December

December

fredag 25 september 2015

Memo pad 7

Bildresultat för asus memo pad 7

Denna lilla surfplatta har jag nu i min ägo!

Den är inte så stor - 7 tum men räcker bra för att sitta och surfa på och större än mobilen. Kanske kommer jag nu att testa e-bok på den.

Och varför har jag då denna?

Jo idag har vi varit på Inet, jag och sonen. Han hade via datorn bokat en dator - en gaming dator, bärbar speldator som han skulle hämta ut idag och så köpte han samtidigt denna lilla gobit till sin mamma - jag har ju fått lön idag sa han - goe killen och dottern tycker med ett skratt att han fjäskar men som jag sa att hon har ju också köpt saker till mig men då i klädväg så det är ungefär samma.

Glad är jag oavsett.

Och vi har också varit och hämtat ut den beställda katalysatorn som jag hittade på nätet. En firma som har specialiserat sig på olika typer av avgasrör och priset var ju otroligt lågt om man jämför med andra firmor och märkesverkstäder. Så nu kan bilen lämnas in och den kan få låta normalt för det har ett bubbligt missljud underifrån just nu.

Men allt är inte bara på topp. Min lilla katt har ju fått något sår på sin tass och vi har haft det i bandage några dagar och det har suttit fast och idag tog vi av det. Ingen förbättring alls så jag ringde veterinären och dom höll på byta golv på kliniken så dit kunde jag inte komma så jag åkte förbi där jag brukar köpa kattfoder och visade upp kort på tassen och riktigt vad som hänt vet man inte där heller. Ett bett kanske? Men såret ska vara öppet och hållas torrt så jag åkte förbi en zoo-butik på vägen hem och köpte en tratt så nu är han lite sur men låter sig också gosas med rejält.Stackarn men han verkar inte ha så ont och vara för besvärad av det eller så visar han det inte. Googlade på xylocain och det kan man smörja på, smärtstillar men hindrar inte läkprocessen. Så jag hoppas det blir bättre nu över helgen.

Idag hade han hittat ett nytt ställe att sova på. I min troslåda - ja där låg han gott :) Och gott har han fått i form av rå lövbiff men så köpte jag några gobitar på zoo-butiken med torkat kött utan tillsatser -inget salt! Som han verkar tycka är gott.

Lövbiff köpte jag idag också, bra pris på affären och jag har nu i frysen sen igår några portioner med strimlad lövbiff som är kryddad med kebabkrydda. Vi åt det igår med sallad och pitabröd vilket jag också gjorde i onsdags men det var ju inte så mycket kött men nu stekte jag upp en stor hög.

Men så stod vi och tittade på köttdisken och så hade dom färdig rätt med lövbiff som man hade ädelost inrullat så det tänkte vi kunde bli riktigt gott. Så ost är också köpt och jag kan tänka mig att rulla in bacon också. Söndagsmiddag.

Idag har vi ätit indiskt. Jag hade fläskytterfilé som jag la i ugnsgryta och kryddade med curry och indiska kryddor. Sen fick den stå där och gotta sig med en lök i bitar och så i med en 5:a grädde och så fick det stå så jag nästan glömde bort och köttet blev mört som i pulled pork - så det blev pulled indisk pork :) - och basmatiris, mango chutney som jag också hade i såsen, raita och naanbröd och det blev riktigt lyckat - en miss i matlagningen blev till något gott och bra.

Det är Idol och jag tycker att Martin - truckern är rolig i övrigt har jag inte så mycket koll på hur dom är som sångare.

Kanske ska jag ut och hämta sonen - vet inte ännu men jag vet att kanske måste upp tidigt i morgon för sonen skulle kanske börja 8:30 imorgon om nu inte övertiden blev inställd. Vilket vi hoppas på.

Simon som sjunger just nu är ju speciell men duktig - helt klart.

Den lediga dagen försvann i ett nafs. Jag följde med dottern när hon åkte till frissan och klippte sig och la in lite ljusa slingor - blev så snyggt. Lite social samvaro med gammal bekant blev det och det är ju trevligt.

Sen blev det sonen och jag på eftermiddagen.

I morgon ska jag på hundpromenad också klockan 10 och kommer åka halv och då ska jag möta upp exet och ta deras hund med mig också. Hon ska få vara hos oss hela dagen och över natten så jag tyckte hon kunde få följa med på hundpromenden så får hon sig en go runda också. En jättego hund är hon så det kommer inte bli några besvär - fingers crossed.

Och så blir det ju ett litet test på om det skulle gå med 2 hundar i mitt lilla hushåll. Tanken finns ju där att ta hem en hund till.

Dottern jobbar i morgon och så då kanske även sonen så det blir jag och hundarna och skadade katten men han stänger jag in i sonens rum och så får han stanna där och vara ifred.

Igår såg jag avsnitt 2 på modus - så kan jag låta bli att se nästa onsdag. Blir bra. Har inte hunnit se mammon och ikväll kommer ju också Mr Robot. Så jag kan hålla mig vaken genom det ifall sonen inte får sin skjuts hem.

Boken Millenium 4 är utlyssnad och det var ju ett slut som också bäddar för en fortsättning även om jag inte hört om det blir så eller inte. Men för jag skulle inte ha något emot det. Nu ska jag lyssna på något annat och jag tror det får bli

Älskaren från huvudkontoret  (mp3-bok)

Camilla Grebe - Älskaren från huvudkontoret - och Katarina Ewerlöf läser. Och hon är en favorit också bland uppläsare.

Må Gott

Först när isen brister ...

Emma har en älskare. En älskare som är allt hon har drömt om och lite till. Det finns egentligen bara ett problem - han råkar vara vd på klädjätten där hon är anställd: en opraktisk, men samtidigt oemotståndligt kittlande omständighet som väl egentligen inte utgör ett hinder för en relation. Eller?
På deras förlovningsmiddag försvinner han spårlöst - lika oväntat som han dök upp. Och inte långt efter det hittas en ung kvinna bestialiskt mördad och lemlästad i hans bostad i en fashionabel förort till Stockholm.
Peter Lindgren, resignerad men rutinerad kriminalpolis, får hjälp av beteendevetaren Hanne Lagerlind i utredningen av mordet, som bär tydliga likheter med ett tio år gammalt, olöst brott. Tillsammans söker de efter svaren som kan förklara det fruktansvärda brottet; en undersökning som sträcker sig från ett köldslaget Stockholm och många år tillbaka i tiden och som också får dem att trevande återuppta den relation de en gång hade.
Vem är den mördade kvinnan? Har brottet en koppling till det snarlika mordet ett decennium tidigare? Varför försvann älskaren från huvudkontoret och varför verkar kärleken alltid vilja något annat med oss än vi vill med den?
Älskaren från huvudkontoret är en psykologisk spänningsroman med många bottnar. Skrämmande, överraskande och berättad med absolut gehör för kärlekens klåda. Det är en berättelse där perspektiven ständigt förändras och där författaren leker med läsarens förväntningar - gärningsmannens skepnad och bevekelsegrunder förblir otydliga intill slutet.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar