December

December

onsdag 20 maj 2015

Trilleri trillera...............

 ...........å gott det är att färdiga köttbullar i frysen ha!!



Nästan 150 köttbullar blev trillade och stekta igår men jag stekte inte på spisen utan i omgångar i ugnen. Så lättsamt och enkelt och dom blev också goda - dottern var lite skeptiskt, tänkte att hur blir det med stekytan då? Sen tog jag vatten och skrapade ur skyn till sås.

Så idag äts det köttbullar med brun sås, färskpotatis till middag. 

Ett rejält storpack med köttfärs, två påsar löksoppa, 2 mosade kalla kokta potatisar, lite ströbröd och mjölk, kryddor och 2 ägg hade jag till smeten.

Dottern jag också köttbullarna stora tummen upp!

Medan jag gjorde detta så tittade vi på webben på vem bor här och sen blev det eurovision. Ja vad ska man säga om det. Det fanns några som jag tyckte var riktigt bra men mest är det skräp men jag måste ändå ge Finland en eloge som är modiga nog att rösta fram och skicka personer med förståndshandikapp.

Så jag tycker vi kan skicka Glada Hudik-gänget nästa år för dom är ju dessutom duktiga på sång.

Jag hade ju från ett av våra i byn 3 olika apotek - det jag mest handlar på för dom ligger i vårdcentralen fått rabattcheckar. En var på 20% och så tittade jag på om det stod något datum på den och den gick ut den 15:e maj.

Men jag tog med mig den och frågade om jag fortfarande kunde få använda den och det fick jag så nu har jag i min ägo för 375 kronor ryggmassagekudden.


Så det ska bli skönt att komma hem sen och få testa den.

Det är onsdag men ingen yoga - yogainstruktören är bortrest denna onsdag, hade tänkt att gå på en hundpromenad då istället med hundgänget och den blev också inställd idag. Och jag hade sagt kanske om den så det känns helt ok att det inte blev någon.

Är forfarande i min bubbla av feberkänsla och enorma trötthet. Så jag är fortfarande själv förvånad över att jag satt uppe och tittade på tv med dottern igår men det är väl så att det är det trevliga sällskapet som gör det.

Och vädret är ju bedrövligt. Vart är värmen?? Det ser skönt ut när man är inomhus men när man sen kommer ut inser man att en tröja till hade inte varit så dumt och vantar. Regnet hänger i luften.

Min kropp skriker efter värme och jag behöver inte ha några jättemängder med plusgrader men sådär strax över 20 och i många många dagar så att kroppen kan få vila till ett ordentligt högtryck.

Jag är också orolig över fredagen. Det är Göteborgsvarvet i helgen och jag ska jobba som jag gjort de senaste åren dagen innan med specialvarvet som är för funktionshindrade. Det är jätteroligt för dom är så sköna och goa människor. Och vi har haft bra väder de senaste åren. Lite kyligt på morgonen för vi har varit där tidigt men sen har det blivit varmare och varmare och uppehåll framför allt. Men det ser ju si så där ut på väderkartan idag i alla fall.

Man ska ju ha på sig speciella funktionärsjackor och den är tunn i tyget men jag tog en stor så kan jag ha en fleccetröja och långärmad topp under. Sen får jag packa min ryggsäck med vantar och annat.

Mängder med kaffe men inget resultat som gör att man känner sig pigg. Men mer nöjd för att det var gott. Ska ta och äta lunch strax. Har köpt jordgubbar och en burk lemon/lime kvarg. Ica säljer ju jordgubbar för 25 kronor ask på kortet och dom var goda som vi köpte igår och idag köpte jag mer.

Bildresultat för kvarg lemon lime

Nyttigt är det säkert men jag äter för att det mest är gott. Sen är det andra en bonus. Kommer smula ner några diestivekex också.

Må Gott



2 kommentarer:

  1. Jag har aldrig stekt köttbullar i ugnen, men nu kanske jag ska prova det också. Låter himla gott! Praktiskt att ha lite mat i frysen att bara värma. Jag känner också av feber och lite annat skit i kroppen. Och du... jag är så glad att du fortfarande finns här i blogglandet, och även om jag inte skriver inlägg lika ofta och är dålig med kommentarer så läser jag allt du skriver. Mej blir du inte av med;)) Kram ❤️

    SvaraRadera
  2. Jösses vad många köttbullar! Bra gjort :-)
    Det finns inget godare än hemgjorda. Smart att göra dem i långPanna!

    Min svägerska brukar göra det, men jag har aldrig testat :-)

    Vad roligt att du köpt massagen. Hoppas du ska kunna njuta av den :-)
    Mysigt att sitta uppe med dottern o kolla tv.
    Sista tiden har jagar it ensam mycket... från att ha haft dottern hemna 24/7 tillbud nästan inget är en konstig känsla. .. men man vänjer sig :-)
    Tror det är lättare när man VET att hon oxå flyttat än att inte veta ngt alls. ..
    Nåja så är det bara & man fpr njuta medan man har dem hemma :-)
    Här är det ömsom reg/ömsom sol....

    Jag har snöat in mig på grekisk naturell youghurt m lite lemon Curd i... mums. Min ständige frukost nu o även ibland kvällsmat :-)

    Hoppas du piggnar till!
    kram ❤ ❤ ❤

    SvaraRadera