December

December

fredag 2 oktober 2015

TGIFIdag får man hålla i hatten men inte så mycket som man får göra hemma i Jämtland där det blåser bra mycket värre.

Det är Roar som är på G och vi har väl en liten liten del av hans framfart medan man i fjällen varnar rejält för att det kan bli besvärligt och som tur är - har inte snön kommit där än men väl högst upp i vårt avlånga land vilket idag känns väldigt konstigt för vi har ännu sensommarvärme med ljumma vindar och koftan jag satte på mig när jag gick ut över t-shirten var varmt.

Och det är fredag och en hel helg väntar.

Igår när jag kom hem från jobbet så gick jag bara på toa och bytte om till mer gåvänliga kläder och så gick vi på en långpromenad jag och vovven. Så skönt det var och vi gick en favoritväg som jag inte gått så mycket med nya vovven då det varit en stor halvilsk schäfer inne på en gård med staket som inte känts så tryggt. Nu är den hunden inte kvar på jordelivet och det känns tryggt att gå där och blir en naturlig omväxling och en trevlig runda så vi ar ute nästan en timme i solsken och lagom temperatur.

Vi mötte en valp på 14 veckor och vi stod och pratade en stund och inte ens då blev man kall. Hemma igen blev det enkel måltid bestående av avocado och knäckebröd. Så flitig är jag på att laga mat till mig själv.

Hela tiden med boken uppläst i högtalare och nu är den spännande, bra har den varit hela tiden så jag fortsatte sen lyssnades i soffan och med min stickning. Så snart är fodralet till paddan klart.

Vet inte om jag sagt vilken bok jag nu håller på med men det är Älskaren från huvudkontoret av Camille Grebe och uppläses av Katarina Ewerlöf. Hon läser med sån behaglig röst att det är en fröjd att lyssna.

Älskaren från huvudkontoret

Idag är det kaos i trafiken i stan - och jag är så glad att jag inte behövt in i den. Tåget har gått som det ska så jag har inte behövt köra sonen. Men det har varit med fasa man väntat sig att få göra det varje dag för varje dag har det stått stilla även i tågtrafiken denna vecka men det har varit tidigare eller senare än sonens ska åka. Man får vara glad för det lilla men min kvinnliga kollega skulle iväg och alla vägar som hon kunde ta hem har dom sagt är full med köer denna eftermiddag. Förstår inte vad det är med trafikanterna idag - det är xx antal krockar etc.

Så nu är jag själv på jobbet och jag håller på med mina mejl, papper och betalningar.

Idag så lagade jag mat när jag klev upp. Kokade potatis och brynte på fläskfilé som sen fick bli färdig i ugnen. När jag igår hämtade dottern åkte vi för att handla lite och jag hade i tanken - vad ska sonen få med sig imorgon? i huvudet och såg x-pris på fläskfilé så det fick det bli.

Så middagen för mig och dottern är ju då också redan gjord. Hon slutade tidigt och var hemma när sonen gick så hon skulle ta hunden ut på en runda men det hindrar ju inte mig från att gå en till när vädret är så fantastiskt som det är.

Ikväll är det idol också - ska nog titta på det och jag håller på Martin.Må Gott

1 kommentar:

  1. Riktigt skönt sensommar väder just nu. Hoppas att det håller i sig! Här blir det ärtsoppa till middag för jag har väldans svårt för att tugga just nu. Ha det bra. Kram!

    SvaraRadera