December

December

måndag 18 maj 2015

Ny vecka!

Bildresultat för myalgisk encefalomyelit

Måndag blir det ju alltid oavsett om man vill eller inte.

Jag ville inte! Men samtidigt så vill jag för annars hade jag sjukskrivet mig, tatt semester eller nåt.

Är fortfarande inte ok, feberkänslan sitter i kroppen hela tiden och vill liksom inte ge sig och jag känner en rädsla över detta. Tänk om jag håller på att bli sämre!

I morse vaknade jag när dottern höll på innan hon gick till jobbet, somnade om och vaknade till halv 10 och tänkte - jag ligger bara och drar mig för jag var jättetrött och somnade om och sov 2 timmar till och vaknade med ett ryck och det kändes inte alls bra men samtidigt så vet jag att det vad jag måste göra, vila, sova, vila.

I fredags var ju dottern ute och åt på stan men kom hem redan vid 8. Tänkte att jag skulle sova innan sonen skulle hämtas men det blev aldrig så. Jag tittade på Frikänd på play, 3 avsnitt på raken. Den norska thrillern som går på 1:an på söndagar och jag kunde se avsnitt 4 igår.

Jag blir helt betagen i miljöerna - så himla vackert.

Sonen slutade 00:30 och jag kokade kaffe och tog med mig i en termos för jag var väldigt trött precis där innan. Och på natten när man åker genom stan så tar det 30 minuter att komma dit. Inga köer och ingen trängselavgift. På dagen när jag kört honom har vi åkte en annan väg - lite längre men inga köer som i stan och ingen trängselavgift.

Jag var lite tidig så jag gick ute och lyssnade på bok, det är rätt intressant att stå där och se hur många bilar som kom och skulle hämta, hur det stod mängder med taxibilar och det var en rejäl aktivitet där mitt i natten och när vi sen åkte så var det ju hur många bilar som helst som skulle ge sig av så på vägen hem var det lite mer kö.

Somnade gott och lördagen var en vilodag. Det regnade och vovven vägrade gå ut. Sov en stund på eftermiddagen innan det blev dags att göra sig klar för en kväll på restaurang.
Och så trevligt vi hade det. Jag, barnen och brorsbarnen. Det var jättemycket folk, helt fullt näst sista helgen som öppet. Gott var det, mätt blev vi och närmare 3 timmar senare sa vi hej då till varandra och åkte hem till varsitt håll.

Syskonen hade hunnit med en del, det var Liseberg, bio, marina museet och äldstes jobb och hemmakväll. Och igår åkte han hem och den resan gick bra den med.

Min söndag tillbringades mestadeles i sängen. Vaknade vid 10 och var vaken en stund, åt frukost mm innan jag kände hur jag bara blev tvungen att lägga mig igen och somnade om och kl 3 blev jag väckt av dottern.

Upp, drack kaffe, duschade innan jag började med middagen. Vovven deligerades till barnen och jag har dåligt samvete över att jag inte orkat ta mig ut på någon längre promenad med honom.

I lördags när vi kom hem på kvällen fick han glädjefnatt och visste inte hur han skulle bete sig. Kul att man är efterlängtad :D

Och igår var det söndag och yoga och jag åkte dit och yogade men så segt det var. Men jag var där och sen när vi kom hem så fixade vi söndagens efterrätt som vi köpt ingredienser till innan yogan.

Och så hängde jag en tvätt och såg som sagt avnitt 4 av Frikänd. Innan jag somnade och har sovit som en stock hela natten och hela förmiddagen också.

Skulle ju kunna tro att man nu skulle sitta här och känna sig pigg. Men icke - trots kaffe så det får bli mer av den varan - falsk förhoppning på en kvickfix som oftast uteblir men tron kan försätta berg sägs det.

Fick gjort middag innan jag åkte. Tur man är snabb på morgonen - harkel förmiddagen. Igår åt vi kotletter och så gjorde jag en sås som dom fick puttra i av grädde, creme fraiche och kryddor och fisksås. Den blev god och det blev mycket kvar så idag har jag använt samma sås men stekt lövbiff i strimlor och serverar pasta till. Igår var det potatis. Så sonen får sig något i magen innan han åker till jobbet idag. Kompisen jobbar också så han har honom att åka med.

