December

December

tisdag 15 september 2015

Våga

Bildresultat för self reflection

Jag reflekterar över vissa saker när det gäller mig själv.

Hur jag för många år sen var lite mer osäker och inte ville synas så mycket - inte sticka ut.

Det har runnit mycket vatten under broarna på dryga 10 år.

Men det går mycket längre bak en så men jag känner hur jag själv utvecklats och blivit en mer harmonisk och lugn människa, mer säker på mig själv och kanske inte så känslig för vad andra tycker och tänker längre. Det kan ju också ha med att jag också blivit äldre. Uppnått den milstolpe till ålder som 50 innebär.

Men i mångt och mycket så har jag ett bättre liv idag än vad jag hade för 12 år sen.

Vad är det som gör att jag tänker på detta just nu?

Jo mina kläder. Från att ha så enkla neutrala färger som mest svart så har jag fått in massa färg och mönster även om jag väl haft det i mig redan tidigare men så blev det en period med ingen färg.

Rött är ju en favorit och har alltid varit - kommer ihåg mina första stuprörsjeans efter att man haft de utsvängda - det var ett par röda puss och kram - dom var jag så glada över.

Kanske skulle jag vilja vara mer vågad när det gäller frisyr och färg där men det är mer pengar som sätter stopp. Man måste ju underhålla det på ett helt annat sätt än om man har det som jag har idag. Naturligt och långt - nu kan jag ju istället variera det med frisyrer.

Jag har beställt mig en ny kappa. I somras hittade jag ju en färgglad tunika som mina barn gjorde tummen ner till men dom var inte med i butiken när jag köpte den för då hade jag kanske låtit bli om dom dissat den på plats.

Och Mickis - det är ett Trollhätteföretag som levererar. Happi brands. Dom har så mycket fint och mönster och färg och lite som indiskas kläder.Den kanske inte är så färgglad men den har ju mönster. Det fanns en annan med lite rött i men så tänkte jag till lite. Den här är mer användbar till ALLT och så gillade jag kragen.

Nu kan jag ha olika glada färger på halsdukar, vantar och annat istället och så har jag mina nya skor i rött och grått.

Jag hade nog velat men aldrig köpt en sån här jacka för 12 år sen - hade inte haft modet och vågat.

Så nu är jag redo för hösten och kylan.

Det är fortfarande varmt ute och solen skiner just nu men det har regnat i natt rejält och så blåser det även om det är mindre av det än igår. Då hade en matta som hängt ute åkt iväg in i rabatten.

Det börjar bli dags att städa undan sommaren utomhus och plocka undan utemöblerna. Men jag har två stolar som jag har kvar som man kan sitta i året om intill väggen.

Har bestämt att jag ska ta ledigt någon dag och ta det till sånt här. Får nog bli nästa vecka kanske. Har 40 timmar övertid att ta ut och en del ska användas vid jul men det är ju ändå 10 hela dagar att ta ut och några fler timmar kommer det bli under hösten.

Bildresultat för höststäda

Min natt var inte bra, somnade gott men jag vaknade vid 3 tiden av regn och katt och hade svårt att somna om. Låg vaken i 3 timmar och då börjar man känna sig lite smått frustrerad när man är så trött att man orkar inte vara vaken för att läsa eller lyssna men man ligger där och blundar, snurrar i sängen och kan inte somna men till sist försvann jag in i drömmarnas land men jag känner mig fruktansvärt seg idag.

I går när jag kom hem från jobbet så hade dottern inte fått ordning på vad vi skulle äta. Så vi tog upp bacon och så kokade vi pasta och så hade vi pesto och mozarella och körsbärstomater. Enkelt och gott.

Jag gick sen efter maten och la mig i sängen och läste. Jag skulle lämna tillbaka en bok i morgon hade jag fått påminnelse om och jag hade inte läst ut den så det blev den igår. Michelle Knigts biografi om livet som kidnappad i 11 år. Hemsk läsning men också intressant.

Sen tänkte jag att jag skulle ha sett något på play men jag orkade inte så innan 9 så la jag mig glad över att inte behöva hämta någon son.

Men det är ju något i min kropp förutom det vanliga. Har mer känning av en förkylning för jag får ta näsdroppar på natten och jag har hosta så det gör ju sitt till att man känner sig segare än kola.

På jobbet har vi irriterat oss - inte bara jag utan alla i huset! Jag har fått dela med mig av bitch-rollen :)

Börjar redan när jag kommer till vår parkering. Där har jag satt upp stora skyltar att det är reserverat för kanslipersonal. Det står också sen andra skyltar om var man ska parkera om man inte är tränare, ledare och det har blivit så mycket bättre men idag har vi haft flera skolor och man kan ju tycka att då borde man kunna läsa men icke. Så jag satte lappar på bilarna och sen fick dom ropa ut i högtalarna att bilarna skulle flyttas men jag tror inte det gjordes.

Sen fick vi skäll från någon att det var så dåligt att vi inte hade kiosken öppen. Men det här är ju ingen kiosk som är öppen varje dag utan bara när det är någon aktivitet och om skolorna väljer att hyra så är det ju dom som får stå för sånt.

Och vi hyr ut vår anläggning men grannklubben har inte gjort det och så var dom på deras ställe och dom gick deras personal ut och sa att dom kunde inte göra detta som dom gjorde på deras plan och jösses så sur hon blev då - en lärare som vi haft problem med varje år som klagar och är allmänt bitter över hur hon blir bemött.

Men det är ju inte vårat jobb att serva deras friluftsdag. Och våra lokaler är ju öppna av snällhet för att dom ska kunna gå på toaletten och där såg det ut som bombnedslag och ungarna springer runt i våra lokaler och det får dom inte men det fanns inga vuxna som såg till dom.

Så nu blev grannklubben bitchen för dan då han tog dom om städningen och annat så nu har dom städat och t o m torkat golv för vi sa att vi fick fakturera städningen annars. Det tog skruv men kan tänka mig att hon surar än den ena medan andra förstår det ju. Dom är flera.

Nu är det i alla fall lugnt på torpet och jag ska koka mig en kopp kaffe.

Kollegan har åkt på möte och jag sitter själv - skönt speciellt när man känner sig långt från bra. Sonen aviserade om en ev hämtning ikväll. Hans skjuts hade börjat få känningar också av förkylning - det är ju dessa tider nu tyvärr.

Och ute har det börjat frisk i, höststormarnas tid är här. Om en månad så har nog alla löv fallit kanske? För 23 år sen hade vi snö då - kommer jag ihåg för min son är född den 16 oktober och det hade snöat på natten.

Känns ju avlägset med snö just nu.

Bildresultat för första snön

Må Gott1 kommentar:

  1. Jättesnygg kappa.☺
    Jag känner också att jag vill ha lite mer färger på kläderna nu. Förr var nästan allt i svart och intetsägande. Men det ska bli ändring på det nu. 😊
    Kram

    SvaraRadera