December

December

lördag 9 maj 2015

Nu är det klippt!

Bildresultat för work in garden funny

Saker och ting ska vara enkla. Det ska inte vara varken struligt eller annat för att få saker och ting gjorda.

I detta fall tänker jag på det jag sysselsatte mig med igår på eftermiddagen. Jag klippte min gräsmatta så nu är det vackert och har ett vårdat utseende.

När man bor som jag gör och min egna klippare inte fungerar är man ju beroende av områdets och man ska leta nyckel och ha sig.

Men nu har det blivit så käckt att nyckeln till förrådet med alla maskiner sitter på baksidan av min och grannarnas brevlådor i en egen lite brevlåda. Hur smidigt som helst. Behöver inte ranta runt och leta längre och detta tack vare att min ena granne har blivit vice ordförande. Tack och bock.

Så det var lätt att hämta klipparen och få det gjort. Och jag fick ju köpt diverse klippredskap på Lidl i torsdags så jag fick även ansat en buske som sitter längs med en trapp som går upp till min tomt. Och en kantgrässax gjorde att jag fick handklippt där inte maskinen kommer åt.

Så nöjd jag känner mig nu när jag tittar ut.

Bildresultat för sick car funny

Och bilen lämnades in och hämtades, fixad och klar det som vi sagt skulle fixas men det räckte inte. Man hör hur det läcker längre fram så vi måste dit igen på måndag och fixa mer. Jaja - det är väl inte så konstigt egentligen om den delen av avgasröret inte skulle ha rostat som det längre bak.

Och jag har inte behövt hämta sonen i natt som var men så är det fredag och då går tågen senare men jag är också nu förberedd på att nästa vecka få hämta honom varje natt. Dom har redan aviserat övertid nästa vecka. Inte så mycket att göra något åt utan bara att göra.

Och självklart så fixar jag det för jag vill ju att min son ska komma hem och få sova i sin säng och så tänker jag mindre på mig själv och tar mitt omak en annan gång.

Men mammataxi verksamheten är inte slut för det. Dottern jobbar helg och ska köras och hämtas. Vi bor inte i den smidigaste platsen för kollektivtrafiken direkt.

Maten igår blev lagad mitt på dagen bara för att sonen skulle ha med sig till jobbet. Det blev en kycklinggryta och pasta så den var ju också sen klar när jag och dottern åt middag. Hon hade köksansvaret medan jag var ute i trädgården. Och hon gjorde sin goda köttfärssås som ska hamna i en lasagne i morgon. Idag äter vi fisk till middag och färskpotatis med dill.

Och jag la mig i sängen tidigt och tittade på den danska serien på webben - Arvingarna - 2 avsnitt. Den är bra tycker jag. Sen så sov jag innan klockan slagit 9.

Vaknade vid 1 och inväntade sonens hemkomst och somnade om och vaknade 9 idag. Helt genomsvett och höger hand alldeles domnad. Halva täcket låg utanför påslakanet - trots knapparna. Så jag vet inte riktigt vad jag har pysslat med i sömnen.

Te, smörgås, kaffe och bragokex och melodikrysset - en lördagsvana som jag inte har haft på länge. Det är ingen hundpromenad idag men kanske i morgon. En spontan har blivit upplagd som aktivitet i grannorten men det beror helt på vädret känner jag. Just nu är det sol men regn spås ju komma.

Dottern jobbar tidigt i morgon så då blir det att kliva upp alldeles för tidigt. Se skulle jag behöva fixa lite hemma så om det regnar så gör det inget egentligen. Kanske skulle vara bra med en inomhusdag också.

Men planer ska man inte ha av erfarenhet - inte för många i alla fall för det kan bli ändring på en sekund.

Men en plan har jag just nu - en stor kopp kaffe till och lyssna på boken - den är snart slut och jag har en annan på G som jag längtat efter - den senaste av Jussi Adler Olsen.

Må Gott

Bildresultat för me and my coffee


1 kommentar:

  1. Finns det nåt recept på dottern köttfärssås, som hon vill dela med sej av?
    Jag blir så sugen varje gång du skriver om den. ☺ Jag har inte hittat nåt riktigt gott än.

    Ha en fin helg! 🌞

    SvaraRadera