Och vi funderade på efterrätten när vi åkte till affären. Och så såg jag diegestive för 10 kronor paketet  och då kom idén om att vi skulle göra: Smular diegestive i bitar, blandar mascarponeost 1 burk med jordgubbskvarg - lindahls och så färska jordgubbar som vi varvade. En riktigt god och fräsch efterrätt som också kändes otroligt nyttig och blir min lunch idag :D

Första gången jag köpt mascarpone. Vet inte vad skillnaden är mot philadelphiaost. Ingen kanske?
Och så har vi bestämt vad som ska hända på semestern. Vi ska åka "hem" - hela bilen ska fyllas. Alla ska med. Även alla djuren :D

Så den här vyn ska jag njuta av och det är också väldigt kul att det egentligen är barnen som puschat på att vi ska åka och när sonen fått klart hur det blir för honom och hans semester så bestämde vi att nu åker vi.

Vecka 30 för då har dottern semester och en del av 31 blir vi nog där.

Och jag känner mig både stolt, utvald och rörd över att dom vill åka med mig och vill åka dit som jag är född.

Dom är tex aldrig med sin pappa på hans semester, han har ju en husvagn uppställd vid havet men dom är aldrig där och vill inte heller. Det lockar dom inte alls. Sen träffar dom ju inte han speciellt ofta alls trots närheten av någon anledning men det är ju hans förlust som inte själv engagerar sig mer i att dom ska träffas. Men ställer man inte upp som förälder får man inget tillbaka. Livets hårda sanning.

Så nu är det lite planering. Jag har en takbox men måste fixa till takräcket för jag har slarvat bort en kudde som ska vara mot plåten så jag ska se om det finns nya såna att köpa eller om det får bli ett nytt räcke. Vi behöver också en kattbur modell mindre än den vi haft då vi nu har en större hund. När vi åkte sista hela familjen så kunde den lille jycken ligga på en kudde på kattburen men den här gången får vi tänka om.

Jag hoppas hoppas hoppas att jag mår bättre och att den här feberkänslan som hela tiden är här försvinner. Får vila och åter vila hur lätt det nu är. Det ligger inte i mig att må så här och acceptansen är lika med noll.

Trött är jag ju alltid och mer trött ofta men så här har jag inte mått. Kanske kan jag skylla lite på pollen för jag snorar. Jag försöker hitta alla möjliga orsaker och ursäkter.

Bildresultat för myalgisk encefalomyelit

Som bilden ovan - rätt kul faktiskt - så är det ju ingen som kan se när jag sitter här på jobbet hur jävligt jag mår. Och det är ju samtidigt både bra och samtidigt lite jobbigt för det är svårt att förklara hur det står till många gånger. Hade jag haft ögonlocken i brösthöjd så hade det varit lättare och säga hur jädrans trött jag är.

Eller om ansiktet varit blossande av feber men det ser ju normalt ut också trots feberkänslan.

Skit är det men nu ska jag dricka mer kaffe! Jobba på och så kan jag gå hem om 3 timmar och då vill jag efter maten ta med mig vovven ut på en härlig runda - kanske gå i naturreservatet. Om det inte börjar regna för då vill han ju inte oavsett om jag vill. Kanske kan jag också få med mig dottern.

Ingen som behöver hämtas så jag kan lägga mig tidigt.

Bildresultat för myalgisk encefalomyelit

1 kommentar:

 1. Vem vet du kanske får en riktig energikick ikväll efter jobbet ;-)
  Hoppas det...
  Sen går det där med den förlamande tröttheten o värken i perioder tycke jag... sista veckorna har jag mått sämre än vanligt o sista 3-4 dagarna har jag sån värk i händer... utan anledning liksom. ..

  Härligt att planera semester "hemna" förstår att du glädjer dig mycket :')
  Jätte roligt att barnen vill följa med! Du har rätt i att den förälder som ställer upp får tillbaka mycket mer än den som struntar i sina barn.., DU vinner allt på att vara den du är o ställa upp för sina barn :-)

  Jag har aldrig varit på Bamboo men hör mycket om det :-)
  Toppen att ni hade en trevlig o god kväll :-)
  )Ha en fin kväll!
  kram ❤

  SvaraRadera