December

December

onsdag 21 oktober 2015

nästan lite överdrivet??


Bildresultat för köttbullar i ugn

Först - att steka köttbullar i ugnen.

Jag smörjer en långpanna med smör - kanske rikligt och så sätter jag ugnen på 250 grader och när den sen är uppvärmd och köttbullarna ligger på plats i formen och jag sätter in köttbullarna så sänker jag värmen till ca 200 grader och så får dom stå där och gotta sig tills dom blir färdiga.

Ibland så tar jag stekspaden och rör runt och ibland har jag bara låtit dom stå och tar inte så jättelång tid och jag brukar kolla hur dom ser ut färgmässigt men också ta ut en köttbulle och dela och titta på hur den ser ut.

Så det är ett riktigt lättsamt sätt att steka en stor mängd köttbullar på.

Jag sitter på jobbet bra mycket senare än jag tänkt mig.

Klockan 11 var jag på vårdcentralen och jag kom inte därifrån förrän halv 2.

Förutom sprutan har jag gjort ekg, tagit 3 blodtryck, väntat och träffat läkare, blivit rejält undersökt, fått lämna 3 rör med blod för att undersöka bukspott och lite annat i kroppen.

Och varför då detta?

Bildresultat för ekg test

Jag vaknade till i natt och det var som om någon hade hjärtat i sin hand och tryckte till - rejält och jag fick känslan av att svimma - kände hur det blev tunnelseende trots att jag blundade - att omgivningen krympte och jag kände mig alldeles svettig, orolig och bedrövlig.

Tanken att där och då be barnen ringa ambulans fanns där men så fanns också den där - nej inte då, det är ju säkert ingenting allvarlig kom ju och jag försöka lugna mig själv, andas och ligga på motsatt sida - inte ligga på den sidan som hjärtat är på, Ligga på rygg istället för sidan och försöka att bara andas och somna om.

Jag somnade om men jag hade ändå oron kvar och vaknade flera gånger så resten av nattsömnen blev ju inte så bra.

Så när jag ändå var på vårdcentralen tänkte jag - att dom kan väl ta ett ekg så där lite snabbt, titta och säga - det ser bra ut och så går jag hem. Allt detta på en kvart typ.

Så när jag gjort ekg och tagit blodtryck som var bra så blev jag satt och vänta på svar och läkare och det tog ju sin tid och då hinner jag också bygga upp en ny oro - det var något allvarligt med detta för annars hade jag väl fått gå hem???

Får träffa läkaren och hon säger att ekg ser bra ut, jämförde med det jag tog 2009 och det skilde sig inte åt men hon ville ändå inte bara släppa iväg mig utan lyssnade, klämde, bankade och tog nya blodtryck på båda armarna.

Sen gick hon och diskuterade med en äldre kollega - samma som tog ekg 2009 på mig och det bestämdes att jag skulle ta blodprover och om jag igen kände detta skulle jag åka till akuten för där kunde man se ev hjärtproblem på annat sätt.

Jaha!

Vet inte om jag ska känna mig orolig eller inte just nu.

Det kan ju vara så att det är Tietzen som bråkar med mig fast på ett annat sätt än som den brukar göra.

Bildresultat för tietzes

Det kan vara magen som också bråkar med mig och gett mig oro.

Det kan vara stress och ångest även om jag inte känner att det skulle vara troligt.

Eller så är det bara den här jävla kroppen som inte vill att man ska må rätt så ok utan det är fibron som tycker att nu sätter vi in en stöt här och en stöt där och skapar oreda.

Så nu sitter jag här på jobbet, har druckit dagens första mugg med kaffe, ätit ostsmörgås och pepparkakor. Har ont bak i ryggen och om man sätter en nål rakt igenom så är det där men på framsidan jag hade ont i natt.

Men jag ska ju absolut inte klaga på vården - även om jag hörde hur någon i korridoren när jag satt i väntrummet klagade både högt och ljudligt, gråtande och att hon skulle anmäla vårdcentralen. Såg ingen person men någon var ju inte nöjd helt klart.

Att då en gammal kärring på 50 plus kunde få komma in och bli undersökt rejält - det är inte dåligt. Speciellt när jag inte hade någon tid bokad för detta utan frågade sköterskan där och då om det gick bra. Kan ju vara för att man nästan är vip-kund där idag med varje veckas besök?

Medan jag satt och väntade på att bli uppropad så läste jag veckans lokaltidning lite ytligt, bläddrade i telefonen och läste ur en bok jag hade i väskan. Ingen anledning till att hetsa upp sig och stressa utan bara sitta och vänta lugnt och sansat och se det som en vilostund.

Så jag ska inte gå på yogan ikväll i alla fall - dottern jobbar och jag tänkte åka hem, gå en promenad med vovven, sätta mig i soffan och ta det lugnt, vila och inte anstränga mig. Yogan hur bra och trevlig den än är så är det ju också så att det går både en och två skedar till detta. Men man får tillbaka kanske en halv men nej - jag tänker inte stå i någon hund eller något sånt.

