December

December

tisdag 5 maj 2015

Olaglig

Bildresultat för illegal car

Jag har tur - än så länge, ta i trä, tvi tvi, salt över axeln och annat allt möjligt.

Jag fick ju ombesiktning och så skulle ju "min" mekaniker fixa bilen och så har han ändrat och haft sig till att till slut säga - tyvärr jag kan inte. Morr!

Det är avgasröret som ska lagas och idag åkte jag ner till en bilverkstad inte så långt från mig och kollade om han kan göra det. Kommer ju kosta mer men vad ska man göra - den måste ju fixas så jag kan göra ombesiktningen.

Och jag är ju inte helt rudis när det gäller bilar så jag sa till gubben hur problemet är.

"Jag har dåligt avgasrör som vid svetsen har gett sig och man kan inte mäta halten i bilen vid besiktningen. Om det går så får du byta hela röret under men inte katalysatorn för den är hel"

Plus lite till och gubben blev lite imponerad och förstod att mig kan han inte lura som en dum tjej med bil inte :D så imorgon skulle vi hissa upp bilen tillsammans och titta tillsammans vad som ska bytas eller inte så fixar han de delar som behövs.

Bra och så kom jag på när jag åkte därifrån - jag ska ju ta spruta! Så det får bli så att jag kommer dit med bilen tidigt - så tittar vi och så åker jag och tar sprutan och sen lämnar jag bilen till honom och går till jobbet!

Bildresultat för fixing the car funny

Logistik på hög nivå och bilverkstan ligger bara ett stenkast hemifrån mig så det är ju bra.

Idag körde jag min son igen. Fick åkt lite tidigare för vi behövde tanka också. Klockan ställdes på 04:45 och halv 6 satt vi i bilen. Idag var det lättare att köra för det regnade inte som igår. Det är sista tidiga dagen för sonen för imorgon börjar hans rätta tider. Igår och idag är det information bara så han var rätt trött igår. Det är tröttande för vem som helst att sitta och bara lyssna och lyssna i x antal timmar.

Det stod mycket om detta i tidningarna här igår. Man hade fått in drygt 13000 !!! ansökningar och 1500 av dessa blev anställda. Så att min son blev en av dom är ju fantastiskt.

Jag var hemma igen vid halv 7, åt frukost och gick och la mig och somnade som en stock - så trött. Och jag la mig tidigt igår. Jag vill ju och gör det också ställa upp för mina barn när det gäller att köra dom som ni som följer mig redan vet. Det är mitt bidrag till dom som inte kan bidra med så mycket mer. Men det är inget som min kropp tycker om,

Jag behöver mina mornar med sömn för att fungera som jag ska. Även om jag gått och lagt mig igen så är det ändå en rubbning i rytmen och jag behöver mina ca 12 timmar sammanhängande sömn. Man lär sig med tiden hur man fungerar som bäst.

Och imorgon blir det ju också att ställa klockan för att fixa bilen och åka till vårdcentralen och hur det sen blir på torsdag - ja hoppas kan man ju alltid men det kan ju bli så att bilen ska lämnas tidigt för att fixar - kanske - det får jag ju veta imorgon.

Har jag tur så fixas bilen helt imorgon och så kan jag ta en härlig behövlig sovmorgon.

Hämtade sonen vid tåget igår vid 5 och så åkte vi hem, middagen var inte riktigt klar för jag hade grädden som skulle vara i gratängen men i övrigt hade dottern fixat allt så det var ju bara att in med det i ugnen och så satt jag där och funderade över dagens middag och ur frysen åkte en bit högrev och ur skåpen en gjutjärnsgryta och så skalade jag vitlök och lök, tog en paket krossade tomater och så massa kryddor och allt ner i grytan och in i ugnen och där stod den i ca 6 timmar innan ugnen stängdes av och den fick stå resten av natten på eftervärme - dottern var sist i säng och fick äran att fixa detta.

Bildresultat för whats for dinner

Så idag blir det en mustig gryta till middag! Vet inte om vi ska ha ris eller potatis till än.

Sen chattade jag lite med min bror och hans yngsta kommer ner för att umgås med sin storebror över Kristiflygare. Jag ska hämta honom på flygplatsen nästa onsdag och så blir det mat hemma hos mig.

Och på lördag sen så hade vi bestämt att vi skulle på Bambo jag och min lilla familj innan dom stänger ner helgen efter. Dottern är ledig nästa helg och det passar ju jättebra att dom också följer med då om dom nu hinner och vill och sen ska han åka hem på söndagen så jag kör upp honom då.

Bildresultat för bamboo stänger

är rekommenderar vi Mongoliska läckerheter
Ät så mycket Du vill Ät så mycket Du orkar


I priset ingår:
Mongolisk soppa och bröd
Mongolisk salladsbuffé
Varmrätter på Mongoliskt vis
Glass med frukt

Pris:168 kr p.p / Under 12 år: 98 kr p.pBarn special: Kyckling nuggets med pommes fritts
+ glass med chokladsås  88 kr
Du väljer bara vad för slags kött,grönsaker och sås,
Du önskar & lämnar sedan över till kocken den mat
Du valt, varefter maten görs i ordning medan
Du ser på.

Vid disken har vi:
11 olika sorters grönsaker,
7 olika sorters kött: (entrecoté, lamm,
fläsk, kycklingfilé, bläckfisk, räkor, krabbfish)
4 olika sorters sås samt äggnudlar & ris. (även jordnöttersås)
Nu ingår även 4 olika sorters fritering: fläskkött, kyckling, räkor och fisk. 

Smaklig Måltid !

Det är blir en nostalgisk avslutning på denna bambooera då sonen fick sin första dörrnyckel när han fyllde år en gång för länge sen just här då han hade bestämt att dit ville han gå på sin födelsedag.

Ikväll ska jag gå på stickträff - den första på evigheters evigheter. Är kanske inte så jättesugen på att sticka men det är kul att komma iväg och bara tjata och fika lite. Sen kanske det blir några varv gjorda på en enkel halsduk som jag har liggandes sen sist jag var iväg. Har en del sk UFO (unfinished objects) men har inte haft lust alls. Sa till dottern att det också har med mina ögon att göra. Ser ju inte maskorna med glasögonen på etc.

Men jag ser ett slut nu på ögoneländet också nu när sonen också får en riktig lön. Då kommer dom två att få stå för hela hyran en månad och jag kan köpa progressiva glasögon.

Saker och ting faller på plats i vårt liv och det känns jättebra. Det underlättar ju för oss alla. Sonen blir gladare och kan göra mer saker och spendera sina pengar, spara till resor etc. Dottern slipper ta en stor del av kostnaderna ihop med mig själv för sonen har ju inte kunnat bidra så mycket så det kommer bli en lättnad för alla.

Bildresultat för ensamma mamman

Och snart kanske det även är så här!

Må Gott



2 kommentarer:

  1. Skönt att ni snart blir 3 att stå för alla utgifter ett hem för med sig. Jag börjar få mer och mer problem med ögonen också, får ta av mig glasögonen när jag skall läsa på nåt så de åker av och på mest hela dagen.... Hoppas det gått bra med bilen idag. Kram! ♥

    SvaraRadera
  2. Så himla kul att just din son blev en av de utvalda :-)
    Förstår att du är stolt!
    jag är oxå en körande morsa. .. men jag tror man får tillbaka sin omtanke i framtiden :-)

    Du är en kvinna man integration. ., hoppas man fick ordning på avgasröret?
    kram ❤

    SvaraRadera