December

December

måndag 5 oktober 2015

Så kom den då...........


Bildresultat för krasch

och som jag hatar detta - att krascha!

Det hände i lördags efter att jag och dottern varit och handlat. Det var meningen att vi skulle åka på en tillfällig outlet alldeles i närheten men när vi kom dit var det inget - jag hade tagit helt fel på helg. Så vi åkte till ica för att köpa lite potatis men det slutade med att vi handlade en hel del så vi skulle slippa åka på söndagen eller som idag.

Köpte kanelbullar som det fanns gott om så här när det igår var kanelbullens dag åkte hem och fikade och klockan var 2.

Jag sov till halv 11 ungefär, satt i köket och åt frukost och tog det lugnt medan dottern duschade och fixade håret.

Och sen efter fikat satte jag mig i soffan och där sköljde tröttheten över mig som en tsunamivåg. Halvlåg och blundade en kort stund innan jag flyttade mig till sängen. Och sen somnade jag och sov bort hela eftermiddagen för att sen vid 6 kliva upp och göra middag och sen gå och lägga mig igen.

Helt slut i både kropp och hjärna.

Ingen tv, inga lampor, ljudbok och radio som jag somnade ifrån hela tiden och halv 10 gick jag upp för att göra mig klar för natten och somnade om.

Vaknade till vid 2 när dottern kom hem från en fest med sina jobbarkompisar men var knappt vaken mer än för att säga hej och somna om igen.

Söndagen vaknar jag sent och är långt ifrån pigg och hundpromenaden som fanns på schemat bokades av redan på lördagen. Frukost och sen blev det sängen igen och låg till 2 tiden för att sen kliva upp och ta tag i badrummet som jag kände var ett STORT måste. Vovven deligerades till sonen båda dagarna. Dottern började med middagen.

Men yogan bokades också bort och det blev soffan och bok istället och så lite sömnad.

Varför då en krasch? Ja det har varit för mycket helt enkelt och bägaren blev överfylld.

I fredags efter jobbet åkte vi och gjorde små ärenden jag och dottern, hon skulle på inflyttningskalas hos en jobbarkompis med resten av jobbarlaget på lördagen och det blev besök på systemet bl a.

Sen åkte vi hem och åt middag och jag kommer inte alls ihåg vad vi åt! Och efter detta så började vi att städa i vardagsrummet. Gamla matten åkte ut, blommor i fönstret fick en välbehövlig dusch i badrummet och gardiner blev bytta. Dammsugade och torkade golvet gjorde dottern och hon torkade även av fönsterbänkarna. Och lagom till Idol var vi klara och kunde sätta fötterna på nya mattan och ta en god kopp kaffe och en chokladcroissant som vi köpt för ändamålet när vi var i centrum.

Så det blev en mysig kväll med tända ljus, mysig inramning av nya gardiner och mattan blev perfekt. Men halva vardagsrummet är fortfarande inte städat. Jag har kläder på både strykbräda och fåtölj och det finns damm att torka och jag tyckte inte det var så jobbigt det vi gjorde.

Sen blev det idol och soffhäng för att på natten åka och hämta hem sonen och ha lite kvalitetstid ihop med honom.

I lördags köpte jag mer av den färska laxen och den åts smörstekt i panna med kokt potatis och en vitvinssås som jag köpte av fiskekocken som stod vid entren och hade provsmak av den men ihop med smörstekt torsk.

Igår åt vi biffar som jag gjorde med ädelost i smeten. Kokt potatis till. Det blev riktigt gott och dottern hade tidigare gjort en stor gryta med köttfärssås och jag hade piggnat till lite efter maten så jag gjorde lasagne. Det är sonens favoritmat och det är perfekt att ha i frysen och sen ta med sig till jobbet.

Dottern hade ett fodral till prydnadskudde som legat länge i väntan på att lagas och det fick jag gjort. Sydde en söm på maskin och sen blev det lite för hand. Fick även sytt 2 sömmar på maskin på ett foder som jag fodrade det fodral jag stickat klart i helgen. Det blev också lite handsömnad på detta och nu saknas en knapp men jag ska nog också virka lite på det som är ett lock. Men jag är nöjd med resultatet och medan jag gjorde detta lyssnade jag på en bok som jag började lyssna på igår och som jag lyssnade klart på. Så det var ingen tjock bok och hade det inte varit för att det var en bra uppläsare - Maria Käll hade jag nog kanske inte läst klart den för den var speciell i början men tog sig bra på slutet så jag är nöjd över att jag fortsatte.

De försvunna

Caroline Eriksson och de försvunna är inte hennes första bok men det är ingen fortsättning på någon serie eller så men jag har läst hennes första och har reserverat hennes andra som är i en serie om svenska mord.

Den du borde frukta

En välkänd företagares kropp hittas flytande i Göta älv. Hans flotta lägenhet är tömd på allt av värde. Mordutredningen går snart in i en återvändsgränd men oväntat upptäcks märkliga likheter med andra fall där fler män har blivit plundrade och sedan försvunnit spårlöst. Alla har dejtat på nätet. 

Zoras liv vänds upp och ned när hon får sparken från sitt jobb som copywriter på en reklambyrå i Stockholm samtidigt som hennes sambo gör slut. Hon återvänder stukad till barndomsstaden Göteborg och börjar nätdejta. Men hon inser att det vid snart fyllda femtio är svårare än hon väntat.

När hon är på väg att ge upp får hon kontakt med den kultiverade och charmige Carl. Men är Carl för bra för att vara sann? Varför vill han aldrig prata om sig själv och sitt förflutna? Döljer han något? Snart dras Zora in i smutsiga familjehemligheter, dramatiska händelser och en ödesdiger kamp mot en osynlig motståndare. 

Den du borde frukta är en hyperaktuell psykologisk thriller som speglar farorna vi kan möta i vårt sökande på nätet efter den stora kärleken.

Ingrid Elfberg och - den du borde frukta är boken jag nu ska lyssna på tänkte jag. Men jag har också börjat läsa Domaren som jag skrev om i ett tidigare inlägg.

Ja man kan inte alltid gå emot sin kropp hur mycket man än vill och försöker för då blir det som det blir och det blir krasch!

Så någon promenad i skog har det inte blivit. Igår var jag inte utanför dörren och i lördags blev det kortvarigt då vi var och handlade.

Och den här natten har också varit fylld av sömn. Man kan ju tycka att efter all sömn och vila att man skulle vara pigg men så är det ju inte tyvärr.

Nu är det en ny vecka och det är fortsatt bra väder med sol och värme som inte alls känns som oktober. Tror jag ska försöka komma ut i eftermiddag - ta med mig dottern också, kanske kan vi åka till skogen för att se om vi hittar någon liten svamp eller två. Frisk luft är ju aldrig fel.

Det är stickcafé i morgon och det är yoga på onsdag och jag hoppas jag kan vara med på båda dom sakerna.

Har varit på akupunktur och jag har fortsatt ont i min högra axel och jag känner smärta när jag ska dra täcket över mig.

Nålarna tar varje gång men det kan ju behövas många gånger innan jag märker resultat.

Livet är som det är.

Må Gott

Bildresultat för autumn





1 kommentar:

  1. Det måste kännas skönt att fått mycket gjort trots crasch du känt av. Synd att inte orken fanns till att komma ut i höstluften också.
    Ha en bra vecka!
    Kram

    SvaraRadera