December

December

fredag 20 november 2015

böcker

Lena Matthijs - Killing your darlings - den första i en serie som jag lyssnar på. Polisroman som utspelar sig i Borås :D


Killing your darlings (mp3-bok)

Ett äldre par försvinner och det dröjer månader innan de saknas av någon. Chefen för länskriminalen i Borås får ärendet på sitt bord och efter ett ett par dagars sökande med hundar i skogarna växlar polisen fokus; från försvinnande till misstanke om brott. En vilsen ung man blir tidigt intressant. Men det som verkar vara den mest självklara sanningen är bara det som någon vill att vi ska se.

Sen läser jag i en "riktig" bok också

Står dig ingen åter (inbunden)

Anna Karolina - den andra boken hon skriver - står dig ingen åter - den första heter Stöld av babian.

Spännande böcker skriven av en svensk polis.

En kvinna mördar sin sjuåriga dotter och polisen hittar ingen annan förklaring än att hon var påverkad av det hallucinogena preparatet "badsalt", även känt som "kannibaldrogen" MDPV. När flera liknande mord sker i Stockholm blir det polisens högsta prioritet att komma åt den som levererar den livsfarliga drogen, maffialedaren Milorad Kraljevic.

På eget bevåg nästlar sig den unga ambitiösa polisen Amanda in i kretsarna kring maffialedaren. Risken att bli avslöjad är stor. Och inte blir den mindre när Adnan dyker upp igen. De har haft ett hemligt kärleksförhållande, men han har under några år varit på flykt från rättvisan som misstänkt polismördare. Att han är far till hennes tvillingar har hon lyckats hålla hemligt till nu. Men när ett av barnen blir kidnappat sätts allt på spel.

Samtidigt är ett nytt parti "badsalt" på väg in i landet och risken är hög att drogen skördar nya offer.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar