December

December

söndag 27 september 2015

En söndag nära mig.

I natt kommer något som sen inte kommer igen på 18 år och det är ju nästan så att det är värt att kliva upp för att titta på - Supermånen!

Sonen säger att han ska titta och om det syns från vår trädgård så kan han få väcka både mig och dottern men det är nog risk för att månen är bakom mitt lilla berg och då skymmer träden det hela.

Sonen får ta med sig vovven ut på ren promenad.

Helgen har varit fantastisk. Vilket väder med sol och värme på dagen men höstkänslan fanns där tidigt.

I morse körde jag dottern till jobbet och då klockan 7 var det 2 grader endast och dimman låg tät och trolsk men så vackert samtidigt som jag frös enormt om händerna.

I december är 2 grader jättekallt och man har tjocka kläder och vantar och annat på sig. Idag hade jag en fleecetröja och det var helt ok men inga vantar så jag frös om händer.



Helgen har varit intensiv och det har varit lite sömn.

Lördagen började med att jag fick köra sonen till jobbet för det var extra skift. 06:45 ringde klockan och sen var jag hemma igen vid 8 och det fanns ingen tid till att försöka få någon mer sömn eller vila.

Halv 10 skulle jag sen träffa x-et och vid 9 var jag klar för dagens första punkt - hundpromenad.

Jag skulle passa x-ets hund och tyckte när frågan kom att hon skulle få följa med på dagens hundpromenad. Och jag fick rastat min vovve innan så det blev gjort eftersom han kan vara lite si och så med detta när det blir för mycket och okänt.

Dottern kom ut till bilen för att också hämta lite saker som hundbädd och annat. Och sen åkte vi vidare till en härlig promenad som tog närmare 2 timmar och vi gick i rätt så rask takt i ett sånt underbart höstväder. 5 mattar och 8 hundar. Och inga problem att ha två hundar med sig. Och ett tag fick dom gå lösa och lånevovven - en tik på 8 år med tollare i sig bland annat är en sån lugn och trevlig hund och går bra ihop med min.

Hemma sen igen så var det inte så mycket vila för vi skulle sen köra dottern men en fick vi ro att sitta lugnt i soffan och jag med lånehunden bredvid - lycklig för hemma får hon inte vara i varken säng eller soffa - men är man på minisemester så är man :)

Min vovve la sig först i köket i sin bädd för att sen lägga sig i lånehundens som stod i vardagsrummet och snart hörde man ett högt snarkande.



Efter vila så blev det dags att packa in hundarna i bilen och åka och hämta sonen. Lånehunden är inte alls bekväm med att lämnas själv - därför passade jag henne - hon kan riva halva hemmet i ren desperation och när kopplet åker fram till henne så kan jag ju inte lämna min egen så in med alla hundar och iväg.

Lång dag för sonen på en lördag när man jobbat och inte varit hemma förrän 1 på fredagskvällen - jag hämtade! Så det blev inte heller många timmars sömn. 08:30 började han och slutade 17:20.

Hann stanna och gå in på en elbutik jag besökt dagen innan för att köpa ett fodral till min lilla asus memo pad. Den passade inte trots att det skulle vara en universal men den var för smal så in för att lämna tillbaka och istället så köpte jag något som kallas chromecast och jag är fortfarande lite konfunderad över tekniken - precis som när vi i somras köpte en thunecast till bilen - en sak som får tex spotify att komma ur högtalarna via radion.

Nu kan jag via paddan titta på olika tv och jag har kopplat upp och sett Mammon och Poldark (ikväll) och inga sladdar som ska kopplas in mellan padda och tv - det är trådlöst och kan också fungera på datorn och mobilen. Teknikens under för jag har ju letat efter sladdar till datorn och tv och det är ju x antal kablar man ska koppla in så detta är ju otroligt smidigt - bara att ha appen och sen klicka på en lite ikon och koppla upp sig och så har man allt på den stora tv-skärmen.

Dottern jobbade till 9 igår kväll och när jag skulle iväg och hämta henne ställde sig lånehunden vid ytterdörren och inte kunde jag motstå dom ögonen om att få följa med och så kom även min så det blev 2 hundar i bilen igen.

Samma sak då i morse och den kyliga men en doft som luktade - härlig höstdag.

När jag kom in blev det en kopp te och så la jag mig. Tänkte inte att jag skulle somna så jag lyssnade på bok och även här använder jag nu min nya padda för den har en timer och jag ställde in på en tid och jag somnade ifrån allt rätt snabbt och sov i många timmar till.

Och sen blev det frukost vid 12 och jag satt ute med min kopp med kaffe och vovvarna var med ute och katten hade jag i koppel - han är inte helt med på detta men vad gör man. Idag fick han av sig tratten och slickade och genast blev såret sämre. Äta går rätt bra men dricka får jag hjälpa honom med och om katten själv fått välja så hade ett väder med bedrövligt regn och rusk varit att föredra för då vill han ju inte heller gå ut men när det är sånt här härligt väder är det inte lätt att vara katt.

Klockan 2 skulle dottern hämtas hem och eftersom sonen var hemma fick också vovvarna stanna hemma och jag kunde gå på affären och köpa chokladpudding och grädde :)

Men när vi sen kommit hem och fått lite kaffe i oss så blev det en go promenad. Dottern och jag gjorde sällskap med varsin hund. Och jag är så otroligt sugen på att ha en hund till men har kanske tack och lov en son som bromsar mig men jag har sett en vovve som vill ha ett hem på samma sida där jag hittade min nuvarande goding. Skulle kunna boka och ta hem hunden på stört men som sagt. Vi är ju fler i hemmet och då får jag ta hänsyn till det också.

Jag hade ju 2 hundar under många år så den vanan finns och det är egentligen inte värre att ha två än en mer än att det är dyrare. Men en dag så kommer det bli en vovve till helt säkert. Och då menar jag inte den dagen min nuvarande blivit för gammal utan innan dess.

Igår stekte jag kycklingklubbor till middag och idag har det blivit rullader av lövbiff med ädelost och vitlöksost och bacon i. Klyftpotatis till. Blev riktigt gott och det blev mycket sås (grädde och creme fraiche och vitlöksost) så den får vi spara och använda till kanske en kycklingpasta någon dag.

Innan yogan ikväll så körde vi hem lånevovven jag och dottern och jag sa att jag gärna passar om dom behöver och att jag också kan ta med henne på promenaderna vi gör. Dom (pappan och nya frun) kan inte gå så långt som vi gör och jag månar om hunden och såg att hon också tyckte detta var kul så jag tar gärna med henne och hon är också så lättsam så det är inget besvär alls.

Och som tack fick jag en flaska med vodka från Polen - hasselnötsvodka - har aldrig hört talas om och till kvällens efterrätt chokladpudding och grädde så tog vi oss alla tre ett litet snapsglas med detta. En söt och med tydlig hasselnötssmak och väldigt god vodka som passar perfekt till avec. Kul med nya smakupplevelser även dryckmässigt.

Yogan gick idag väldigt bra och hon har lärt oss ett par nya rörelser denna termin som gör gott för både min rygg och mina axlar. Jag var rejält trött när jag satt i bilen och väntade på att dottern skulle somna. Hade jag fått vänta längre än vad jag gjorde hade jag somnat.

Men det någon vila hann jag inte med utan det blev promenaden och sen matlagning och där och då fick jag ett rejält sockerfall och svetten rann så den droppade från mig så jag fick i mig socker och sen medan maten skulle bli klar och ungdomarna fick fixa resten gick jag och duschade.

Nu har jag suttit i soffan ett tag och klockan är egentligen alldeles för mycket. Har tittat på Poldark för det blev inte av igår då jag tittade på Mammon istället - två avsnitt.

Men ska ta och göra mig klar för natten och sömn och imorgon väntar ackupunktur. Sonen har sitt jobb och dottern sitt med ett extra pass på eftermiddagen. Det är något alla ska gå och nu är det dottern och hennes kollegor som jobbar samma skift att gå - dom ska spela teater och dottern är inte alls med på detta - hon avskyr det och säger  "jag kan vara ett träd". Det är något som dom sen ska kunna använda sig av på jobbet.

Kommer ihåg när hon gick på både högstadiet och gymnasiet och det var teater på schemat - hon var alltid scenarbetare.

Förstår hennes känsla men vet också att det när man väl sitter där kan vara hur bra, nyttigt och kul som helst - been there, done that, som man säger.

Veckan som kommer blir som följer.

I morgon - Ackupunktur, jobb och utnyttja vädret kanske
Tisdag - jobb och soffhäng vore att föredra men kanske kanske blir det skogen efter jobbet
Onsdag - spruta, jobb och yoga
Torsdag - jobb och tomt schema
Fredag - jobb och på kvällen idol - denna säsong kommer jag se så länge Martin är med och säkert därefter också men honom gillar jag. Kul kille.
Lördag - vila, vila, städa, gå ut och inget mer förhoppningsivs
Söndag - vila, vila vila och yoga och en promenad.

Så den här veckan är mer tom än förra och det är skönt sen finns det ju utrymme för oförutsedda händelser som att köra och hämta sonen, köra och hämta dotter.

Men inget stickcafé och ingen hundpromenad med hundgänget.

Jo vi har en sak - på lördag!

Inte långt därifrån vi bor - ca 100 meter kommer det vara en utförsäljning i en lokal - det är en heminredningsfirma som där ska sälja ut olika saker så dit ska vi gå :)

Kanske kan jag få ordning i mitt hem!

Må Gott

Lite senare samma natt uppenbarar sig nästa fenomen - blodmåne.



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar