December

December

måndag 11 maj 2015

Stefan Sauk

Det är en fröjd för örat att höra Stefan Sauk läsa böckerna om avdelning Q av Jussi Adler Olsen.

Håller på med den gränslöse just nu en tjock bok för den är på nästan 20 timmar och jag har lyssnat på hälften

Den gränslöse (e-bok)


En telefonsignal skär genom källaren i Köpenhamns polishus och väcker kriminalinspektör Carl Mørck från den sedvanliga morgonluren med fötterna på skrivbordet. När Carl förstår att kollegan från Bornholm vill ha Avdelning Q:s hjälp med ett gammalt hopplöst fall blir han genast avvisande. I andra änden av tråden läggs luren tyst på. Några få timmar senare står det klart att konsekvenserna av Carls kallsinnighet varit katastrofala.

Tillsammans med kollegorna Assad, Rose och Gordon dras Carl in i utredningen av en sjutton år gammal tragedi. En ung livsglad kvinna försvann från en folkhögskola på Bornholm och hittades död hängande i ett träd några kilometer därifrån. För den skeptiskt lagde Carl blir det mystiska fallet särskilt svårt att finna reda i. Efterforskningarna leder till en soldyrkande sekt på Öland och en manipulatör med järnvilja som inte skyr några medel för att skydda sig själv och de sina.

Den gränslöse är den sjätte delen i Jussi Adler-Olsens hyllade kriminalserie om Avdelning Q. En berättelse om vanvett, passion och besatthet.

------------------------------------------------------------------------

Har vilat på förmiddagen men känner mig fortfarande långt ifrån bra. Halsvärken är borta i stort sett men jag har konstig syn och är enormt trött och känner mig febrig trots att pannan är alldeles sval.

Och i morgon är det "vår" dag vi som har detta eländiga helvete.Inga kommentarer:

Skicka en kommentar