December

December

lördag 17 oktober 2015

Kan man verkligen göra så???

JO! Tänk det kan man faktiskt men vi svenskar är ofta så försynta att vi aldrig brukar fråga.

Efter vad kanske ni nu undrar!

Jag bad om att få ta med mig mat hem som blev kvar på det stora fatet när vi var på restaurang ikväll.

Och det var absolut inga problem.

Men vi börjar med att backa bandet till fredag och jag kom aldrig ifrån jobbet som jag tänkte - tidigare. Mina kollegor gick däremot långt före mig men jag höll på med uppdateringar och annat på datorn men det tog så lång tid att jag fick ta hem och så fick det stå och fortsätta hemma över natten.

Efter maten - vi gjorde det enkelt för oss igår - jag och dottern. Småplock så gick jag och la mig och låg i sängen tills det var dags för idol och samtidigt hänga en tvätt som var klar i maskinen. Sen tittade vi och Simon är redan en färdig artist och det finns många andra bra men som är oslipade men det är väl lite det detta med idol också går ut på - hitta nya stjärnor att forma.

Och sonen åkte jag sen och hämtade när han slutade så vi fick lite mor och son tid där på natten och tankat fick jag också gjort. 11:99 kronor litern vilket är 30 öre billigare än där jag bor så det är ju bra.

Men sen var det skönt att få lägga sig i sängen och sova och dagens hundpromenad klockan 10 på morgonen bokade jag av och sov till dess istället - eller strax efter - vaknade till vid kvart över och sen låg jag kvar i sängen en stund innan jag klev upp och åt frukost och sen klädde jag på mig för att gå en skön lång runda själv med vovven. Härligt höstväder och skönt var det och en ny bok i öronen.

Den med badhytten känns inte riktigt som min bok - eller i alla fall inte just nu så jag hittade en annan ny istället. Karin Slaughter och boken De vackraste.

De vackraste

En bok som fått bra kritik lite överallt så den fick det bli istället.

Alla har hemligheter. Vissa är bara mer brutala än andra. Hennes man blir kallblodigt mördad. Hennes syster är spårlöst försvunnen.
När Claire börjar nysta i det förflutna förstår hon att livet hon levt aldrig varit på riktigt, och att hennes man inte var den hon trodde. Snart inser hon att sanningen är grymmare än hon någonsin kunnat föreställa sig.

Karin Slaughter har skrivit en psykologisk thriller som är så spännande att det är fysiskt plågsamt att avbryta läsningen. 
De vackraste är ett mästerverk: intelligent, välskriven och enastående bra.

Väl hemmma igen så blev det kaffe och stryka en skjorta och sen själv duscha och göra mig klar för att åka till stan och gå på Nonna - en sån härlig restaurang med trevlig personal och jättegod mat. Vi var 6 stycken som gick dit och ingen gick därifrån hungrig och alla var nöjda med sina matval.

Jag tog först en förrätt  - dottern tog samma.

Insalata di asparagi
Grillad sparris på en bädd av sallad, toppad med pinjenötter & hyvlad grana padano
Sonen tog en carpaccio och brorsonen bruchetta medan pappan och frun tog samma som mig och dottern.

Sen blev det varmrätt och det var inte lätt men vi fastnade för samma även där jag och dottern.

TartufoPappardelle med ruccola, italiensk tryffel, skogschampinjoner, sparris & grana padano

Den rätten kom in på ett stort fat eftersom vi skulle dela och det var så mycket mat och vi åt oss mätta och ändå var det kvar så därför tänkte jag - varför inte fråga om vi kunde få med oss resterna hem - vi har ju betalat för det och det var inga konstigheter alls som jag trodde - dom lyfte inte ens på ögonbrynet till frågan och de övriga runt bordet - ja dom hade ju ätit upp sina rätter blev lite både förvånad över att jag vågade fråga och att det gick.

Sonen åt pasta med scampi och räkor och brorsonen pasta med musslor, scampi och räkor och som sagt väldigt nöjda dom också med sina val.

Pappan och frun tog en köttbit som också var fantastisk, mör och med en god sås och salladsblandning till detta.

Drycker var blandat, jag tog en lättöl medan övriga drack öl och vin sen blev det kaffe och jag slog till på en liten liten tryffelchokladbit också.

Jag har ju varit på Nonna tidigare och var då också väldigt nöjd och mina följeslagare idag hade inte varit där tidigare men det kommer nog bli återbesök av dom alla någon gång.

Vi skildes åt utanför, vi hade sällskap en bit på väg till parkeringen av brorsonen och sen åkte vi hemåt för att släppa av dottern på halva vägen och jag och sonen var in på ica för att köpa mjölk och bröd.

Han hade först planer på att kanske stanna i stan också för hans kompis bor bara runt hörnet på denna restaurang men han ska upp och jobba i morgon så det kände han skulle bli för jobbigt och kanske alldeles för sent också.

Så jag ska ut och hämta hem dottern när hon känner att hon vill hem och sen ska jag sova gott för att imorgon köra sonen till jobbet och sen förmodligen även hämta honom.

Och i morgon ska vi äta pulled pork. Så det får stå i ugnen hela dagen imorgon och jag kom precis på nu när jag sitter och skriver - undra om vi hinner hem till yogan?

Ja ja det visar sig.

Jag är nöjd med denna dag i alla fall och det är huvudsaken.

Må Gott







2 kommentarer:

  1. Va mysigt och trevligt ni haft det. Va bra att resterna fick följa med hem eller det var ju självklart eftersom ni betalat för dom.☺
    Kram

    SvaraRadera
  2. Låter som helt fantastiskt god mat :-)
    Vad BRA att du kunde få med dig resterna av pastan hem :-)
    Att både äta förrätt & varmrätt blir väldigt mycket för magen & pasta är ju mäktigt MEN otroligt gott :-)

    Hoppas att pulled poren smakar :-)

    Ha en skön söndag!
    kram

    SvaraRadera