

fredag 20 november 2015

Dra åt skogen!

Bildresultat för it  disappear

In kom det igår pengar och poof så försvann dom nästan lika fort också. Men det känns ändå ok för det har varit till bra saker och jag känner att jag kan göra sånt här nu när sonen har en sån rejäl inkomst och kan bidra så bra som han gör.

Efter en strulig dag och en dator som inte ville fungera så åkte jag och hämtade dottern, sen åkte vi hem och inväntade att sonen skulle bli klar och så åkte vi iväg.

Först till sonens jobb och släppa av honom. Tanka - där gick dom första hundralapparna.

Ner till Toyota och hämta och betala den beställda drivrullen - en liten sak och där försvann 9 hundralappar.

Ikea blev det sen och vi har 2 ikea i vårt närområde men just denna är vi inte så ofta till så även om butikerna är lika så är det ändå lite olika så det var att gå igenom allt och titta som vi brukar.

Köpte det vi skulle plus lite till men inga ljus och servetter. Hittade en sorts förvaringslåda med mjukt lock och blixtlås som man kan ha under sängen så det fanns 3 olika storlekar och dom köpte jag och någon kanske jag behåller själv men sonen är den jag mest tänker på ska använda dom. Då kan han lägga lite av kläder som inte används så ofta i detta och få mer plats i sin garderob.

Han beställde också en ny sån kudde att ha i knät och ha sin dator på.

Det var lite folk och väldigt lugnt att gå på ikea en torsdagskväll och vi åt middagen där jag och dottern. Kyckling, bea och pommes - nyttigt och bra.

Köpte nya dynor till köksstolarna och så hittade jag något som gjorde mig extra glad - påslakan och det hade istället för öppet eller knappar - blixtlås och knappar i alla ära men dom åker upp och mitt tunga kedjetäcke smiter men nu ska det hållas på plats.

Köpte också äppelglögg på ikea - får se om den är god men det tror jag.

När vi var klara åkte vi förbi systemet precis intill och köpte lite vin - bland annat ett rött som jag blev tipsad om av ------ Mickis :D

Så det gick xx hundralappar på detta ställe också.

Stannade sen vid en djurbutik på vägen hem för att köpa nackkotor till vovven men dom var slut. Frusna och färska så det blev inget men vi stannade på Mediamark också och köpte - äntligen!!!!! nya fjärrkontroller till min och sonens tv och jösses - jag kan bläddra mellan alla funktioner - byta kanal, höja och sänka ljud och ändra mellan antenner och cromecast - vilken känsla att inte trycka så fingrarna går sönder utan bara toucha.

Och sen när jag ändå var där så kom jag på att titta på en extern cd-läsare och den var inte så dyr som jag trodde så den fick också följa med hem. Sonen får dela den med mig eftersom hans nya dator inte har någon spelare - nu sticker man in en usb-sladd och så fungerade det hur bra som helst. Provade med dom 2 skivor som bara hackar i den jag har i dator och det var inga problem så det bli väl värt 400:- och så många ljudböcker jag lånar gratis på biblioteket så tjänas dom in fort om man skulle jämföra med ett abonnemang på Storytel eller köp av egna ljudböcker.

men det gick ju en slant här också.

Nästa stop blev ica och handla lite. Den här gången när vi var ute och åkte så behövde vi inte tänka på vår middag utan det blev lite fika - lussekatt och pepparkaka och presskaffe i vår nya kanna som jag köpte på ica. Tänk att på kvantum kostade den 149 medan maxi tog 199 för samma kanna. Sonen gav tummen upp för att den var snygg också :D

Sen hade vi ett sista stopp och det var att hämta dotterns paket med beställda muggar och hon blev väldigt nöjd också med skålarna till. Hon köpte också en julplansch för det var fri frakt om hon kom upp i en viss summa och det saknades en tia eller nåt sånt så hon beställde en julbonad - sån gammeldags i papper. Hennes första egna julpynt att lägga till samlingarna "flyttahemifrån"



Sen var det skönt att komma hem - lagom till klockan 20 och vi lastade ur bilen och vovven fick följa med när jag parkerade och sen gick vi en runda.

Sen så fick vi sitta i soffan en stund och känna oss lite smått frustrerade - tittade på småbagarna som kokar egen vaniljkräm till tårtan, sylt och annat och var väldigt avancerade - jag har kokat vaniljkräm någon gång för hundra år sen och den brände jag och sen blev det kallrörd.

Så duktiga precis som småkockarna var när jag tittade på det men man får själv sån dålig självkänsla när dessa härliga barn står och kockar och bakar sånt som en annan aldrig har gjort för det verkar för avancerat.

Och sonen hade ringt tidigare och killen han åker med var inte där så vem fick då rycka ut och hämta! Jo mamman så klart och inte slutade han 00:12 som oftast utan 00:30.

Så vad skulle jag fördriva tiden med - jag lagade mat. Hade kassler i kylen och så gjorde jag en enkel gryta på en färdig pastasås och en skvätt grädde och sonen har sin matlåda klar.

Och som tur var kunde jag åka iväg utan att somna på vägen - men jag hade tidigare på kvällen redan när vi var vid första stoppet börjat få känning av att få en blemma på tungan - den som kommer när det har varit för mycket. När jag sovit för lite.

Men jag hade en termosmugg med te med mig, bra bok i öronen och en trevlig stund med sonen så det var ändå en positiv handling.

Och gott att sen få somna och vaknade strax innan 6 då katten ville ut men kunde somna om snabbt och ha konstiga drömmar. Min hjärna är inte riktigt klok på nätterna just nu.

Och idag är det en fin dag. Solen skiner, blå himmel och flaggorna vajar sakta i svag vind. Kyligt men inte frostigt och jag är lite avundsjuk på dottern som idag är hemma och ledig och inte skulle göra ett dugg nytta mer än att gå ut och gå med vovven.

Sonen fick jag upp och med ut och så har vi fyllt bilen med de gamla vinterdäcken och sen idag ska jag till däckfirman och få nya vinterdäck på bilen istället.

Det blev inte dom däcken vi hade pratat om igår men ett par likvärdiga och en hundring dyrare men det var ok tyckte sonen som ska öppna sin plånbok till detta.

Så jag ska gå tidigare från jobbet och jag kom också tidigare till jobbet trodde jag skulle komma mycket mer sent än vad jag gjorde eftersom jag var så seg när jag vaknade men det blev bara en halvtimme från att jag ska klara 4 timmar idag.

Och idag funkar datorn. satt igår hemma och tryckte på en knappar och inställningar och vad som hände vet jag inte men nu fungerar det i alla fall både hemma och här på jobbet så jag behöver inte samtalet med Microsoft jag beställt till 14.

Men det går inte att avboka det så jag får svara och tacka för hjälpen.

Så nu kan det få bli vinter hos mig också med halka och annat elände eller mys med vita snöflingor - man får välja sitt tankesätt. Kommer ju känna mig säkrare i bilen i alla fall.

Och på måndag ska byte av den där drivrullen också göras sen så hoppas jag att jag inte behöver göra något mer med bilen förrän till våren. Ska besikta och det blir säkert något nedslag - är orolig för att bromsarna ska vara nästa grej men än har man inte sagt något om det men dom är inte bytte någongång heller.

Det får bli en lugn fredagskväll. Det är idol och sen ska sonen hämtas antar jag. Får se om killen är där eftersom jag hämtade honom igår så byter vi dag.

Och en intensiv helg stundar också.

Det är julmarknad och den ska hinnas med innan dottern börjar jobba. Hon börjar 2 och julmarknaden börjar 11-16 så det hinner vi med utan problem. Sen ska hon köras, vovven ska få en promenad och tänk om det kunde vara samma väder som idag - så skönt det vore. Vi missar ju hundgängets promenad tyvärr.

Dottern jobbar till 21 och ska då hämtas hem och mellan detta är det inte mycket som händer.

Sen kommer en söndag och sonen ska troligtvis jobba - det får dom klart besked om idag. Då börjar han 12 och vi åker hemifrån vid 11 och på vägen hem ska jag stanna på samma elektronikställe och köpa julklapp - såg där att dom hade det jag planerat till dottern till bra pris.

Sen tänkte jag om det funkar - besöka fd grannen med bäbis - ska kontakta henne ikväll och se om det går bra. Dottern jobbar morgon så jag ska köra henne också men då får hon ta bussen hem annars blir det tight om tid för min del och dottern kanske t o m kan gå hem. För hon slutar när den ena bussens ska gå och nästa gå en timme efter och hon ska lämna rapport också så hon hinner kanske inte med den första.

Så blämman på tungan kommer nog inte försvinna denna helg inte.

Bildresultat för förkylningsblåsor på tungan

Obs - inte min tunga men det är såna här små saker jag får - ofta - när det har varit för mycket - konstiga tecken men ont gör dom.

Och mitt patriotiska jag - tänker dela med mig av en del orl = ord

Bli känslosam på jamska

Fejen = glad, till sig i trasorna.
Sint = arg.
Griin = gråta.
Fy huun = som fy hundan, fy sjutton.
Dra på kasa = dra på trissor.
Raring = kuf, knäppis.
Käring = älskling
Ampen = ängslig
Terenes = irriterande, någon som tär på ditt tålamod.
Otröyn = otrygg, orolig.
Tjöjes = få kväljningar.
Spärsk skiten ur klövan = glatt uttryck för att gå ut och dansa, fritt översatt att sparka skiten ur klövarna.
Ömleije = ynkligt, sorgligt.
Och så hittade jag detta - dra åt skogen så blir du lyckligare :)
Så nu önskar alla - dra åt skogen!
Bildresultat för forest gif
Må Gott

2 kommentarer:

  1. Sint betyder samma på holländska :-) Jag får också ofta sådana där blemmor i munnen, oftast på tungan. Det gör ju så ont! Det är riktigt, riktigt irriterande. Har inte tänkt på att koppla det till fibron/ME:n.
    Hoppas du har en fin lördag! Kram! ♥

    SvaraRadera
  2. Vad tyckte du om rödvinet? Jag tycker att det var riktigt gott :-)

    Vad bra att ni hjälps åt med köp av grejer. De nyttjar ju oxå bilen/däcken så det är väl helt rätt att man får vara med & betala :-)
    Jobbigt att vara taxi, men jag gör ju detsamma & har alltid gjort för barnen. Det är trygt att veta att de kommer hem tryggt & jag tror att den omtanken vi gett får vi tillbaka senare :-)

    Jag brukar oxå få blemmor på tungan.. De gör ont...

    Ha en fin kväll!
    Kram

    SvaraRadera