December

December

tisdag 20 oktober 2015

Hoppade över måndagen

Bildresultat för just a little bit stressed

När det kommer till att blogga i alla fall!

Hann inte med någon blogg igår för jag hade fullt upp med att kliva upp - så jobbigt och så ovillig jag var till detta. Hade så gärna legat kvar i min säng, under täcket och sovit vidare men jag hade tid hos sjukgymnasten och akupunktur så det gick inte så bra men jag är glad över att jag kan vara snabb och kunde på så sätt ligga så länge som möjligt.

En snabb dusch, på med kläder och en kvick frukost och så var jag på plats strax innan det var dags och igår gick det bättre att få i nålarna - skinnet kändes inte så segt som förra gången.

Sen till jobbet och här var jag bara dryga timmen. Kollade mail, gjorde en fakturainbetalning och tog lite telefon innan jag satte mig i bilen och så körde jag sonen till jobbet men innan han var på sitt åkte vi in på Inet och jag hade med mig min lilla padda som jag tycker varit väldigt seg och ofta har jag fått meddelande om att xxxxx svarar inte. Så varför det var så ville jag ju veta och där gjorde vi en systemåterställning och nu är den - (ta i trä) inte lika seg och jag har en kråka på kvittot om att vi gjort det i butiken ifall den krånglar igen och behöver skickas iväg.

Sen blev det sonens jobb och på vägen hem stannade jag på biltema och köpte lite saker som jag tänkt köpa länge. Bland annat en pusselmatta som jag ska ha till mina stickade alster. Dom behöver ju blockas och det här är ett perfekt billigt alternativ till dyra mattor för ändamålet som finns att köpa.

Sen blev det en termosmugg och deras mugg har fått väldigt bra testvärde och är droppfri så man kan ha den i väskan utan att det rinner ut och det är perfekt. Har haft en som kostar flera hundralappar men den börjar bli sliten och håller inte värmen så bra längre och jag har tittat på en likadan ny men så såg jag testet och biltemas kostar 50-lappen så nu har jag en sån och ska prova den. Och jag måste även rensa ut bland mina termosmuggar som jag har i ett skåp - börjar bli många och en del är ju såna som det skvalpar ur så fort man vickar lite på muggen.



Blev också en hållare till paddan och en sak att lägga mobilen i, i bilen och så en stor dunk med spolarvätska.

Så det blev lite ärenden gjort som jag tänkt göra länge men det ska ju passa in och igår gjorde det detta.

Hemma sen igen blev det middag - kyckling, coleslaw och pitabröd innan vi satte igång med mer stök i kök.

Hade i söndags köpt storpack köttfärs som var på x-pris så det blev köttfärssås och köttbullar. Jag gjorde köttbullarna och dottern köttfärssåsen - bra fördelning. Köttbullarna stekte jag i ugn och hälften av köttfärssåsen hamnade i en färdig potatisgratäng - min gratäng från Peka :) och resten i frysen ihop med en stor burk köttbullar och en kvar i kylen till annan dag. Gott samarbete och många middagar gjorda.

Sen bakade vi. Fick en jättegod kaka hemma hos en tjej efter en hundpromenad och det var med gräddfil och kanel och lättsam att göra. Gott till kaffet också.

Och sen blev det sängen och sova, sova, sova och inte är jag ett dugg piggare än när jag la mig. Även idag var det otroligt jobbigt att behöva kliva upp.

Men ingen huvudvärk idag - ännu för det hade jag igår hela dagen - en sån som går över ett öga och blir bara jobbigare och jobbigare.

Men i söndags hade jag en bra dag även om jag fick vara taxi och köra sonen till jobbet då det var övertid igen. Så någon lång sovmorgon blev det inte. Han började 12 över 12 och skulle jobba till 18. Och vi åkte hemifrån 45 minuter innan. Men när jag kom hem så var det ju ett otroligt vackert väder så vi gick en promenad jag och dottern och njöt i solen och alla vackra färger som naturen nu bjuder på.



I ungnen stod pulled pork och gottade sig och det blev söndagens middag med coleslaw och hamburgerbröd. Vårt ena ica bakar egna hamburgerbröd som är jättegoda och passar bra till.

Och jag fick åka omklädd i yogakläder för att hämta sonen och släppa av honom och få nästa barn in i bilen och åka iväg och vi kom i den tid vi brukar komma till yogan vilket var skönt för jag blev lite stressad där ett tag när man inte riktigt vet hur det blir tidsmässigt. Det räcker ju med en kö för att allt ska sättas ur spel.

Ett gott pass och sen hem och jag satte mig i soffan och såg faktiskt på tv och program som jag missat och det var sista chansen på några av dom. Mr Robot, Modus och Poldark blev det. Nu har jag ett avsnitt av Poldark kvar och även Mr Robot innan jag är ikapp nästa och så har jag inte sett Downton Abbey än. Men svt är ju bra att dom har sina serier på play mycket längre än vad 4:an har.

Ikväll är det stickcafé och dottern ska hämtas hem. Förhoppningsvis ingen hämtning av sonen men det är ju sånt jag inte vet förrän jag får ett sms av honom att kollegan är där eller inte.



Men det finns en sak - jag känner mig inte stressad!

Att åka iväg som igår eller förrgår och köra och hämta sonen är trevligt i form av att vi umgås jag och sonen. Och när jag inte har honom i bilen så lyssnar jag på bok och gör det till en trevlig egentid. Jag gillar också att köra bil så det är inte heller i sig någon stress och jag brukar vara ute i god tid så det var egentligen bara det att vi hade lite tight där i söndags till yogan men det gick ju jättebra.

Igår åkte jag dessutom fel när jag skulle hem, hamnade i fel fil och var på väg till Oslo och fick vända och åka in bland okända vägar för att komma tillbaka. Och om det här hade varit för 10 år sen hade jag blivit skogstokig på mig själv och stressat upp mig rejält men nu så såg jag det mer som mer tid att lyssna på en bra bok och gillade och accepterade läget.

Det var inte heller någon stress att igår stå i köket och laga lite köttbullar utan också en trevlig stund ihop med dottern och det var ju inte jobbigt att trilla dom och sen fick dom ju steka sig själva.

Men min kropp blir så trött av så lite. Och jag vill så mycket men kan inte.

Jag vill orka så mycket mer,

Men som så många gånger förr - min vilja och herr Fibro/ME s vilja stämmer inte alls överens.

Bildresultat för fibro crash

Idag är det mer mulet, några regnstänk ska komma sägs det och det har ju inte regnat på länge nu. Jag har idag för första gången på mig mina röda kängor - kändes mer passande när det är lite lite kyligare men det är inte så kallt ännu så jag har bara en dunväst på mig över en kofta. Jag letar efter en jacka/kappa men har inte sett någon som jag gillar så jag får nog nöja mig med det jag har. För jag har ju kläder att ha när det blir kallare men det är ju alltid trevligt med nytt.

Må Gott

1 kommentar:

  1. Jag har aldrig stekt köttbullar i ugnen. Verkar vara väldigt smidigt. Vilken temperatur har du på ugnen? Jag är så trött så nästan allting stessar mej just nu. Fast det var nog stressen som kom först och gjorde mej tröttare än vanligt. Ha det bra. Kram ❤️

    SvaraRadera