Dottern jobbar så hon drar inte iväg mig heller.

Sen finns en tanke att jag kanske inte satt bra på stickcafét igår - att det har något med detta att göra - söka efter någon form av ursäkt och förklaring är jag bra på.

Klarade mig från huvudvärk igår men idag är den hos mig igen - lite mer kaffe, dricka ur termosmuggen med te som jag inte fick i mig till frukost och jobba lite så kanske det blir bra - eller lite bättre eller så blir de sämre.

Idag är det mer ruggig höst och ingen sol. Igår när jag åkte iväg så såg jag en person som stod och tog kort och jag vände huvudet mot det han tog emot och det var jättevackert motiv med gula, oranga träd som lös i solskenet.

I morgon ska det enligt smhi blir regn och rusk och då ska jag inte ge mig ut så mycket. Jag ska jobba hemifrån för bilen ska på verkstad och få bytt katalysatorn och den ligger 5 min ca hemifrån och det kan jag gå men gå till jobbet i regn och rusk och med dator - nej då jobbar jag så bra hemifrån istället.

Och idag är det lite av en historisk dag om man tänker på datum. 21 oktober 2015 - Tillbaka till framtiden - då åkte man till denna dag och det uppmärksammas med maratonbio som min manlige kollega ska gå på.

Bildresultat för oct 21 back to the future

Kommer ju ihåg filmerna och hur bra man tyckte dom var och jag såg alla dessa då dom kom. Det var på den goda tiden då man tittade på mycket film - utbudet var ju inte så stort som det är idag med allt som visas på tv och annat och då gick jag rätt mycket på bio, hyrde sen mycket video etc till idag knappt se någon film och har inte varit på bio sen sista Harry Potter filmen.

Att gå på stickcafé är farligt för man har ju garner runt omkring sig och man blir lätt både inspirerad och sugen på att göra både det ena och andra.

Och igår när jag kom hem fick jag börjat blocka ett av 2 stycken så ikväll ska nästa blockas och sen har jag bara lite krage och annat kvar och min väst är klar.

Så ett nytt projekt förutom de jag redan har - haslduk och handledsvärmare - har jag skaffat mig

Fame - fg. 614M&K Kid Mohair - fg. 2002

Dom här garnerna stickar man med samtidigt och det kommer bli en glesstickad tunika - hittade ingen bild tyvärr men det kan nog bli riktigt bra - hoppas jag men jag har sett andra mönster med samma typ av garn som jag också vill göra.

Jag har så mycket jag vill göra men så lite tid - gäller mina intressen - böcker och nu stickningen.

Det går ju att kombinera att sitta i soffan och sticka och lyssna på en bok så jag måste bli bättre på att få till den tiden.

Nu har jag haft ett uppehåll på skrivandet ett par timmar. Vårt bredband på jobbet la av och felsökning pågick men ingen visste varför så efter lite prat med kollegorna åkte jag hem.

Har gått en runda med vovven - klarade oss från regn som kom precis innan och som säkert kommer att komma igen.

Har ätit - potisgratängen med köttfärs och ska inte göra mycket mer idag. Sätta mig/lägga mig i soffan/sängen ställa klockan så jag inte missar att hämta dottern.

Blocka nästa stycke på stickningen.

Har också varit förbi biblioteket och fick hämtat 7 ljudböcker.

Och jag hoppas på en god natt med bra sömn. Och imorgon får jag ställa klockan och åka och lämna bilen men när jag kommer hem igen kan jag gå och lägga mig en stund till.

Sen jobbar jag hemifrån.

Må Gott
3 kommentarer:

 1. Det är ju jättesmidigt att göra köttbullarna i ugnen. Att jag inte gjort det tidigare...

  Va bra att du fick bra hjälp med mycket tester och prover på vårdcentralen.
  Kram

  SvaraRadera
 2. Tack för receptet, det ska jag prova någon dag. Bra att du blev så noga undersökt. Sömn är väldigt viktigt, och då speciellt djupsömnen. Kan väl vara lite si och så med den. Ha det bra och var rädd om dej, vännen! Kram ❤️

  SvaraRadera
 3. Men fy vad läskigt det du var med om under natten! Men skönt att de var så grundliga på vc. Jag känner som du med min vc, tycker de är bäst bara :-) Och kanske är det så att man upplever det så för att man känner de som jobbar där, har ju gått där ett par ggr/vecka i 6 år nu. Det är ju så lurigt när man har fibro, det är ju lätt att skylla på den, att det är den som hittat på nåt nytt så det var verkligen bra gjort av din vc att ta det här på allvar. Nu får vi hålla tummarna att du inte drabbas av detta någon mer gång. Ha en fin fredag och helg! Kram! ♥

  SvaraRadera